maandag 31 augustus 2009

Eerste mini album voor forbidden days rhapsody

forbidden days rhapsody komt met een eerste release, namelijk een mini album! De datum voor het mini album is nog niet bekend, maar de titel wel: canticum-カンティクム- (canticum-canticum). Verwacht wordt dat het mini album in de winter verkocht gaat worden.

Het mini album bevat 7 tracks, waarvan er 5 instrumentaal zullen zijn. Samples van een aantal liedjes zijn te horen op de officiele website van de band.

Tracklist:

1. untitled
2. refill
3. lavatein
4. crawl
5. glitter
6. forsaken sorrow
7. thanatos

Bron: Jame US & Officiële website

Plastic Tree maakt nieuwe plannen bekend

Plastic Tree heeft bekend gemaakt wat zij de komende maanden gepland hebben. Ze beginnen met een nieuwe single op 28 oktober. De single gaat Sanatorium heten.

Daarna zal de band een live DVD uitbrengen op 18 november. De DVD gaat Tent heten en bevat hun concert van 30 augustus in Budokan.

Als klap op de vuurpijl gaat Plastic Tree twee winter concerten doen in de CC Lemon Hall op 27 en 28 december, gevolgd door een winter tour.

Meer informatie zal binnenkort bekend gemaakt worden.

Bron: Jame US

Nieuw in de VK-wereld: DressCode



DressCode is pas een aantal maanden terug gestart met zanger Kion, gitarist Hajime, bassist Katsuya en drummer Yuto.

De band heeft als bandthema Fashion = Music (Mode = Muziek). De band wil hiermee zeggen dat zij muziek maken dat vergelijkbaar is het met veranderen van kleding: iedereen kiest wat hij aantrekt gebasseerd op hoe zij voelen.

De band heeft op 26 juni zijn eerste maxi single uitgebracht, de single heet KEEP OUT en bevat 2 tracks. De eerste druk editie bevat een derde track:

1. KEEP OUT
2. Dress up CARNIVAL
3. HEAVEN [Runway-MIX] (First press edition only)

Op hun officiële website kun je samples beluisteren van de single.

Bron: Shattered Tranquility

An Cafe gaat pauzeren

Visual kei band An Cafe heeft aangekondigd dat zij na het concert in de Nippon Budokan op 4 januari, gaan pauzeren met hun activiteiten.

Alle vijf bandleden hebben verschillende discussies gehad en hebben besloten dat de beste optie was om te gaan pauzeren. Het zou belangrijk zijn voor de bandleden en de staff om hun wensen om de band een niveau hoger te laten gaan.

Na het concert in de Nippon Budoukan gaan de bandleden allemaal een eigen kant op, maar gaan ook aan het werk om te kunnen terugkeren met An Cafe.

De bandleden van An Cafe excuseren zich voor dit nieuws, maar hopen dat de fans begrip kunnen tonen.

Bron: Shattered Tranquility

zondag 30 augustus 2009

Eerste maxi single voor MiD DERACINE

MiD DERACINE gaat een maxi single uitbrengen op 30 september. Deze eerste maxi single gaat KLAGELIEDER E.P. heten en bevat 3 tracks:

01. DISLIKE FOR PREJUDICED [IN THE FACT]
02. THE COMA
03. LAST WISH

Om te vieren dat de band zijn eerste maxi single heeft uitgebracht gaat de band touren in Japan. De tour MIDNIGHT IS DEAD. -vol.2 klagelieder to the moonlight- begint op 24 september in de Sendai Macana en gaat door tot midden november in de HooK SENDAI.

Bron: Shattered Tranquility

Vijfde album voor nil

Rock trio nil gaat een nieuw album uitbrengen op 16 september. Het vijfde album zal SCOTOMA heten en bevat 11 tracks en een DVD met een documentaire.

Je kan samples beluisteren van HEAVY METAL, ZOMBINO en MAYDAY op nil's officiële Myspace. Na het uitbrengen van het album zal de band een tour houden in Japan, de tour heet NIL TOUR 09 "SCOTOMA".

nil is actief sinds 1998, de band bestaat uit ex-Malice Mizer en Zigzo zanger en nu gitarist Tetsu, bassist en achtergrondzanger 小林 en drummer 風間.



Bron: Jame US & Officiële website

Eerste mini album voor DaizyStripper

DaizyStripper brengt een mini album uit in november. Dit gaat het eerste mini album worden voor de band. Het mini album gaat THE BEAUTY heten en bevat 6 tracks.

Op 13 december gaat de visual kei band optreden in de Akasaka BLITZ, dit event heet 赤坂CIRCUS~君の涙に架ける虹~ (Akasaka CIRCUS ~ Kimi no Namida ni Kakeru Niji ~; The Rainbow Suspended Between Your Tears).

Bron: Shattered Tranquility

Nieuwe single voor MoNoLith

MoNoLith gaat een nieuwe single uitbrengen op 7 oktober. De signle gaat innocent【PLAY】er 》》Fast:Forward heten en bevat 4 tracks:

M-1.Sherry
M-2.コブラ (Cobra)
M-3.『-club REALISTIC-』
M-4.刻印 (Kokuin)

Een dag later brengt de band een speciale editie uit van de single, maar wordt alleen uitgebracht in 'livehouses', deze single heet een ander titel, namelijk: innocent【PLAY】er 《《Re:Wind en bestaat ook uit 4 tracks.

M-1.Crown of Thorns
M-2.New Star≒Rooster
M-3.black-berry
M-4.ニジノハシ (Nijin no Hasi)

MoNoLith is een oshare kei band dat 3 jaar actief is.

Bron: Shattered Tranquility

diva, nieuw in de VK wereld



Oude bandleden van Cloud., de band die in november 2008 stopte, hebben een nieuwe band gestart. De visual kei band heet diva en zanger Kei en gitarist Shion van Cloud. zitten in de band. Verder bestaat de band uit gitarist Rukia, bassist Sena en drummer Yuu.

Ze hebben al een aantal geheime live concerten achter de rug, maar hun eerste officiele live concert zal op 9 september zijn in de Takadanobaba AREA naast bands als SCAPEGOAT, α:Vout, gaudie., THE GLADROW en veel meer.

Op diezelfde 9 september heeft de visual kei band iets belangrijks mede te delen. Dat kan alleen maar iets goeds betekenen!

Bron: Shattered Tranquility

zaterdag 29 augustus 2009

Eerste maxi single voor Para:noir

Para:noir (je zegt Paranoia) gaat een maxi single uitbrengen, dit zal de eerste maxi single zijn voor de band. De single gaat THE VIRTUES heten en gaat in de voorverkoop op 14 december tijdens hun concert in de Shinjuku Ruido K4.



Para:noir heeft eerder een DVD met de titel Merciless Sorrow uitgegeven tijdens een concert.

De visual kei band is een aantal maanden terug gestart met ex-julius bandlid Tetsu. Hij heeft een naamsverandering ondergaan en heet vanaf het begin van Para:noir Akane.

De band Para:noir bestaat verder uit gitarist Satoshi, gitarist Youya (ex-Zexer), bassist Aizawa Sho (ex-Zexer) en drummer Iro (ex-julius).

Bron: Shattered Tranquility

Nieuw album voor Hora

Hora gaat een nieuw album uitbrengen op 15 oktober. Het album gaat domiNATE heten en bevat 10 nieuwe tracks. Er worden maar 500 kopieën gemaakt van dit album en het gaan 3000 yen kosten.

Ook voor fans in Nederland en België is er hoop om aan dit album te komen, deze CD wordt internationaal verzonden, dus wees er snel bij om de CD te reserveren!

Visual kei artiest Hora begon zijn carriere in 2000. Hora is bekend van de bands Schwarz Stein en another cell, waar hij samen met Kaya verschillende albums maakte. Op dit moment maakt hij solo muziek, dat het best te beschrijven is als industrial en EBM (Electronic Body Music). Met regelmaat werkt Hora samen met

Bron: Shattered Tranquility & Officiële website

vrijdag 28 augustus 2009

Nieuw album voor THE UNDERNEATH

THE UNDERNEATH gaat een nieuw album uitbrengen, dit zal het tweede album zijn voor de band. Het album gaat US. heten en bevat 12 tracks.

De tracklist is bekend:

01. Ghost in the mirror
02. Rain
03. BRAVE NEW WORLD
04. Frontier
05. 蝶の声-The scream of the butterfly (Chou no Koe)
06. Dolls
07. 太陽 (Taiyou)
08. ASH- ashes to ashes, dust to dust -
09. インソムニア (Insomnia)
10. A day of a stranger
11. R.P.G.C-Red Phoenix G Crushers-
12. アリア (Aria)

THE UNDERNEATH is een rockband dat gestart is in 2007 en bestaat uit zanger Taka, gitaristen Masato en Tal, bassist Ryo en drummer Masaki.



