zondag 31 mei 2009

Guitar Wolf brengt DVD uit

Guitar Wolf heeft bekend gemaakt om op 22 juli een live DVD uit te brengen. De titel van de DVD is Guitar World Live at Hibiya Yagaidai Ongakudou 2009.4.4. En dit concert was een revival concert dat GUITAR WOLF 69COMEBACK SPECIAL Uchuu senkan Love heette. Dit concert was de eerste na 558 dagen stilte van de band en 3493 dagen na hun legendarische concert in Yaon, gehouden in september 1999.

Guitar Wolf startte in 1987 door een idee van Seiji en Billy. Billy overleed in 2005, na 18 jaar de bassist geweest te zijn voor Guitar Wolf. Guitar Wolf maakt voornamelijk garage rock. De band bestaat nu uit zanger en gitarist Seiji, bassist UG en drummer Toru.



Bron: Jame USA

D=OUT's nieuwe single

Naast het mini-album Touryuumon, dat op 22 juli uitkomt, zal D=OUT een single uitbrengen met de titel Aoi tori, bestaande uit de titel track en de track Kimon.

De single zal uitgebracht worden in twee limited edities en één normale, met een extra track genaamd Harukaze Shalala.

Bron: Jame USA

zaterdag 30 mei 2009

Maak kennis met emmurée

Maak kennis met emmurée, een band dat sinds maart dit jaar alweer 10 jaar bestaat. De band startte met zanger Sou en gitarist Haruka, pas in 2002 kwam bassist Tomo bij de band en maakte zij hun eerste demo, nog later kwam drummer Yuki om de band compleet te maken.

De band, dat volgens velen onder Nagoya kei valt, komt niet uit de plaats Nagoya, maar maakt wel donkere liedjes met een beetje dat uiterlijk zoals men zich kleed bij de Visual Kei scene. De muziek van emmurée kan je vergelijken met Sisters of Mercy, Christian Death, ZI:kill.

De band heeft 2 DVD's uitgebracht, 5 mini-albums en 1 album (love letter -Dark Mania-) en vele singles uitgebracht. emmurée treed tot zoverre alleen op in Japan met bands als The Candy Spooky Theater, munimuni, 9GOAT BLACK OUT en cocklobin. Nu maar hopen dat zij ooit Europa gaan vinden.



Bron: Officiële Website & emmurée comm

CINDY&KATE introduceren nieuwe bandleden

CINDY&KATE (シンディケイト, eerder bekend als CindyKate) hebben drie nieuwe leden, vanaf gisteren bestaat de line up uit: zanger Yuui, gitaristen Otake en Rutta, bassist Maaya en drummer Sami.

Na vertrek van bassist Shun in april van dit jaar, drummer Genji in februari van dit jaar en gitarist Junjun in april van 2008, moest de band op zoek naar gaan nieuwe leden. Vorig jaar december kwam de mededeling dat CINDY&KATE zou stoppen als band, later werd de mededeling teruggedraaid en verliet drummer Genji de band.

De band, begonnen in 2007, met de nieuwe line-up zal morgen voor het eerst zijn gezicht laten zien, door op te treden in Club Crawl.



Bron: Shattered Tranquility & Officiële Website

vrijdag 29 mei 2009

Hucci uit elkaar

Visual kei band ハッチ (Hucci) gaat stoppen. Na het concert van 21 augustus, zij treden op met bands als Inugami Circus Dan en Tokyo Heroes, gaan de bandleden ieder hun kant op. Op 24 juni zal de band een allerlaatste single uitbrengen met de titel Collage. De single bestaat uit twee tracks, namelijk de titeltrack en Andante.

Huccie bestaat uit zanger 吟 (Gin), gitarist チョンボ斉藤 (Tyonbo?), bassist キンヂ (kindi) en drummer pinki. De band startte in augustus 2003 en de line-up is nooit veranderd.

Bron: Shattered Tranquility & Nippon Project

donderdag 28 mei 2009

SectMa stopt na vertrek van zanger

2009 is het jaar van de bandjes die stoppen, zo ook in het land van de Rijzende Zon. De volgende visual kei band dat aangegeven heeft om te stoppen is SectMa. Zanger Kurono heeft de band verlaten en dat is voor de band reden te meer om na het concert van 1 augustus de handdoek in de ring te gooien. Na vele discussies kwamen zij tot de conclusie dat het nog meer aanpassingen aan de line-up niet veel goeds zal doen aan de band.


De band heeft in maart al afscheid moeten nemen van de Kitora, wegens persoonlijke redenen. In 2008 moest de band al een nieuwe zanger zoeken na het vertrek van Gene. De band bestaat nu nog uit support drummer Sera, gitaristen Akira en rai en bassist Tami.

SectMa is beter bekend als SectMateria, in december 2007 besloten de bandleden de naam in te korten. De band heeft ongeveer 2 en half jaar meegedraaid in de visual kei wereld. De band bedankt alle fans voor hun steun en vraagt iedereen de band te steunen tot het einde.

Op 8 augustus komt een best-of album uit van de band, met de titel XANAVi. Het album bevat 12 tracks, als volgt:

01. Quin'VelQuin
02. garuda
03. Miss Crazy Diamond
04. A.C.9
05. S=T; rips
06. chimera
07. AnotheR (Vision//)
08. Lock
09. Rainy weather Tokyo pathos elegy
10. un last me mask
11. concrete
12. Dialse
13. cyanosis



Bron: Jame UK & Officiële Website

brodiaea gooit tijdelijk de handdoek in de ring

Na het vertrek van de drummer Sora, heeft visual kei band brodiaea bekend gemaakt dat de band na hun concert op 2 augustus even gaat pauzeren. Een aantal dagen ervoor maakte de band bekend een "Third anniversary selection album" uit te brengen op 29 juli. Het album heeft de titel trace of abbyss en bestaat uit acht tracks, inclusief een nog niet eerder uitgebrachte track met de titel iniquity. Van dit album zullen er 3000 van gemaakt worden.

De band, gestart in 2006, bestaat nu uit zanger Ren (戀), gitaristen Kei en Rin, bassist 真央 en support drummer 将.

Bron: Jame UK

woensdag 27 mei 2009

蜂-biene- gaat pauzeren

蜂-biene-, een visual kei band dat gestart is in 2007, heeft besloten op hiatus te gaan. Gitarist RINKA en bassist Haruka hebben na het concert van 22 mei in de Shinjunku Ruido K4, de band verlaten. De band laat weten dat het vertrek besloten is na vele discussies met de drie leden, die inzagen dat het misschien het beste is voor de toekomst om ieder een eigen pad op te gaan. De band vraagt de fans voor support als band en als solo artiest.

Er blijft weinig van de band over, alleen bandlid en zanger Yuuki blijft achter. In januari van dit jaar verliet drummer Setsuna al de band.

Bron: Jame UK

Onmyo-za viert hun 10-jarig bestaan

Om hun 10-jarig bestaan te vieren dit jaar heeft de metalband Onmyo-za aangekondigt om een nieuwe single en album uit te brengen. De single zal op 26 augustus uitgebracht worden met de titel Aoki dokugan. Het album, met de titel Kongou kyuubi zal uitgebracht worden op 9 september.

Na het vertrek van drummer Tora in maart, zullen de overgebleven vier bandleden een nationale tour houden. De tour zal Sangoku denrai gyokumen kongou kyuubi no kitsune heten en begint op 23 september en eindigt op 8 november.

Metalband Onmyo-za startte in 1999 met zangeres Kuroneki, bassist en zanger Matatabi en gitaristen Maneki en Karukan. Later voegde Tora zich toe als support drummer, later in 1999 werd Tora een echte bandlid. De band zegt Yokai Heavy Metal te maken en Onmyou-za betekent 'fusie van donker en licht'.



Bron: Jame UK

lynch. brengt album uit

Lynch. gaat een volledig album uitbrengen met de titel 「SHADOWS」. Het album gaat uitgebracht op 8 juli en bestaat uit 10 tracks en een DVD. Op de DVD zal een muziekvideo en de making of van de tracks SHADOWZ.

Tracklist

1. Last nite
2. Adore
3. Maze
4. Evilly
5. I don't know where I am
6. Ambivalent Ideal
7. The blasted back bone
8. Shadowz
9. Cultic my execution
10. Marrow

Op een speciale site van lynch. kan je samples beluisteren van de tracks.

Voor diegene die komende zomer in Japan zijn. De band gaat een zomertour houden met de titel 『THE SHADOW IMPULSE』. De tour is van 25 juli tot en met 6 september.

lynch. startte in 2004 als visual kei band. De band bestaat uit zanger Hazuki (ex-DEATHGAZE), gitaristen Reo en Yusuke, bassit Junji en drummer Asanao. Bassist Junji is een support bandlid.



Bron: Shattered Tranquility & Speciale site van lynch. & Jame USA

P.S. Dit is bericht nummer 100.

Meer details voor Aicle.'s single.

De maxi-single voor visual kei band Aicle. gaat Chikyugi heten en zal twee tracks bevatten. Als je de limited editie koopt dan zal je een muziekvideo krijgen. Koop je de andere limited editie, dan bevat de maxi-single 3 tracks. De maxi-single is vanaf 5 augustus verkrijgbaar.

Meer informatie op CDJapan.

dinsdag 26 mei 2009

ASYURA gaat pauzeren

Visual kei band ASYURA heeft op hun website aangegeven dat het concert van afgelopen 24 mei voor een tijdje hun laatste concert is. De band stopt tijdelijk met hun activiteiten. De reden hiervoor is dat de bandleden verschillende denkwijzes hebben. De band bedankt de fans voor hun support en vraagt om uit te kijken naar de toekomstige activiteiten.