Bron: Shattered Tranquility & Officiële website

life is, de nieuwe single van kannivalism

Afgelopen dinsdag spraken we van de terugkomst van de band kannivalism. De band gaat een nieuwe single uitbrengen op 18 november. De details van deze single zijn bekend gemaakt: de single gaat life is heten en komt uit in drie edities:

De eerste druk editie Type A bevat als als extra de muziekvideo van life is. De eerste druk editie Type B bevat de making-off van de video life is. En de normale druk editie bevat alleen de cd met 3 tracks.

Bron: Shattered Tranquility

Nieuwe single voor 12012

12012 heeft tijdens het touren in Japan bekend gemaakt dat zij van plan zijn een nieuwe single uit te brengen op 7 oktober. De single gaat Usubeni no ame heten en zal in drie verschillende edities uitgebracht worden. Type A is een limited edtie en bevat een DVD met de muziekvideo van Usubeni no ame, Type B is ook een limited editie en bevat een bonus track genaamt THE GOVERNMENT STOMPING GUM en een instrumentele versie van Usubeni to ame op de normale editie.

De rockband 12012 (Ichi ni zero ichi ni) is actief sinds 2003 en bestaat uit zanger Miyawaki Wataru, gitaristen Sakai Hiroaki en Suga Yuusuke, bassist Enya Tomoyuki en drummer Kawauchi Tohru.



Bron: Jame UK

D's single wordt eindlied van tv-show

Visual kei band D heeft bekend gemaakt dat hun nieuwste single Tightrope gebruikt gaat worden als eindlied voor de TBS show 笑撃ワンフレーズ (Shougeki One Phrase!). Het liedje zal in september en oktober te horen zijn.

De show is elke vrijdagnacht te zien van 00:05 - 00:35 uur op de Japanse televisie, maar is ook online te bekijken.

De muziekvideo van Tightrope is vanaf 4 september te zien op de televisie.

Bron: Shattered Tranquility & Officiële website

LM.C gaat nieuwe single uitbrengen

LM.C heeft een nieuwe single gepland staan op 4 november met de titel GHOST HEART. De single komt uit in drie verschillende edities:

De eerste druk editie bevat een DVD met de muziekvideo van GHOST HEART voor 1575 yen. De normale editie (eerste druk) bevat een speciaal boek en 'goods', bestaande uit een bedeltje van een bot, een voor 1575 yen. En de normale editie bestaat uit alleen de single voor 1050 yen.

LM.C (lovely moco chang) is een electro rock duo bestaande uit twee leden: Maya (zanger) en Aiji (gitarist). De band startte op 4 oktober 2006 met debuutsingles Trailers[Gold] en Trailers[Silver].

Bron: Shattered Tranquility & Officiële website

donderdag 27 augustus 2009

Nieuw in de VK-wereld: Kounotori

Deze Tokiose band gaat op 3 september voor het eerst optreden in de Ikebukuro CYBER. De band Kounotori (コウノトリ) bestaat merendeels uit ex-bandleden van Limit-0-:

zanger Sagara,
gitarist Hina,
gitarist Mahiro (ex-Limit-0-),
bassist Tomo (ex-Vetelguis, ex-La'festae^, ex-Limit-0-)
en drummer Mizu (ex-Limit-0-)

Kounotori is gestart als sessieband, daardoor is er ook geen foto van de band. Maar ze hebben al wel een officiële website gestart.

Bron: VKDB

Tweede album voor serial TV drama

Alternatieve rock band serial TV drama gaat een album uitbrengen. Het wordt het tweede album van de band. Het album gaat SPACE OPERA heten en komt uit op 21 oktober.

SPACE OPERA bevat 12 tracks, waaronder Mabayui, de titel track SPACE OPERA en een tweedelig song SEVEN SEAS of SHY.

Voor diegene die hopen op de track Loop, dat alleen uitgedeeld werd op hun concerten, worden hierbij teleurgesteld. Deze track komt niet op het album te staan.

Tracklist:

01.スペースオペラ
02.噛ませ犬
03.あしあと
04.立ち止まりJOURNEY
05.ソング・オブ・ガンジス ~ホロレ禁じられの歌~
06.裏切りのダンシングボーイズ
07.痺れるLIFE!!
08.夜空の星屑
09.まばゆい
10.SEVEN SEAS of SHYⅠ~アブラカダブラ~
11.SEVEN SEAS of SHYⅡ~帰還~
12.トリコロール

De band gaat een nationale tour doen in Japan, dat een aantal maanden gaat duren. Ze beginnen in de Yokohama BAYSIS op 14 november en stoppen twee dagen voor de kerst in de Sapporo BESSIE HALL. De tour bevat 19 concerten.

serial TV drama is actief sinds 2004 en bestaat uit zanger Fumiaki Ito, gitaristen Hiroki Arai en Gouu Inamasu, bassist Futoshi Kondo en drummer Syotaro Okada.

\

Bron: Jame UK & Officiële website

Nieuwste Dir en Grey DVD komt uit in Europa

De nieuwe DVD van Dir en Grey, AVARAGE BLASPHEMY, komt ook uit in Europa. De Europese versie komt uit op 23 oktober en wordt uitgebracht door Okami Records. De tracklist is precies hetzelfde als de versie die op 27 oktober uitkomt.

Bron: Jame UK

alice nine. live DVD

alice nine. (of Alice Nine, zoals ze tegenwoordig genoemd willen worden). gaat een live DVD uitbrengen. De live DVD gaat UNTITLED VANDAL(ism)#Finale [Graced The Beautiful Day] heten en komt op 11 november uit.

De DVD bevat 2 discs met live scenes. Bij de limited editie komt een aantal extra's: een bonus disc met studio opnames van drie tracks, een boekje met 56 pagina's en een speciaal pakketje.

Bron: Jame UK

woensdag 26 augustus 2009

SILENTLINE verliest en vervangt bandlid

SILENTLINE heeft de band line up aangepast. Drummer Tatsuya (eerder bekend als Sara in Schmelz Cure) heeft de band per 23 augustus verlaten.

Ze hebben meteen de drummer kunnen vervangen met Yuuya.

SILENTLINE is actief sinds 31 maart 2009 en bestaat nu uit zanger Takeshi, gitarist Chihiro (ex-Schmelz Cure), bassist Yutaka, drummer Yuuya en support gitarist Kazuki.

Bron: Shattered Tranquility

Discord Cry verliest bandlid

Discord Cry heeft aangegeven dat de bassist Kai de band per 21 augustus heeft verlaten.

Kai is vertrokken wegens persoonlijke redenen, waardoor hij niet meer in staat was verder te gaan met de band. Hij excuseert zich voor de late mededeling. De band heeft een support bassist ingehuurd voor de komende concerten.

Discord Cry is actief sinds 18 januari van dit jaar en bestaat nu uit zanger Byakuya, gitarist Tsubasa en drummer Bungo.

Bron: Shattered Tranquility

Eerste mini album voor uBuGoe

Visual kei band uBuGoe gaat een mini album uitbrengen. Dit is het eerste mini album dat de band zal uitbrengen. Het mini album gaat 栄光のゴースト (Eikou no Ghost) heten en komt op 2 september uit.

Tracklist:

1. 汚れた夢 (Yogoreta Yume)
2. たとえ世界が終わっても (Tatoe Sekai ga Owatte mo)
3. sniper
4. キラメキ (Kirameki)
5. Miss Say-La
6. 予感 (Yokan)

uBuGoe is actief sinds april 2008 en bestaat uit zanger Genoujini Takashi (ex-FAIRY FOUR), gitarist Yuuki (ex-Orpheus), bassist Shigure (ex-Deshabillza, ex-Gill'e cadith, ex-Acmahead) en drummer YOKO (ex-FAIRY FOUR, ex-FREE).

Bron: Shattered Tranquility

dinsdag 25 augustus 2009

Meer details bekend nieuwe single Kagrra,

Op 21 oktober komt de nieuwe single uit van Kagrra, de single gaat 四季 (Shiki - Vier seizoenen) heten en komt uit in twee types.

De limited editie bevat een DVD met de muziekvideo van shiki. De normale editie bevat drie tracks. Vergeet niet alvast te reserveren!

Bron: Shattered Tranquility

kannivalism is terug!

Visual kei band kannivalism is terug! De band heeft heel wat nieuwe plannen en een nieuwe bandlid toegevoegd aan de line up, namelijk een drummer met de naam Mitsuya.



De band gaat op 26 december weer officieel van start in de Zepp Tokyo. Op 30 september komt er een nieuwe mini album uit, op 18 november gaan zij een nieuwe single uitbrengen en in 2010 zal een tweede album van de band uitkomen!