Vorig jaar augustus laste de band ook al een pauze, na het verliezen van de drummer KANA. De band werd in oktober 2008 weer actief.

De band bestaat uit zanger Hyouga, gitarist You en bassist Shibito.

Bron: Shattered Tranquility & Officiële website

Nieuwe look Aicle. zonder Keita


Visual kei band Aicle. heeft een nieuwe foto gemaakt met een andere look, maar zonder gitarist Keita. Keita verliet de band begin mei.

Bron: Shattered Tranquility

Mix Speaker's,Inc. brengt album uit.

Na het bekend maken van de single Yuu wakusei Rhythm, dat op 1 juli uitgebracht gaat worden, gaat de band Mix Speaker's.Inc. hun tweede volledig album uitbrengen. Het album zal op 23 september uitgebracht worden. De titel van het album is BIG BANG MUSIC! en zal onder andere de track Romeo no Melody bevatten, dat 1 april was uitgebracht.

De single Yuu wakusei Rhythm komt uit in CD+DVD en zal twee tracks bevatten, namelijk de title track en Jidai ga umidashi ta kanashiki uso no Butterfly. Daarnaast zal er een muziekvideo te zien zijn van Yuu wakusei Rhythm.



Mix Speaker's,Inc. is gestart in 2006 en bestaat uit zangers Yuki en Miki, gitaristen Aya en Keiji, bassist Seek en drummer S.

Bron: Jame USA

maandag 25 mei 2009

Nieuw in de VK wereld: THE CRISIS

THE CRISIS is een nieuwe visual kei band dat in januari van dit jaar gestart is. De band bestaat uit zanger Layla, gitaristen Ray en Yu, bassist Kou en drummer Miya.

De band gaat op 27 mei voor het eerst optreden met bands als SCAPEGOAT, ClearVeil, the vambie., MoNoLith, Fuzylog., exist†trace en Noir. De band zal op 21 juli een eigen concert houden in de Shibuya O-Crest in Tokio.


Bron: Shattered Tranquility & Officiële website

Dear Bitch stopt ermee

De visual kei band Dear Bitch heeft bekend gemaakt te gaan stoppen na hun laatste concert op 5 juli. Ze verontschuldigen zich voor de plotselinge mededeling en vraagt om de steun van hun fans tot het einde van de band.

Dear Bitch bracht op 22 april hun tweede maxi-single FROM BIxxx SIDE uit. De band bestaat uit zanger Ayame, gitaristen Shyngi en Shinya en bassist Kyota. Vorig jaar juni werd bekend dat drummer Civa de band zou verlaten, ze hebben nooit een vervanger voor hem kunnen vinden.



Bron: Shattered Tranquility

zondag 24 mei 2009

Nieuwe single van Aicle.

Na hun eerste volledig album Shinzou, gaat visual kei band Aicle. een nieuwe single uitbrengen op 5 augustus. De single, met de titel Chikyuugi, bevat twee tracks en zal in twee versies uitgebracht worden: de limited editie bevat een DVD met een muziekvideo, bij de normale editie zal een extra track toegevoegd zijn.

Aicle. (in kanji 愛狂います。) bestaat uit anger Emiru, gitaristen Rubii, bassist Saran en drummer Reon. Gitarist Keita verliet begin mei de band, na 2,5 jaar in de band gezeten te hebben.



Bron: Jame USA & Shattered Tranquility

zaterdag 23 mei 2009

Nieuwe look en single voor THE KIDDIE

Visual kei band THE KIDDIE heeft een nieuwe look aangemeten en meteen bekend gemaakt een single uit te brengen. De single heeft de titel Elite Star en wordt in twee versies uitgebracht op 8 juli, een Type A met twee tracks en een muziekvideo en Type B met 3 tracks zonder muziekvideo.

THE KIDDIE zal daarnaast op 20 augustus optreden, het concert heeft de titel WAKE UP!! elite STARS.

THE KIDDIE is gestart in 2007 en bestaat uit zanger Yusa, gitaristen Yuusei en Jun, bassist Sorao en drummer Yuudai.

Bron: Shattered Tranquility

Versailles nodigt internationale fans uit voor concert

Voor diegene die plannen hebben om naar Japan te gaan: Versailles gaat op 17 juni alleen optreden voor hun internationale fans in de Meguro Rockmaykan in Tokyo. Dit optreden is onderdeel van de Versailles 2009 Haru Tour.

Wie een kaartje wilt kopen (voor ongeveer 31 euro) kan dit alleen kopen via CD Japan.

Versailles -Philharmonic Quintet-, afgekort Versailles, startte in de herfst van 2006 met zanger Kamijo (ex-Lareine) en gitarist Hizaki (Hizaki grace project, ex-Sulfuric Acid, ex-Schwardix Marvally). Pas in 2007 werden de rest van de bandleden bekend: gitarist Teru, bassit Jasmine You en drummer Yuki maakten de band compleet.



Bron: Jame USA & CD Japan

Best-of album X Japan

Rockband X Japan heeft plannen bekendgemaakt om een nieuwe best-of album uit te brengen. Het album zal later dit jaar uitgebracht worden.

De tracklist van dit album is niet bekend, maar je kan op een speciale pagina van X Japan stemmen op je favoriete tracks. Deze kunnen op de de best-of album komen te staan. Je kan stemmen op tracks van hun eerste 4 albums Vanishing Vision, Blue Blood, Jealousy, Dahlia en een aantal aparte nummers. Je kan stemmen tot 31 mei.

Verwacht wordt dat op dit album een nog niet uitgebrachte track zal bevatten dat in Engels en Japans te beluisteren zijn.



Bron: Jame USA

Nieuwe single voor DIS★Marionette

Visual kei band DIS★Marionette, geproduceerd door KIKASA (ex-Dué le quartz en 【FIGURe;】), hebben medegedeeld dat ze een single gaan uitbrengen op 22 juli. De single, met de titel Mirai gata Idol, is een cover van het openingsnummer van de anime 'VS Knight Lamue 7 40 Fire' uit 1996 en bevat ook een track drone?

DIS★Marionette is een redelijk nieuwe visual kei band, dat eind 2008 gestart is. De band bestaat uit zanger Gene (ジェネ★), gitaristen HOnoka en Hisana, bassist Masumi (真純 ) en drummer Tatsuya (達也).



Bron: Jame USA & Officiële Website

SuG heeft support drummer gevonden

Na het vertrek van drummer Mitsuru heeft SuG een support drummer gevonden. Vanaf 1 juni zal shinpei in de band drummen. shinpei was tot gister actief bij Secilia Luna, onder de naam Shin (晋).

Bron: Shattered Tranquility

vrijdag 22 mei 2009

Boogiemans nieuwe look voor nieuwe release


Visual kei band Boogieman heeft een nieuwe look aangemeten vanwege hun nieuwe single dat 24 juni uit gaat komen. De single heeft de titel Gashuu en bevat 3 tracks. De single gaat in twee versies uitgebracht worden, met beide een andere derde track en muziekvideo.

Boogieman startte eind 2008 en bestaat uit zanger Junno, gitaristen Yuana en Akira, bassist Bansaku en drummer Yuuichirou.

Bron: Shattered Tranquility

donderdag 21 mei 2009

Nega brengt langverwacht album uit

Nega gaat langverwachte eerste volledig album uitbrengen op 22 juli. De titel van het album is GRAVE OF THE SACRIFICE en bevat tracks als Soul Cry, reminiscence, idle, lust[er] en muddy cult. In totaal zal het album uit 12 tracks bestaan. Het album zal in twee versies uitgebracht worden, de Visual Grave Type en de Audible Grave type, die de bonus track Kuuhaku en een muziekvideo idle zal bevatten.

Nega zal ook nog een digitale single uitbrengen met de titel Nameless alice. Dit zal vanaf 1 juni te downloaden zijn op de website van Under Code Productions: Under Ground Music Online.

Nega is als duo project gestart door bassist Ray (ex-Aliene Ma'riage) en zanger Jin in december 2004. Drummer Yuu (ex-DHIANA) vergezelde, na de eerste demo van Nega, de band. Tot maart 2006 werd er gebruikt gemaakt van support gitaristen. De band werd compleet toen Hiroki en SAN in 2006 de band kwam vergezellen. Opd it moment bestaat de band uit zanger Jin, gitarist SAN, bassist Ray en drummer Yuu.



Bron: Jame UK & Officiële website

cocklobin's mini-album

cocklobin zal op 29 juni hun eerste mini-album uitbrengen. De naam van het mini-album zal DARK DESIGN CATALOG heten en bestaat uit 5 tracks:

1. クロエ kuroi
2.the dark
3.coil
4.翼 tsubasa [wings]
5.cock

cocklobin is een visual kei band dat eind 2008 begon. De band bestaat uit zanger Nigu, gitaristen Iori (依織) en Shinichi. Nigu is een ex-lid van babysitter en Iori heeft in bands als SIVA, Blast, Lamiel en Phobia gespeeld.

De naam cocklobin komt van de combinatie Komadori, een Japanse robijn en de rode borst dat was ontvangen door het likken van het bloed van de god van de dood.

Bron: Shattered Tranquility

woensdag 20 mei 2009

An Cafe brengt nieuw album uit

Oshare kei band An Cafe gaat binnenkort een single uitbrengen en in september een album. Daarnaast zal de band touren in Japan, ze zullen onder andere optreden in de Nippon Budoukan.