Begin 2008 werd bekend dat de zanger van kannivalism, Ryo met depressieve klachten opgenomen werd. Hierdoor werden de plannen van releases en een tour in Japan uitgesteld. In de pauze die de band had genomen heeft gitarist Kei nog eigen releases gemaakt, zoals een solo album.

kannivalism bestaat nu uit zanger ryo, gitarist kei, bassist yuchi en drummer mitsuya.

Bron: Shattered Tranquility & Officiële website

Nightmare draagt oude look voor SHOXX

Nightmare heeft zijn oude kostuums afgestoft voor een speciale editie van SHOXX. SHOXX gaat een 200ste editie uitbrengen en heeft de band gevraagd om nog één keer in de oude kostuums te staan voor de cover van het magazine.

Voor diegene die zich afvroegen wat de bands doen met hun oude kostuums hebben het antwoord voor de band Nightmare: die bewaren ze!





Bron: Shattered Tranquility

Live DVD & Blu-ray voor Kimura Kaela

Na het uitbrengen van het succesvolle album HOCUS POCUS op 24 juni gaat Kimura Kaela een live DVD en Blu-ray uitbrengen op 4 november. De DVD en Blu-ray gaat GO!5!KAELAND heten en bevat footage van haar eerste gratis concert in de Yokohama Akarenga Park Yagai Tokusetsu Stage en bevat 26 tracks.

Dit concert was er om haar 5-jarig jubileum te vieren. 22.000 bezoekers woonden dit concert bij.

Kimura Kaela (木村カエラ) is geboren op 24 oktober 1984 en heeft een Britse vader en Japanse moeder. Ze is sinds 2004 actief als zangeres. Zij maakt pop en upbeat rock.

Bron: Jame UK

maandag 24 augustus 2009

Nieuwe Rock Team: spiv states

Jun en Iori (ex-Phantasmagoria) hebben de handen ineen geslagen en starten een nieuwe rock team met de naam spiv states. Op die moment is bekend dat ze gaan samenwerken met gast-muzikanten Seiya (ex-Viored) op de bassgitaar en Mikami op het drumstel. Jun zal de microfoon en gitaar tot zich nemen en Iori de gitaar.

De band heeft al een eerste live concert gepland, op 18 november gaat ze optreden in de Tokyo Cinema Club. Het concert wordt gesponsord door de band zelf en UNDER CODE PRODUCTIONS en gaat OPEN THE VIVA SONIC heten.

Bron: Shattered Tranquility

Nieuw in de VK-wereld: Utsusemi

Utsusemi is mei dit jaar gestart, maar had hun eerste geheime liveconcert net achter de rug: op 12 augustus in de Takanadobaba AREA. De visual kei band gaat zijn eerste single uitbrengen op 4 oktober en draagt de titel KAIBUTU/遺書とラブレター.

De band bestaat uit zanger H・BrahmaN (ex-Gokusai Film als Hisumi), gitarist Tomo (ex-Saga), bassist Shunsuke en drummer Kohsuke (ex-Order Made).

Bron: Shattered Tranquility

Eerste maxi single voor GREGORY

GREGORY gaat zijn eerste maxi single uitbrengen. De single zal the scum of society heten en komt uit op 15 december. Op deze dag is ook de finale van hun tour THE OUTBREAK OF WAR, dit concert zal DECLARAION OF WAR heten.

Tracklist:
1: the scum of society
2: RED FLAG

Bron: Shattered Tranquility

Gadhuka wordt Crest of Aleist

Een aantal weken terug had ik het over de sessieband Gadhuka, deze ging namelijk stoppen met activiteiten. De band heeft, zoals bekend gemaakt, een nieuwe bandformatie bekendgemaakt en daarbij een nieuwe bandnaam: Crest of Aleist.

De band bestaat uit zanger Tasuku (ex-D'Rain), gitarist Garu (ex-ensoku, ex-1st guild, ex-THEGRY), gitarist Yousuke (ex-Neue Ziel, ex-Undead), bassist Kousuke (ex-Neue Ziel, ex-Undead), support bassist Thunder en drummer Matsuri (ex-Neue Ziel).

Bron: Shattered Tranquility

P.S. Dit is bericht nummer 400.

Nieuwe single voor Tarrot

Tarrot gaat een nieuwe single uitbrengen. De single gaat Mary-A heten en komt uit op 23 september. Er worden maar 1000 kopieen ervan gemaakt.

Tracklist:

1. Mary-A
2. 魔法の扉 (Mahou no Tobira)
3. 月祈夜光 (Kiseki Yakou)

Bron: Shattered Tranquility

HYDE's Best of album komt uit in Europa

Gan-Shin heeft nog een album aan de releaselijst toegevoegd, namelijk het Best Of album van HYDE. Dit album bevat de beste tracks van de zanger HYDE uit L'Arc~en~Ciel. Best of komt uit op 25 september in Europa.

Tracklist:

1. Made In Heaven
2. It’s Sad
3. Evergreen
4. Jesus Christ
5. Countdown
6. The Other Side
7. Shining Over You
8. Horizon
9. Season’s Call
10. Sweet Vanilla
11. Hello Album Mix
12. Hideaway
13. Prayer
14. Midnight Celebration
15. Unexpected [Dist.]
16. The Cape Of Storms
17. Glamorous Sky

Bron: Nippon Project

VAMPS eerste album komt uit in Europa

Gan-Shin gaat het eerste album van VAMPS, namelijk VAMPS uitbrengen in Europa. Op 11 september komt het album uit met dezelfde tracklist als het album die in Japan is uitgekomen:

CD
1.BITE
2.LOVE ADDICT
3.COSMOS
4.SECRET IN MY HEART
5.EVANESCENT
6.VAMPIRE DEPRESSION
7.REDRUM
8.DEEP RED
9.I GOTTA KICK START NOW
10.TIME GOES BY
11.SWEET DREAMS
12.HUNTING
13.SEX BLOOD ROCK N’ ROLL

DVD
1.LOVE ADDICT
2.I GOTTA KICK START NOW
3.EVANESCENT
4.TROUBLE

Bron: Nippon Project

Nieuwe bandlid voor ADOLF

Visual kei band ADOLF heeft een nieuwe bandlid erbij gekregen. Gitarist Natuki is vanaf begin deze maand een officieel lid van de band.

ADOLF is in 2008 gestart en bestaat nu uit zanger Hyo, gitarist Natuki, supportgitarist Haruka en supportdrummer 41-yoichi.

Bron: Shattered Tranquility & Officiele website

Doremidan gaat volledig album uitbrengen

Tijdens het concert Don't Let Me Down afgelopen 20 augustus, heeft de band Doremidan zijn eerste grote release aangekondigd. De visual kei band gaat een volledig album uitbrengen met de titel Don't Let Me Down. Het album komt uit op 25 november.

Na het uitbrengen van dit album gaat de band een wintertour doen, dat start op 4 december.

Doremidan (ドレミ團) is actief sinds 2002. De band startte als sessieband, maar werd later officieel een band. De band bestaat uit zanger Makoto (ex-Brilliant Sugar), gitaristen Ken en Ryu, bassist Shinji en drummer Reika (ex-Madeth grey'll).



Bron: Jame UK & Officiële website

zondag 23 augustus 2009

Nieuwe DVD voor Dir en Grey

Dir en Grey gaat een nieuwe DVD uitbrengen. De DVD heet AVERAGE BLASHEMY en komt uit op 27 oktober. De DVD bevat promotie muziekvideos van GLASS SKIN, CLEVER SLEAZOID, RYOUJOKU NO AME en DOZING GREEN. Daarnaast bevat de DVD een muziekvideo van VINUSHKA, waarvan wordt verwacht dat het 10 minuten zal duren.

Tracklisting:
1. VINUSHKA
2. DOZING GREEN
3. GLASS SKIN
4. REIKETSU NARISEBA
5. Agitated Screams of Maggots (Restricted Ver.)
6. GRIEF
7. RYOUJOKU NO AME
8. CLEVER SLEAZOID
9. RED SOIL
10. VINUSHKA (Promotion Edit Ver.)
11. CLEVER SLEAZOID (DESPAIR IN THE WOMB Ver.)
12. AGITATED SCREAMS OF MAGGOTS (DESPAIR IN THE WOMB Ver.)
13. CONCEIVED SORROW (IN WEAL OR WOE Ver.)

Bron: Jame UK & Amazon

Nieuw in de VK-wereld: As If in the darkness

Een nieuwe visual kei band heeft zich gemeld, met de naam As If in the darkness. De band bevat 2 bandleden van de in juli gestopte band It. De band is kort hierna gestart.



De band bestaat uit zanger Mar (ex-It), gitarist Yuki (ex-It), gitarist Tomo, bassist Yukia en drummer Zumi.

De band heeft een aantal geheime concerten gepland, die je kan vinden als je je aanmeld voor hun mail-magazine.