In augustus zal een nog titelloze single uitkomen in drie versies: Type a: 2 tracks + muziekclip, Type b: 2 tracks + live clip en Type c: 2 tracks.

De precieze datum voor het album is nog onbekend, wel is bekend dat het album de tracks AROMA, Summer Dive en My Heart Leaps for "C" zal bevatten.

An Cafe startte in 2003 en bestaat uit Miku met de microfoon, Takuya op de gitaar, Kanon op de bassgitaar, Yuuki op de keyboard en Teruki op de drums.



Bron: Orble

the studs krijgt steun van bekende

Visual kei band the studs krijgt hulp van ex-Plastic Tree drummer Hiroshi. Onbekend is of Hiroshi ook echt deel gaat uitmaken van de band.

In maart van dit jaar werd bekend dat drummer Hibiki in april de band zou verlaten, waardoor de band zonder drummer kwam te zitten. the studs begon in 2007 en bestaat uit zanger Daisuke, gitarist Aie en bassist Yukino, met support van drummer Hiroshi.



Bron: Shattered Tranquility

Nieuwe band voor ex-Schmelz Cure lid

Hibari, die eerder in Schmelz Cure zat, zit in een nieuwe band. De band heet MiD DERACINE en bestaat uit zanger Hibari, gitarist Remu (ex-bishop), bassist Itsuki en drummer Rina (ex-Sephiro en wed-day (ウェンズデー)).




Bron: Shattered Tranquility

Gaara gaat pauzeren

De visual kei band Gaara (ガアラ) heeft bekend gemaakt tijdens hun concert van 9 mei dat de band een tijdje gaat pauzeren. Rond de herfst zal de band hun instrumenten weer pakken voor een come-back.

Gaara is eind 2007 gestart. De band bestaat uit ~kagami~ (zang), ~masa~ (gitaar), ~yoshi~ (bass) en ~kimi~ (drums).

Bron: Shattered Tranquility

dinsdag 19 mei 2009

Secilia Luna's nieuwe leden

De visual kei band Secilia Luna hebben twee nieuwe leden erbij. In maart werd bekend dat de drummer Shin en zanger Hinata de band hebben verlaten.

De band bestaat nu uit Vocalist Mirai, gitaristen Kyoli en Ageha (heette eerst Ageha), bassist Rio (heette eerst Reki) en drummer Enju.

Bekijk hun website voor meer informatie.

Bron: Shattered Tranquility

maandag 18 mei 2009

Nieuwe track op best-of DuelJewel

Er is meer informatie vrijgegeven over Revive, het best-of album van DuelJewel. De titel van het album is 'The Early Songs Collections en bestaat ui 11 tracks. Één track zal nieuw zijn, met de titel colors.

De oudere tracks van oudere albums, singles en demotapes, zijn opnieuw opgenomen. Het album bevat tracks als Never Blue, Konsui×ke×keDoll, Chaste Sin, Noah, Etsu, Tsuki to tawamure, Shoujo, Sepia, betray en Trust.

Bron: Jame UK

zondag 17 mei 2009

Nieuwe single voor vistlip

vistlip zal op 5 augustus hun vierde single uitbrengen. De single draagt de titel -OZONE- en bevat drie tracks, namelijk de titel track, TWISTER en Mr.Grim. De single wordt uitgebracht in twee versies, namelijk de CD versie met een extra track Public GAME en een CD+DVD versie met een PV van -OZONE en een sticker gemaakt door de leden van vistlip.

vistlip is een visual kei band dat in 2007 gestart is. De band bestaat uit zanger Tomo, gitaristen Yuh en Umi, bassist Rui en drummer Tohya.



Bron: Jame UK

HELL the GROWL uit elkaar

De visual kei band HELL the GROWL stopt in juli met hun activiteiten. De reden dat de band stopt is dat de visie van de leden anders zijn. De band bedankt alle fans voor hun steun.

HELL the GROWL startte in oktober in 2008 en trad voor het eerst op op 25 oktober.

De band bestaat uit zanger ~Yu-ma~, gitaristen Mizore en Ritsuka, bassist Gin en drummer Ryo. In april werd bekend dat de gitarist Ritsuka uit de band zou stappen.

Bron: Shattered Tranquility & Officiële website

zaterdag 16 mei 2009

Karakuri wordt Hibari

De visual kei band Karakuri had in december 2008 laten weten dat de band zou stoppen op 20 maart. De band stopte niet om muzikale verschillen of ruzie. Maar de bandleden wilden verder gaan. Nadat ze hadden gekeken hoe de band gegroeid was, zagen ze in dat ze verder moesten groeien.

De bandleden zijn wel degelijk verder gegaan met groeien in een nieuwe band met de naam Hibari. De band bestaat ook alleen uit de leden van Karakuri.

De band bestaat uit zanger Anju (杏樹), gitaristen Yukimara (ユキムラ) en Mika (みか), bassist Hiiro (ひぃろ ) en drummer Tatsuki (竜希).

De band zal op 28 mei optreden bij het concert '平成憂国デモクラシー' met bands als MaitoreiA, LuLu, PureQ&A en meer. Ook zal de band op 28 mei hun eerste cd uitbrengen.

Bron: Shattered Tranquility & Officiële Website

DOPING PANDA track in Hollywood film

gaze at me, een van de nieuwste tracks van DOPING PANDA, gaat gebruikt worden als theme song voor de Hollywood horror film Don't Look Up. De film, een remake van de film Joyû-rei uit 1996, zal in 2010 in de bioscoop te zien zijn. gaze at me zal ook terug te vinden zijn op hun komende album Decadance, dat uitgebracht gaat worden op 3 juni.

DOPING PANDA is een rock groep dat startte in 2005, de band bestaat uit Yutaka Furukawa (zang, gitaar programmering), Taro Houjou (Bass) en Hayato (drums, percussie).



Bron: Jame USA & Officiële Website

vrijdag 15 mei 2009

Gadhuka voegt extra lid toe aan line-up

Gadhuka bestaat nu uit 6 leden, er is namelijk een support bassist toegevoegd aan de line-up. De bassist heet Thunder.

De line-up bestaat nu uit:

Zanger Tasuku (ex-D'rain)
Gitarist Garu (ex-ensoku, ex-1st guild, ex-THECRY)
Gitarist Yousuke (ex-Neue Ziel, ex-Undead)
Bassist Kousuke (ex-Neue Ziel, ex-Undead)
Support Bassist Thunder
Drummer Matsuri

Bron: Shattered Tranquility

donderdag 14 mei 2009

Bento Beatbox Premiere

Bento Beatbox, een samenwerking van JrockRevolution.com en Anime Network, zal vanaf vandaag voor het eerst te zien zijn bij Anime Network. De premiere zal om 2 uur Nederlandse tijd plaatsvinden. Xion van de Japans/Amerikaanse band VAEIDOS is de presentator van het programma. Op de website van JrockRevolution.com zal ook video's te zien zijn van Bento Beatbox. Voor diegene die vanavond willen opblijven kan het leuk zijn om te bekijken.

Bron: JrockRevolution.com

Waar haal jij je Japanse muziek cd's/dvd's vandaan?

Wat zijn volgens jullie de beste winkels om je muziek goedkoop te kopen?

Vorige maand had ik een poll geopend met bovenstaande vraag en daar is 14 keer op gestemd. 57% van de stemmers haalt hun muziek cd's/dvd's van internet. 21% haalt hun muziek uit Japan. 7% van de stemmers halen hun muziek uit Duitsland, Frankrijk of Amerika.

Binnenkort een nieuwe poll!

Bron: Poll JR

Nieuw concert The Killing Red Addiction

Na het aflasten van het concert op 12 mei is nu bekend geworden dat The Killing Red Addiction op 22 juni zal plaatsvinden in de Whisky a Go Go. De band bestaat uit zanger Dynamite Tommy (ex-COLOR), gitarist TATSU (ex-GASTUNK), bassist TAIJI (ex-X Japan) en drummer Kenzi (∀NTI FEMINISM).

Onbekend is of de band nog iets gaat uitbrengen of dat het een eenmalige actie is.

Bron: Shattered Tranquility

woensdag 13 mei 2009

Nieuw album SCREW

Na hun recente mini-album RACIAL MIXTURE in april zal SCREW hun tweede volledig album uitbrengen in september. Het album gaat X-RAYS heten en er zal een tour volgen met de titel TOUR09 X-RAYS OF SCREW. De tour bestaat uit 10 concerten en zal beginnen op 1 oktober en eindigen op 2 november.

SCREW is gestart in 2006 en bestaat uit zanger Byo, gitaristen kazuki en Manabu, bassist Yuto en drummer Jin.



Bron: Jame USA

dinsdag 12 mei 2009

ViViD eerste singles

ViViD gaat zijn eerste singles uitbrengen. De eerste single zal op 8 juli uitgebracht worden en heeft de titel 'Take-off'. De tracklist van de single is:

1. Take-off
2. W.B.A (Wing Broken Angel)
3. J-ギルド

De tweede single dat uitgebracht wordt op 19 augustus, heeft de titel 'Dear' en bevat de eerste muziekvideo van de band.

Bron: Shattered Tranquility

Eerste live DVD van Panic Channel

Panic Channel zal hun eerste live DVD, met de titel 'Last season', uitkomen op 29 augustus. Voor de fans van Panic Channel is bekend dat 29 augustus staat voor 'Panic Day', waarbij de band altijd optreedt.