Bron: Shattered Tranquility

zaterdag 22 augustus 2009

Nieuwe single voor SOMATIC GUARDIAN

SOMATIC GUARDIAN gaat een nieuwe single uitbrengen. De single gaat Siren (サイレン) heten en komt uit op 21 oktober. Siren bevat 2 tracks:

1. サイレン (Siren)
2. Cry for You

SOMATIC GUARDIAN is een visual kei band dat actief is sinds 2006 en bestaat uit Commander: Saki (zang), Air force: Tasuke (gitaar) Field Army: Ryo (bassgitaar) en Naval forces: Junja (drums).

In september brengt de band een andere single uit met de titel SOMATION GUARDIAN.

Bron: Shattered Tranquility & Officiële website

Vampire verliest weer een bandlid

Kort nadat bassist Jin vervangen is door Sena, mag Vampire (ヴァンパイア) weer op zoek gaan naar een nieuwe bandlid. Dit maal gaat 1 van de gitaristen de band verlaten: Kou. Na het concert op 12 september heeft Vampire 1 gitarist minder.

Onbekend is waarom Kou de band verlaat en of de band al op zoek is naar zijn vervanger.

Bron: Shattered Tranquility

vrijdag 21 augustus 2009

UnsraW gaat maxi single uitbrengen

UnsraW gaat een nieuwe maxi single uitbrengen, dit is de eerste single na een half jaar pauze. De single gaat REBORN heten en komt op 23 september uit. De single bevat drie tracks: Nightmare, REBORN en SWITCH. 

De band heeft ook een nieuwe look:



Bron: Jame UK & Shattered Tranquility

Drie nieuwe releases voor THE KIDDIE

THE KIDDIE heeft drie nieuwe releases gepland voor de komende maandne. De eerste release is een nieuwe single met de titel soar. Deze komt op 7 oktober uit en bevat twee tracks: soar en Honto hane.

De single is in een normale en limited editie verkrijgbaar. De limited editie bevat een DVD met de muziekvideo van soar. De normale editie bevat een derde track Beaming.

De andere twee release zijn singles met de titel BLACK SIDE en Poplar, de eerste komt uit op 4 november en de tweede op 2 december. Op 2 december gaat de band optreden in de Akasaka BLITZ. Het evenement heet KIDDIE WONDERLAND.

Bron: Jame UK

Meer informatie album An Cafe

Het nieuwe album van An Cafe, BB Parallel World, dat op 9 september uitkomt, komt in twee types uit. Op 3 oktober komt dit album uit in Europa. De tracklisting en covers zijn bekend:

Type A bevat een CD+DVD:
1. Let’s Brand New Wave
2. 夏恋★夏GAME (Natsu Koi★Natsu GAME)
3. 苺 (Ichigo)
4. Passion!!
5. NYAPPY in the paralleru world
6. alone
7. AROMA
8. 武士道とい云ふは死ぬ事と見付けたり (bushidou toi un fuha shinu koto to mitsuke tari)
9. SUMMER DIVE~甘トロPEACH☆BEACH~ (SUMMER DIVE ~kan toro PEACH☆BEACH~)
10. MY ♥ LEAPS FOR “C”
11. YOU

DVD
01.SUMMER DIVE muziekvideo
02.MY ♥ LEAPS FOR “C” muziekvideo
03.AROMA muziekvideo
04.Natsu Koi★Natsu GAME muziekvideo

Type B bevat alleen een CD:
1. Let’s Brand New Wave
2. 夏恋★夏GAME (Natsu Koi★Natsu GAME)
3. 苺 (Ichigo)
4. Passion!!
5. NYAPPY in the paralleru world
6. alone
7. AROMA
8. 武士道とい云ふは死ぬ事と見付けたり (bushidou toi un fuha shinu koto to mitsuke tari (?))
9. SUMMER DIVE~甘トロPEACH☆BEACH~ (SUMMER DIVE ~kan toro PEACH☆BEACH~)
10. MY ♥ LEAPS FOR “C”
11. YOU

Bron: Shattered Tranquility

donderdag 20 augustus 2009

Concert miyavi in Nederland uitverkocht [2]

Het is miyavi weer gelukt, netals vorig jaar in de p60 vorig jaar is het concert in Tivoli Oudegracht helemaal uitverkocht. De zaal zal helemaal gevuld zijn met fans op 27 september!

Eerder was het concert al uitverkocht, gezien het concert geplaatst was in Tivoli de Helling. Tivoli had daarom meteen besloten het concert te verplaatsen naar het vele malen grotere Tivoli Oudegracht.

De zaal in Oudegracht is open om 19.30 uur, het concert zal om 20.30 uur starten.

Bron: Tivoli

Details eerste album -OZ- bekend

De tracklist en cover van het eerste van het album van -OZ- is bekend gemaakt:

01. LAST Shell
02. FILMY
03. BLAZE
04. VENOM
05. Needle
06. Reservation
07. ATHENA
08. IN RUBBISH
09. M.D.M.A
10. MIGRANT
11. DETOX
12. Breath trees

Op 16 september is dit album uit.

Bron: Shattered Tranquility

Lolita23q verliest zanger

Lolita23q heeft bekend gemaakt dat na het concert van 27 oktober in de Shibuya AX, hun zanger Sou de band gaat verlaten. Na vele discussies met de bandleden was dit volgens hen de juiste keuze om te doen.



Sou gaat de band verlaten omdat hij ongeveer een jaar een andere visie heeft met welke pad hij wil bewandelen. Dit is duidelijk anders dan zijn bandleden. Sou geeft aan vele leuke en minder leuke tijden gehad te hebben met de band. Hij bedacht iedereen voor de steun in de afgelopen jaren en hij hoopt dat deze steun tot het einde zal zijn.

Lolita23q is actief sinds 2004 en bestaat na 27 oktober uit gitaristen Yu≠ki en Ryoto, bassist Ryosuke en drummer BAN.

De band gaat ook een best-of album CD+DVD uitbrengen op 7 oktober, dit album draagt de titel ;BeSt. Het album bevat 13 tracks met liedjes die in de periode van 2007 en 2009 uitgebracht zijn. Op de DVD staan alle muziekvideo's die gemaakt zijn gedurende dezelfde periode.

CD Tracklist
01.ジェノセンス (Jenosensu)
02.Red Room
03.黎明-reimei-
04.スーパーノヴァ (Super Nova)
05.未完成サファイア (Mikansei Sapphire)
06.ホシノカケラ (Hoshi no Kakera)
07.ストリーキング (Streaking)
08.ガリズム-garizm-
09.CERAMIC★STAR
10.DOLLS
11.Pheromone Cherry
12.My Territory
13.Brand New World

DVD Tracklist
01.ジェノセンス (Jenosensu)
02.黎明-reimei-
03.Red Room
04.未完成サファイア (Mikansei Sapphire)
05.ホシノカケラ (Hoshi no Kakera)
06.CERAMIC★STAR
07.DOLLS


Bron: Shattered Tranquility & Officiële website & Jame UK

DEAD END gaat een album maken

DEAD END heeft laten weten bezig te zijn met nieuwe opnames. Dit heeft de band bekend gemaakt na het optreden tijdens het JACK IN THE BOX 2009 SUMMER festival. De band houdt ons op de hoogte via hun Myspace.

Tijdens het JACK IN THE BOX 2009 SUMMER festival hebben ze één nieuwe track laten horen aan het publiek, namelijk Dress Burning. Onbekend is of dit ook op het nieuwe album komt te staan.

In 1997 kwam hun laatste album GHOST OF ROMANCE uit.

Bron: Officiële Myspace

Nieuw album voor Kiyokiba Shunsuke



Kiyokiba Shunsuke gaat na ongeveer 3 maanden na zijn laatste album Rockin' the Door, een nieuw album uitbrengen. Dit album gaat FLYING JET heten en komt op 30 september uit.

Zijn aankomende single JET komt erop te staan en daarnaast 11 nieuwe tracks. De limited editie bevat een DVD met de muziekvideo van JET.

Zanger Kiyokiba Shunsuke is actief sinds 2005, hij is beter bekend als SHUN, de zanger van EXILE.

Bron: Jame UK

woensdag 19 augustus 2009

Nieuwe single voor SCANDAL

De meiden van SCANDAL gaan een nieuwe single uitbrengen. De single heet Yumemiru tsubasa (夢見るつばさ) en komt uit op 14 oktober. De tracklist is bekend:

1. Yumemiru tsubasa
2. BEAUTeen!!
3. DAYDREAM

BEAUTeen!! is gebruikt als themaliedje voor Bukatsu no tenshi en DAYDREAM is een cover van JUDY AND MARY. Dit laatste liedje was ook te beluisteren op het tribuut album dat eerder dit jaar uitkwam.