Binnenkort wordt er een mededeling geplaatst op de officiele website over de DVD met de details van de DVD.

Panic Channel heeft meerdere gezichten en is ook wel bekend als panikku channeru en Panic*Ch. Panic Channel werd opgericht in 2002 en werd compleet in 2003. De band bestaat uit zanger Meguru, gitaristen Kana en MAYO, bassist kiri en drummer KYO~YA.



Bron: Shattered Tranquility & Jame USA

Eerste mini-album XOVER

Na zondag bekend gemaakt te hebben dat Juka (nu Shaura) een nieuw project is gestart met de naam XOVER, is nu bekend wanneer de eerste mini-album wordt uitgebracht. Op hun officiële website staat dat op 22 juli van dit jaar hun eerste mini-album uitgebracht wordt. Verdere details zijn nog niet bekend gemaakt.

Bron: Shattered Tranquility

maandag 11 mei 2009

Kiyoharu viert feestje met album

Om te vieren dat hij 5 jaar solo-artiest is, gaat rock artiest Kiyoharu een album uitbrengen. Het album wordt op 29 juli uitgebracht en heeft nog geen titel. Zijn laatste singles Samidare, loved en Kurutta kajitsu zullen zeker op het album staan. In totaal komen er 12 tracks op te staan.

Het wordt in 3 versies gekocht: CD & Fotoboek, CD & DVD (met 5 muziekvideo's) en alleen een CD. Meer informatie is nog niet bekend over het album. Wel heeft hij bekend gemaakt een single uit te brengen op 24 juni met de titel DARLENE.

Kiyoharu is de frontman geweest van twee populaire en invloedrijke bands (Kuroyume en SADS). Sinds 2004 is hij als solo artiest bezig.



Bron: Jame USA

Eerste single MaitoreiA

MaitoreiA heeft bekend gemaakt hun eerste single uit te brengen op 8 juli. De single zal Myoujou heten en de sample van de title-track is al te beluisteren op hun Myspace.

De band MaitoreiA startte in 2008 met gitarist Daishi (ex-Amaterasu). De band bestaat verder uit zanger Retsu, bassist ZEN en drummer Syo-ta.



Bron: Jame USA & Officiële Myspace

Eerste album -OZ-

Tijdens het concert van 8 mei in de Shibuya BOXX heeft -OZ- bekend gemaakt een album uit te brengen. Dit zal de eerste volledig album zijn van de band. Het album komt uit op 16 september en is ook te koop met een DVD.

-OZ- houdt zichzelf graag bezig, de band heeft namelijk net een tour achter de rug, maar heeft voor de komende maanden nog genoeg ingepland. Er komt een live concert op 28 december in de Shibuya O-west met de titel 'A fact of Life~Third Dimension~' en de band heeft een tour in de herfst gepland. De tour heeft de naam 'Land of Seperation'.

Ook heeft -OZ- een tour gepland met de band SKULL, de tour heet 'SKULL VS - OZ-' COUPLING tour'09. Deze tour zal zich in begin augustus afspelen.



-OZ- is een visual kei band dat startte in 2004. De band bestaat uit zanger Natsuki, gitaristen Aki en Tama, bassist Nao en drummer Zukki. De band heeft mini album, een aantal singles en een DVD uigebracht.

Bron: Shattered Tranquility & Officiele Website

zondag 10 mei 2009

Nieuwe single Plastic Tree

Plastic Tree zal 10 juni een nieuwe single uitbrengen met de titel Fukurou. Fukurou is de eerste single na het vertrek van drummer Sasabuchi Hiroshi. De single bevat 2 tracks, waarvan de title track en Consent. Het zal in 3 versies uitgebracht worden. Type A bevat een instrumentele versies van beide tracks en een DVD van Fukurou's muziekvideo en de making of. Type B bevat ook de twee instrumentale versies van beide tracks een DVD met het live concert van 30 januari in NHK Hall en een documentaire. De normale versie, dat verkrijgbaar is op CD en SHM-CD, bevat een download van alle stemmen van de bandleden en een extra track met de titel Bermuda Triangle.



Plastic Tree is een rockband dat in december 1992 startte door Arimura Ryutaro en Hasegawa Tadashi. De band bestaat nu uit zanger Arimura Ryutaro, gitarist Nakayama Akira en bassist Hasegawa Tadashi. Drummer Sasabuchi Hiroshi verliet in februari dit jaar de band.

Bron: Jame USA

Zanger Juka verandert naam

Vandaag is bekend gemaakt dat Juka een nieuw project gaat starten en dat gaat samen met een naamsverandering. Vanaf nu heet Juka Shaura. Zijn project heeft XOVER (lees als crossover) met Kouichi van Everlasting-K.