SCANDAL is een rock groep uit Osaka en bestaat uit alleen maar meiden. De band is actief sinds 2006 en bestaat uit zangeres en gitariste HARUNA, bassiste en achtergrondzangeres TOMOMI, gitariste en achtergrondzangeres MAMI en drumster en achtergrondzangeres RINA.

Op 8 augustus kwam de mini single YAH! YAH! YAH! HELLO SCANDAL uit.



Bron: Jame UK

Nieuw in de VK wereld: GREGORY

Tijdens het Wedday 10th Anniversary event op 1 september zal deze band officieel starten met zijn activiteiten.

Deze band komt uit Sendai en heet GREGORY. De band bestaat uit zanger Iori (ex-Jelly), gitarist NOBU (ex-Jelly), bassist Yuki (ex-THE KNUCKLE HEAD) en drummer Sou (ex-Wedday, als Hime).

Bron: Shattered Tranquility

Eerste grote concert voor ALSDEAD

Één jaar na hun formation in december 2008 en twee maanden na hun derde single gaat ALSDEAD hun eerste grote concert (one-man) houden op 29 december in de Shibuya O-Crest.

Dit cocnert wordt 華麗なる暴威 (Karei Naru Boui) genoemd en gaat in de voorverkoop bij hun concert op 2 september. Later is het te koop bij Lawson en Like an Edison op 27 september. Ze kosten 2800 yen met reservering en 3300 zonder.

ALSDEAD bestaat uit zanger Maki, gitarist Shin, bassist Reito en drummer Setua.

Bron: Shattered Tranquility

Tracklist nieuwe single girugämesh bekend

girugämesh heeft de titel en de traclist bekend gemaakt voor de aankomende single, die op 7 oktober uitkomt. De single gaat crying rain heten en komt met een b-kant S.T.F.U. Zoals eerder gezegd komt de single uit in twee edities: De limited editie bevat een DVD met de muziekvideo van crying rain en de normale editie bevat een derde track NITORO'09.

Bron: Jame UK

Nieuwe single voor The Birthday

The Birthday gaat een nieuwe single uitbrengen, dit wordt single nummer 7. De single gaat Ai wo nuritsubuse heten en komt op 14 oktober uit.

De single heeft ook een b-kant Hikari en zal verkrijgbaar zijn in een normale en limited editie. Bij de limited editie zit een DVD met de muziekvideo van Ai wo nuritsubuse en live footage.

The Birthday is een rockband dat uit ex-leden van THEE MICHELLE GUN ELEPHANT en ROSSO bestaat. De band is in 2006 gestart en bestaat uit zanger en gitarist Chiba Yusuke, gitarist Imai Akibonu, bassist Hirai Haruki en drummer Kuhara Kazuyuki.



Bron: Jame UK

dinsdag 18 augustus 2009

L'Arc~en~Ciel gitarist brengt live DVD uit

L'Arc~en~Ciel gitarist Ken gaat zijn eerste solo live DVD uitbrengen. De DVD komt uit op 18 november en draagt de titel: Ken TOUR 2009 “LIVE IN PHYSICAL”. De DVD bevat 2 cd's met daarop footage van zijn concert in de Shinkiba STUDIO COAST op 16 juli en scenes van voorbereidingen en de tour. Daarnaast is er een foto gallerie te bekijken gevuld met live foto's. Met de DVD zal een fotoboekje van 12 pagina's toegevoegd worden.

De DVD komt in een normale en een limited editie uit. De limited editie bevat een special goods doos met 3 setjes fotokaarten, een fotoboek van 40 pagina's en een mini poppetje.

Daarnaast bevat de editie twee loterijbonnen. Je doet mee aan een loterij om met Ken te kunnen dineren en een kans om naar zijn aankomende concert te kunnen komen in de Tokyo JCB Hall op 9 december.

bron: Jame UK

ViViD's eerste mini album

ViViD gaat een mini album uitbrengen, dit zal het eerste zijn voor de band. Het mini album komt uit op 21 oktober en gaat THE ViViD COLOR heten. Het mini album komt uit in twee edities en bevatten een speciale briefkaart van de band.

De eerste druk editie bevat 5 tracks en een DVD:
1.69-II
2. butterfly
3. Chroni狂 (Chronikyou)
4. 波紋 (Hamon)
5. 星ノ雨 (Hoshi no Ame)

De DVD bevat een muziekvideo van 69-II en de making off.

De normale druk bevat 7 tracks:
1.69-II
2. butterfly
3. キミコイ (Kimi Koi)
4. 星ノ雨 (Hoshi no Ame)
5. Chroni狂 (Chronikyou)
6. 波紋 (Hamon)
7. Trail of Tears

Bron: Shattered Tranquility

De’Soler Merveille verliest bandlid

Bassist Kiyo heeft bekend gemaakt dat zij per 27 augustus de band De’Soler Merveille gaat verlaten. Ze geeft aan veel te geven om de bandleden en een leuke tijd gehad te hebben in de band, maar nu vind ze dat het tijd is om te gaan.

De’Soler Merveille moet het ook even stellen zonder de support gitarist LENKA. Hij heeft zijn pink gebroken en moet geopereerd worden. Het zal 3 maanden duren om te genezen en tot die tijd heeft hij zich teruggetrokken van de band.

De’Soler Merveille is een visual kei band dat sinds 2008 actief is. De band bestaat nu uit zanger Byuakuya, gitarist @ki en support gitarist LENKA.

Bron: Shattered Tranquility

Meer details album SCREW

SCREW heeft de tracklist bekend gemaakt voor hun aankomende album X-RAYS. De band SCREW heeft daarnaast ook een nieuwe look:

Tracklist X-RAYS:

1. answer
2. VII CARDINAL SINS
3. RUIN AND DREAD
4. DYSPNEA
5. 幻影の鎖 (Genei no Kusari)
6. dust box
7. Haze
8. ブラックモンスター (Black Monster)
9. FIREFLY
10. DRASTIC SLAVER
11. 揺籠 (Yurikago)

Het album is in twee edities te koop: de eerste druk en de normale druk.

Bron: Shattered Tranquility

Eerste single voor NaiL

NaiL gaat zijn eerste single uitbrengen. Op 19 september komt de single uit met de titel 蛍 (Hotaru – Firefly). De single gaat morgen al speciaal in de verkoop op hun concert met Elm en Egoist.

Bron: Shattered Tranquility

Maxi single voor Hana Shounen Baddies

Hana Shounen Baddies gaat een nieuwe maxi single uitbrengen op 21 oktober. De maxi single gaat BOOK heten en wordt in twee types uitgebracht. De covers zijn ook bekend

Type A bevat twee tracks en een DVD:
1. BOOK
2. 鎖骨に眠れ (Sakotsu ni Nemure)

De DVD bevat een muziekvideo van BOOK en bonus footage.

Type B bevat 3 tracks, de derde track is een bonus track:
1. BOOK
2. 鎖骨に眠れ (Sakotsu ni Nemure)
3. 光のガンマン(不良品種Edit) (Hikari no Guman; Edited Edition)



Bron: Shattered Tranquility

abingdon boys school komt naar Europa

abingdon boys school heeft zijn eerste Europese tour ooit aangekondigd. De tour zal in november plaatsvinden en bestaat uit 8 data. De band begint in Finland en gaat verder naar Zweden, Frankrijk, Duitsland en Engeland. Ze zullen Nederland en België helaas overslaan.

Vanaf 24 augustus begint de voorverkoop.

4 november - Helsinki, Finland
6 november - Stockholm, Zweden
7 november - Hamburg, Duitsland
8 november - Berlijn, Duitsland
10 november - Bochum, Duitsland
11 november - Parijs, Frankrijk
12 november - London, Groot Brittanië
14 november - Munchen, Duitsland

Bron: Jame UK

maandag 17 augustus 2009

the studs verliest weer een bandlid

Na het vertrek van Hibiki moet the studs nogmaals afscheid nemen van een bandlid. Bassist yukino heeft aangegeven de band te verlaten wegens verschillende meningen tussen de bandleden. Hij geeft aan al langer dan een jaar hiermee te zitten en zag geen andere manier.

yukino geeft zijn excuses aan iedereen die hem steunt en de band steunt. Hij vraagt alle leden niet te veel zorgen te maken over de toekomst van de band. Als the studs terugkomt, zoals beloofd, zullen ze beter als daarvoor zijn.

yukino zelf zal weer terug te zien zijn op het podium, maar dan bij een andere band. Welke dat zal zijn, zal de toekomst uitwijzen.

Bron: Shattered Tranquility

Nieuwe band voor MANNEQUIN bandleden

Nu MANNEQUIN een lange tijd gaat pauzeren hebben de bandleden Kazuma en Tatsuro een nieuwe band is gestart. Dit nieuwe project heet CIANE en zal voor het eerst op 31 augustus optreden in de Yokohama 7th AVENUE for DieS, samen met bands als dieS, exist†trace, Otokage, Ancestral en the fool.

Nu de bandleden een nieuw project is gestart is het onbekend of MANNEQUIN wel gaat terugkomen.

Bron: Shattered Tranquility

Zanger Heisa Byoutou overleden

De leden van Heisa Byoutou (閉鎖病棟), die 'underground activiteiten' aan het doen zijn, hebben bekend gemaakt dat hun zanger Jekyll onverwacht is overleden op 2 augustus.

De band hoopt dat fans zal bidden voor hem dat hij naar de 'volgende wereld' zal gaan. De band was gepland hun site te heropenen, maar door deze omstandigheden zal de band weer 'underground' verder gaan, oftewel pauzeren.

Bron: Shattered Tranquility

Verrassingsact op Jack in the Box festival

Op het Jack in the Box festival werd een verrassingsact aangekondigt met de naam karasu. De band bestaat uit drummer Kenzo (van Ayabie), bassist dunch (van jealkb), Mizuki (van Sadie) en Hiroto (Alice Nine.) en zanger Tatsuro (MUCC). Op dit festival gaat de band karasu covers zingen zoals Like @ Angel van Kuroyume en Red van Creature Creature. Daarnaast zal de band ook een eigen track maken met de naam LASTICA. Later dit jaar zal dit ook opgenomen worden voor de verkoop.

Jack in the Box is een jaarlijks festival in Japan dat plaatsvind in de zomer.

Bron: Jame UK

Aya gaat stoppen

Eerder maakte ik al bekend dat de zanger van Aya, kuroudo, de band zou verlaten na het concert van 21 augustus.

Nu is bekend geworden dat de band Aya (あゃ) vanaf 21 augustus uit elkaar gaat.



Bron: Shattered Tranquility

Nieuwe single voor SCAPEGOAT

SCAPEGOAT gaat zijn eerste single uitbrengen op 16 september. De single gaat Future End heten en bevat 3 tracks:

1. Butterfly
2. re:play
3. サイレン (Siren)

Er worden maar 1000 kopieen van deze single gedrukt.

Bron: Shattered Tranquility

CULT the Movie verliest bandlid

CULT the Movie (eerder bekend als SAZAE the Movie) heeft bekend gemaakt dat per 21 augustus hun bassist Mizuki de band zal verlaten.

Mizuki geeft zijn excuses voor het laat doorgeven van deze mededeling. Zijn reden om te vertrekken zijn muzikale verschillen en een verschillende mening over de muzikale richting van de band.



Door deze verschillende meningen hebben de bandleden vele discussies gehad, waardoor later besloten is dat het vertrek van de bassist de beste manier is. Mizuki hoopt dat de fans de band blijft steunen en bedankt iedereen voor zijn steun.

De visual kei band CULT the Movie is actief sinds 2009 en bestaat per 21 augustus uit zanger SADY, gitaristen Yusuke en Namu Amida en drummer EMA@Bou.

Bron: Shattered Tranquility & Officiele website

zondag 16 augustus 2009

Tweede jubileum album voor GLAY

GLAY gaat een tweede editie van hun 15-jarig jubileum best-of album uitbrengen. De eerste editie heette THE GREAT VACATION, dit deel gaat THE GREAT VACATION VOL.2 heten. Het album zal op 21 oktober uitgebracht worden.

THE GREAT VACATION VOL.2 bevat 3 cd's met op de eerste 2 in totaal 31 tracks. Tracks van hun grote debuut RAIN (1994), tot aan de singel Tomadoi/SPECIAL THANKS (2000) komen erop te staan. Ook komen er 5 gloednieuwe tracks erop te staan, waaronder Goran, sekai wa kurushimi ni michite iru yo, een liedje van hun zij-project NEVER MIND.

Op de derde cd bevat een gloednieuw studio album met 11 tracks.

De compilatie wordt in drie diverse edities uitgebracht. Een normale 3CD-only, een limited type A met twee DVD gevuld met 23 muziekvideo's en een limited type B met een DVD gevuld met live tracks gekozen door de fans van GLAY. Op dit moment mag je nog stemmen, tot 22 augustus op deze site.



In 1988 werd er gestart met de band GLAY, een aantal jaren later werd de band compleet en begon de band ik Tokio te spelen. De band bestaat nu uit zanger Teru, gitaristen Takuro en Hisashi en bassist Jiro. Nagai Toshi is support bandlid als drummer.

Bron: Jame UK

Nieuwe mini album voor exist†trace

De dames van exist†trace hebben een nieuw look en een nieuwe release gepland. Het gaat om een mini album met de titel Ambivalent Symphony. Het album bevat 6 tracks en een DVD met 2 muziek video's en komt op 21 oktober uit.



Bron: Shattered Tranquility

Europese release voor An Cafe

Nog een Europese release, dit maal van An Cafe. De band brengt een album uit met de titel BB PARALLEL WORLD. Het album bevat 11 tracks en zal via GAN-SHIN uitgebracht worden op 3 oktober. Het Album bevat een bonus DVD met 5 unieke muziekvideo's. Binnenkort meer details.

Bron: Jame UK

Eerste maxi single voor cocklobin

cocklobin gaat zijn eerste maxi single uitbrengen. De maxi single gaat black heten en komt op 4 november uit. black bevat 3 tracks, de tracklist is bekend:

1. black
2. reborn
3. hearts

Bron: Nippon Project

EP voor rock band LITE

Rock band LITE gaat een nieuwe EP (extended play) uitbrengen onder hun nieuwe label I Want The Moon. De EP komt uit op 7 oktober en gaat Turns Red EP heten. De EP wordt opgenomen met J Robbins (van Jawbox, Faraquet) in Baltimore, tijdens hun eerste tour in Amerika in mei. De EP bevat 3 tracks: The Sun Sank, Tomato en Vermillion.

De EP komt ook uit Europa door TRANSDUCTION RECORDS label op dezelfde dag.

LITE is een instrumentele rock band uit Tokio dat sinds 2003 actief is. De band bestaat uit gitarist Kusumoto Kouzou, bassist Izawa Jun, gitarist Takeda Nobuyuki en drummer Yamamoto Akinori.



Bron: Jame UK

BALZAC brengt Europese versie uit van Paradox

De Duitse platenmaatschappij GAN-SHIN gaat een speciale Europese versie uitbrengen van BALZAC's mini album Paradox. Het mini album is geproduceerd door Takeshi Ueda van THE MAD CAPSULE MARKETS. Paradox zal op 16 oktober in Europa uitgebracht worden met een exclusieve DVD met 18 tracks. Op de DVD staat twee clips van Paradox en 15 van Hatred en ook nog een speciale bonus track. De CD+DVD editie van het mini album is alleen verkrijgbaar in Europa en niet in Japan.

Bron: Jame UK

Maak kennis met DEPAIN



Visual kei band DEPAIN is begin 2009 gestart met zanger Ryuuka (ex-uNruSt), gitarist Takeru (ex-BLACK SHIP, ex-brand Ф), gitarist Luu, bassist Haren (ex-BLACK SHIP, ex-brand Ф) en drummer Ayuto (ex-BLACK SHIP, ex-KisNate).

De band zal op 26 augustus hun eerste single uitbrengen. De single heet Black Bother Barbarian heten en daarnaast hebben ze een evenement gepland met de naam Judgment of Barbarian.

Eerder bracht de band al een maxi single uit met de titel 13Fiction.



Bron: Shattered Tranquility & Officiële website

Sendai Kamotsu komt met nog een live DVD

Sendai Kamotsu heeft bekend gemaakt nog een live DVD uit te brengen. Deze DVD komt uit op 28 oktober en gaat Zekkoumon heten. Zekkoumon bevat footage van hun concert op 8 november 2008 in de Ryougoku Kokugigan. In totaal zullen er 14 tracks te zien en te horen zijn.

Drie dagen later zal de band een concert houden in de Sendai Izumity 21, met daaropvolgend hun eerste Budokan concert op 5 november. Deze concerten zijn onderdeel van de tour met de titel Tour 2009 Fukyou no kaze ~○○○~.

Bron: Jame UK

zaterdag 15 augustus 2009

Meer details nieuwe single D

Op 23 september komt de vierde single uit voor visual kei band D. Tightrope komt uit in drie verschillende edities.

Type A bevat 3 tracks en een DVD met de muziekvideo Tightrope:
1. Tightrope
2. Bloodberry
3. Tightrope(Voiceless)

Type B bevat 4 tracks en een DVD met de making of van de muziekvideo Tightrope:
1. Tightrope
2. Bloodberry
3. 至高の美の崩壊 (Shikou no bi no houkai) ※Limited version
4. Tightrope(Voiceless)

De normale editie bevat 4 tracks:
1. Tightrope
2. Bloodberry
3. Lapis lazuli~君を思うほど僕は欲しくなる~ (Lapis lazuli~kimi wo omou hodo boku wa hoshikunaru~) ※Regular version
4. Tightrope(Voiceless)

De eerste druk van alle singles bevat een ruilkaartje. Er bestaat 6 ruilkaartjes van de band en de bandleden. De band heeft ook een nieuwe look aangemeten voor de nieuwe single.



Bron: Shattered Tranquility & Officiële website

Tournee en gratis single voor Awoi

Awoi (アヲイ) gaat een summer tournee doen in Japan. De tour gaat summer tour 2009 ~ underground sunny days ~ heten en vind plaats in steden als Osaka, Kyoto en Horoshima.



Tijdens dit tournee deelt de band gratis cd's uit met hun nieuwste track Sunnyday. Maar voor diegene die niet kunnen komen, kunnen tussen vandaag en 19 september het gratis downloaden op hun officiële website.

Visual kei band Awoi is al actief sinds oktober 2004. De band bestaat uit zanger Otogi, gitarist Syo, bassist Saki en drummer Hiro. a

Bron: Shattered Tranquility & Officiële website

vrijdag 14 augustus 2009

Jasmine You in kleine kring begraven



De bandleden van Versailles -Philharmonic Quintet- en de familieleden van Jasmine You hebben een reactie geplaatst op de officiële website van Versailles.

De bandleden en de familie bedanken alle fans voor hun condeleances en reacties. Afgelopen woensdag (12 augustus) is Jasmine You begraven in kleine kring. Alleen zijn familieleden en kennissen waren bij zijn begrafenis. Volgens de familieleden is Jasmine You nu een reis begonnen in de eeuwigheid.

Zijn familieleden wijzen naar Jasmine You's blogs (oud + nieuw) die beide nog online staan. Nu alles door begint de dringen (zijn dood), kunnen ze nog altijd terugkijken op zijn weblogs.

Bron: Officiële website

Nieuwe look voor RED universe



RED universe heeft een nieuwe look. Nadat ze hun bassist Mayuu moesten ontslaan en op zoek moesten naar een vervangen, vonden zij bassist Yuya (bekend als Yuze van Envus). De band RED universe bgon in november 2007 en bestaat nu uit zanger GENKI, gitaristen Kosuke en TaNo, bassist Yuya en drummer Tomoya.

Bron: Shattered Tranquility & Officiële website

donderdag 13 augustus 2009

Eerste album voor XOVER

XOVER gaat zijn eerste album uitbrengen. Het album, op dit moment nog zonder naam, gaat op 21 oktober uitgebracht worden. Het album bevat 10 tracks.

Binnenkort wordt er meer informatie bekend gemaakt over het album.

Bron: Brand-X

Zanger D=OUT breekt zijn arm

De zanger van D=OUT Kouki heeft tijdens het concert zijn arm gebroken. Kouki viel tijdens het optreden op 10 augustus van het podium en heeft hiermee zijn linker arm gebroken. Kouki schrijft op zijn blog dat hij nu wel langzamer moet typen om artikelen op zijn blog te zetten.

Over 3 weken zal zijn arm genezen zijn. Ondertussen zal Kouki wel blijven optreden, met zijn arm in het gips.

Bron: Shattered Tranquility & Kouki's blog

Nieuw album voor AND

AND (アンド) gaat een nieuw album uitbrengen. Het album draagt nu nog geen naam, maar komt uit op 11 november. Het album zal in twee verschillende edities uitgebracht worden. De limited editie bevat een bonus track en een DVD.

Bron: Shattered Tranquility

Twee nieuwe leden voor pan-d-ra

Visual kei band pan-d-ra hebben twee nieuwe leden toegevoegd aan de line-up. Xi (tweede gitaar) en MA-YA (bass) zijn toegevoegd aan de line up na het live concert in de Meguro Live Station op 30 juli.

pan-d-ra moest in maart afscheid nemen van zijn bassist kachi. pan-d-ra heette in 2008 nog Fuga. Zij hebben hun naam in november aangepast. pan-d-ra startte onder oude naam Fuga begin 2008. De band had zijn eerste live concert in maart en bestaat nu uit zanger Siou, gitaristen NAOYA en Xi, bassist MA-YA en drummer Youhei.

Bron: Shattered Tranquility

woensdag 12 augustus 2009

Nieuw in de VK wereld: amber gris



Vandaag is er een nieuwe band aangekondigt met de naam amber gris! Deze band gaat zijn eerste live concert houden op 17 oktober in de Takadanobaba AREA. Daarnaast brengt de gloednieuwe band een maxi single uit, op dit moment nog zonder naam, met 3 tracks. Deze maxi single is te verkrijgen tijdens hun live concerten of via de mail order.

De line up van de band:

Zanger Temari (ex-Ruvie),
Gitarist kaname (ex-gossip),
Gitarist wayne,
Bassist Koto (ex-Sugar),
en drummer Haruma.

Bron: Shattered Tranquility

Eerste single voor Ridiot

Visual kei band Ridiot gaat hun eerste single uitbrengen. De single gaat BLACK IT heten en bevat 2 tracks;

1. BLANK IT
2. CALL

Vanaf 1 september is de single verkrijgbaar, maar alleen tijdens de concerten van Ridiot. De band is al sinds eind 2008 actief en bestaat uit zanger SAICA, gitaristen RITSU en SYOHEI, bassist AKITO en drummer SAKUYA.



Bron: Shattered Tranquility & Officiële website

Twee nieuwe leden voor BLEAKLAY

Na het vertrek van bassist Ageha moest de band visual kei band BLEAKLAY op zoek naar een nieuwe bassist. Uiteindelijk heeft de band een nieuwe bassist en drummer gevonden: Aoi heeft de leiding over het bassgedeelte en Nagi heeft de leiding over het drumstel.

De band BLEAKLAY komt uit Fukuoka en bestaat nu uit zanger Gin, gitarist Ray en Dai, bassist Aoi en drummer Nagi.

De band heeft hun eerste single uitgebracht op 27 juli met de titel Fake×Fake. Daarnaast heeft de band een nieuwe look aangemeten.

Bron: Shattered Tranquility & Officiële website

dinsdag 11 augustus 2009

Nieuwe maxi single voor Arc

Visual kei band Arc gaat een nieuwe maxi single uitbrengen. De single gaat Lady & Gentlemen heten en komt op 28 oktober uit in twee verschillende edities. Beide edities bevatten 3 tracks.

Type A
1. 「&」
2. 「Lady」&「Gentleman」
3. 「Drop outer」

Type B
1. 「&」
2. 「Lady」&「Gentleman」
3. 「左手の居場所」 (Hidarite no Ibasho; The Left-Hand’s Whereabouts)

Arc heeft ook een nieuwe look aangemeten. Arc bestaat uit zanger KO-Ji, gitarist Yuki, bassist Toshiya en drummer shun. De band is al actief sinds 2003.

Bron: Shattered Tranquility & Undercode website

Meer details nieuw album SEX MACHINEGUNS

Meer informatie is bekend gemaakt over het nieuwe album van SEX MACHINEGUNS 45º. De CD wordt in twee edities uitgebracht. Een limited editie bevat een CD+DVD en den normale editie bevat en CD met een bonus track. De CD bevat 11 tracks en op de DVD is de muziekvideo van ANACONDA te vinden.

De tracklist is ook bekend gemaakt:

1. ANACONDA
2. 部屋とTシャツと親父
3. レフリー大暴走
4. アドレス変更
5. TIGER BIKINI
6. チャーリーママ
7. CHE
8. DEATH GAME
9. 大家さん
10. 森のくまさん
11. プライド

De extra track op de normale editie is HEAVEN& HELL. Op 7 oktober is de CD te koop.

Bron: Brand-X

BUTCHER ABC gaat touren in Duitsland

BUTCHER ABC, een van de bekendste Japanse grindcore bands in het westen, gaat een mini tour doen door Duitsland. Deze tour doen zij samen met DEAD en Satan's Revenge on Mankind, beide bands komen uit Duitsland. DEAD heeft al eens getourd met BUTCHER ABC in Japan in 2007.

Tot op heden zijn maar 3 concerten gepland in Duitsland onder de titel Baptized in Shochu Tour 2009.

BUTCHER ABC startte in 1994 in Tokio. De band bestaat uit gitarist en zanger Analtoshit, bassist en zanger Butcher Shaitan en drummer HSO. De band startte in 1994 als een noisecore band, stopte in 1996 en herstartte in 2000 als een deathmetal goregrind band.



Bron: Jame US & Metal Archives

Eerste mini album voor XI~Sai~

XI~Sai~ (XI~サイ~), een visual kei dat begon als sessieband, gaat hun eerste mini album uitbrengen. Het mini album draagt de naam rei CULTURE. De tracklist is bekend:

1.零カルチャー (rei CULTURE)
2.水槽で飼われた蝶 (suisou de kawa re ta chou)
3.悩殺プライド (nousatsu PRIDE)
4.狭間 (hazama)
5.Umbrella

Daarnaast heeft de band een nieuwe look aangemeten. XI~Sai~ is gestart op 14 januari 2009 als officiele band, hiervoor was het een sessie band. De band bestaat uit zanger Haku (speelde gitaar als yuki in the garde), gitarist yuki (ex-Sadistrip), gitarist Kiyoshi, bassist syun (ex-Sadistrip) en drummer mutsuki (ex-Sadistrip).

Bron: Shattered Tranquility

maandag 10 augustus 2009

Twee maxi singles voor E’m~grief~

E’m~grief~ gaat twee maxi singles uitbrengen in twee maanden. De eerste single komt uit op 18 november en heet Amentia, de tweede single komt uit op 16 december en gaat in paradism heten.

De maxi singles bevatten beide 4 tracks, waaronder 2 instrumentele tracks.

E’m~grief~ is actief sinds 2008 en bestaat uit zanger Rita, gitarist Cecir (ex-CHELSEA, ex-Juka support), gitarist Yuuze (ex-La’miss†fairy, ex-Juka support) en drummer Majyu.

Bron: Shattered Tranquility

Megamasso's nieuwe single

Megamasso (メガマソ) gaat een nieuwe single uitbrengen. De titel van de single is nog onbekend, maar de release datum is op 7 oktober.

De single gaat uitgebracht worden in 3 edities. De eerste limited editie bevat een CD en DVD met een muziekvideo en een ruilkaartje. De tweede limited editie bevat een CD en DVD met footage van het televisie programma 'Megamasso Channel'. En de derde normale editie bevat een CD en een ruilkaartje.

Megamasso is actief sinds 2006 en bestaat uit zanger Inzargi, gitarist Ryohei en bassist Gou.

Bron: Shattered Tranquility & Officiële website

chariots gaat drie singles uitbrengen

Visual kei band chariots gaat drie concept singles uitbrengen in drie maanden. Op 7 oktober brengen ze de eerste single uit met de titel 光 (Hikari), de tweede single komt uit op 4 november en heet 灰 (Hai) en de derde single komt uit op 9 december en heet 闇 (Yami).

chariots is sinds 2007 actief en bestaat uit zanger Riku, gitaristen Tomo en Akito, bassist Loki en drummer Reiya. De band heeft als concept 'agressieve kunst'.



Bron: Shattered Tranquility & Officiële website

Canzel gaat 2-jarig bestaan vieren

Canzel (キャンゼル) heeft bekend gemaakt dat zij op 11 november een maxi single gaan uitbrengen om hun 2-jarig bestaan te vieren. De maxi single gaat LOVERS E.P. heten en bevat 3 tracks:

1. 青色LOVERS LINE (Aoiro LOVERS LINE)
2. 永劫回帰エレメント (Eigoukaiki Element)
3. アンブレラ (Umbrella)

Ook is er een speciale versie te koop, waar 1000 kopieen van zijn gemaakt, met een andere tracklist:

1. 青色LOVERS LINE (Aoiro LOVERS LINE)
2. マルチ (Maruchi)
3. 夢幻色metro (Mugeniro metro)

Deze versie is alleen te koop bij Like an Edision winkels.

Op 23 november zullen de bandleden van Canzel hun 2 jarig 'Thanksgiving' feestje houden in de Takadanobaba AREA. Maar liefst 350 mensen kunnen bij dit concert aanwezig zijn.

Canzel is actief sinds 7 juli 2007. De band is een oshare kei band en bestaat uit zanger Icchi, gitaristen Shiina Mio en Ruli, bassist Haku en drummer Yakimi.

Bron: Shattered Tranquility & Officiële website

Un=(XAG) heeft een nieuwe bandlid

Un=(XAG) heeft een nieuwe lid verwelkomt in de band. De band dat in maart dit jaar gestart is heeft ryo (ex-HELL the GROWL) toegevoegd aan de line-up.

Ryo neemt de plaats in het drumstel. Hij was al voor een aantal weken supportdrummer, maar de band had al snel besloten om hem toe te voegen aan de line-up.

De band bestaat nu uit zanger Yukihara, gitaristen Mito en yoshi, bassist Yun en drummer Ryo.

Bron: Shattered Tranquility

Gackt werkt samen met Sengoku Musou

Gackt (of zoals hij nu genoemd wilt worden: GACKT) gaat samenwerken met Sengoku Musou (戦国無双) met een project.

Het blijkt dat Gackt niet alleen het eindliedje, maar ook de music van de televisie reclame voor de nieuwste Wii spel Sengoku Musou 3 (戦国無双3).

Hij kreeg een aanbod om dit te doen, omdat de serie producer van Sengoku Musou onder de indruk was van Gackts rol als Uesugi Kenshin in de drama serie Fūrinkazan.



Bron: Shattered Tranquility

dizSolid verliest gitarist

Visual kei band dizSolid heeft afscheid moeten nemen van gitarist Shoutarou. Shoutarou (ex-Baggy-Bogy) heeft de band verlaten na het concert in de Ikebukuro Cyber op 1 augustus.

De band dizSolid is zeer nieuw. De band is gestart begin 2009 met zanger Yuri (ex-Rosario, ex-13), gitarist Shoutarou (ex-Baggy-Bogy), gitarist Yuuya (ex-hagakure, ex-Nadir, ex-Saga), bassist Kouya (ex-hagakure, ex-Nadir, ex-Saga) en drummer Aki (ex-the garde).

Bron: Shattered Tranquility

Meer details bekend nieuwe single Administrator

Visual kei band Administrator heeft meer details bekend gemaakt over hun eerste maxi single -A-. De maxi single bevat 3 tracks, de tracklist is bekend gemaakt:

01. Ace
02. hidden scar
03. 朧 (Oboro)

Bron: Shattered Tranquility

Meer info over SuG's nieuwe single

De positieve rockband SuG heeft meer informatie bekend gemaakt over hun opkomende single Life❤2Die, dat gaat uitkomen op 14 oktober. De single bevat 2 tracks, waaronder de titel track Life❤2Die en heavy+electro+dance+punk.

De single wordt uitgebracht in drie verschillende edities: twee limited edities, Type A bevat een fotoboek van 24 pagina's en Type B bevat een DVD met de muziekvideo van Life❤2Die. De derde editie is een normale editie dat een derde track bevat, namelijke 16bit HERO.

Bron: Jame US

Eerste single voor Halsion

Visual kei band Halsion (ハルシオン) gaat hun eerste maxi single uitbrengen. De maxi single heet E.G.O en bevat 3 tracks. De tracklist is al bekend:

1. E.G.O
2. id
3. es.

De jonge band uit Sapporo, bestaat uit zanger Shiz, gitarist Noby, bassist Mayu en drummer Tatsu.

Bron: Shattered Tranquility

Bara Saint Cross terug op het podium

Visual kei band Bara Saint Cross (薔薇セントクロス) is terug na een pauze van 7 maanden. De pauze kwam er vanwege het vertrek van zanger Naito en gitarist HARU. De band zal voor het eerst in 7 maanden het podium betreden op 10 augustus in de Uruwa Narciss.



De band, dat sinds begin 2008 actief is, bestaat nu uit zanger Touga, gitarist Kousei, bassist Mireai en drummer Kyo.

Bron: Shattered Tranquility & Officiële website

Nieuw album voor rice

Rock band rice heeft bekend gemaakt een nieuw album te maken. Dit album is de eerste originele album in 5 jaar. Het album gaat Rikkyoku Sympathy heten en komt op 21 oktober uit. Rikkyoku Sympathy bevat nieuwe liedjes, zoals Hello, Crunch, Fractal, Katawa no hana, Yoin and Kage okuri en een muziekvideo.

Op de officiële website van de band kan je luisteren naar samples.



De band rice is sinds 2001 actief en bestaat uit ex-bandleden van Raphael: zanger Yuki Sakurai en drummer Kasuhiro Murata.

Bron: Jame UK

Jasmine You van Versailles overleden

Eerder vandaag kwam het slechte nieuws ten gehore dat Jasmine You, van Versailles -Philharmonic Quintet-, overleden is. Vanwege zijn slechte gezondheid was besloten dat hij zou pauzeren met zijn activiteiten in de band. In de ochtend van 9 augustus is hij overleden.

Meer details over zijn overlijden wordt later bekend gemaakt, wanneer de band toestemming krijgt van zijn familie.

De bandleden en de staff medewerkers van Versailles kunnen het maar moeilijk accepteren. Vanwege deze gebeurtenis worden alle concerten en activiteiten uitgesteld.

Bassist Jasmine You heeft gespeeld in bands als Jakura, Hizaki Grace Project en Versailles.


Bron: Jame US & Shattered Tranquility