Juka is beter bekend als zanger van Moi dix Mois. Hier zong hij van 2002 tot 2005. In oktober 2006 werd door gitarist Hizaki bekend gemaakt dat Juka de zanger van zijn project Hizaki Grace Project zou worden. Dit project stopte na nog geen 6 maanden.

Juka is solo ook actief geweest in 2007, maar ging later dat jaar op non-actief wegens zijn gezondheid. In midden 2008 heeft hij zich beziggehouden met een sessie band, waar hij mee optrad in Japan.

Bron: Shattered Tranquility & Jame NL

zaterdag 9 mei 2009

Maxi-single voor MEZE

「JAIL~縛られた殺意~」 (Shibarareta Satsui), dit is de titel van de eerste maxi-single van MEZE. Eerder namen ze een single op samen met Heartless. Op 15 juli zal de maxi-single uitgebracht worden. De maxi-single bevatg 3 tracks en is voor 1575 yen te koop.

De band heeft een aantal optredens in de zomer. Op 10 juli zal de band optreden in Nagoya Holiday, het concert heeft de titel 'A lonely marionette'. En op 9 augustus treden ze op in Nagoya Holiday. Het concert heeft de titel Ugliness in the heart. Als je beide concerten bezoekt krijg je een DVD met live optredens.

MEZE begon in mei 2007 en trad in augustus voor het eerst op. De band bestaat uit zanger Remi (冷美), gitaristen Shinku (シンク) en Haku (シンク), bassist Tetsu (姪) en drummer Makoto (誠). Bekijk hun officiële website.

Bron: Shattered Tranquility

vrijdag 8 mei 2009

Nieuwe start Bento Beatbox

Xion van de band Vaeidos gaat een jrock show hosten op Anime Network. De show gaat Bento Beatbox heten en is in samenwerking met JrockRevolution.com en Anime Netwerk. De eerste aflevering zal informatie bevatten over Gackt, VAMPS, Angelo, Sugizo en Deluni.

Bento Beatbox was eerder een programma gestart door Sony/Tofu Records. JrockRevolution.com en Anime Network blaast nieuw leven in de show.

Over wanneer het start is JrockRevolution.com heel duidelijk: "Coming soon on Anime Network".



Vaeidos is een nieuwe internationale rock band met leden uit Japan en Amerika. De band bestaat uit zanger Xion, gitarist Perry, bassist Gene en drummer Trevor.

Bron: JRR.com

AURORA start opnieuw

Visual kei band AURORA, dat actief was van 1999 tot 2004, is opnieuw gestart. In 2004 bestond de band uit zanger Kaila, gitarist Shinobu, bassist Muramasa en drummer Shion. De nieuwe AURORA heeft enkele aanpassingen.

AURORA Twee leden van de oude AURORA, gitarist Shinobu en bassist Muramasa, zitten in de vernieuwde band. Shinobi neemt naast de gitaar ook de zang voor de rekening. Gitarist Yoppy en drummer Kazuya maken de nieuwe AURORA compleet.

De band heeft eind maart al opgetreden in Japan en heeft nieuwe concerten op de planning.

Bekijk hun vernieuwde website.

Bron: Jame USA

donderdag 7 mei 2009

Calmando Qual is terug!

Bekend is geworden dat Calmando Qual opnieuw start onder dezelfde naam. Het lijkt te gaan om een officiele start in eigen land. Ze treden 18 juni op de MUNIMUNI presents CRY FOR THE MOON GIG in Tokio.

Begin dit jaar trad Calmando Qual op in Europa. De optredens in Europa waren onderdeel van een farewell tour. Het zou voor het laatst zijn dat de band zou optreden in Europa. Alleen was er onduidelijkheid of de band zou stoppen, door zou gaan in Japan onder de naam Twisted Clock.



Calmando is een gothic rock band dat startte in 2001. In Japan hebben ze de bandnaam aangepast naar Twisted Clock. De band bestond begin dit jaar uit zanger Hibiki, gitarist Tak en bassist Kenka. Ze hadden een support drummer met de naam Kiri. In 2008 stapte Tasc uit de band, hij nam vanaf het begin de keyboard voor zijn rekening.

Bron: Shattered Tranquility

woensdag 6 mei 2009

PureQ&A gaat stoppen

De band heeft bekend gemaakt uit elkaar te gaan na het live concert op 5 juli in Takadanobaba AREA in Tokio. De reden dat de band stopt is de verschillen tussen de leden. De band geeft zijn excuses voor de plotselinge mededeling en vraagt om steun van de fans tijdens de komende live optredens.

Afgelopen weekend trad PureQ&A op op Animansion in Belgie.



Bron: Officiële website

dinsdag 5 mei 2009

Kiyoshiro Imawano overleden

KiyoshiroKiyoshiro Imawano, bekend als zanger van de rock band RC Succession is op 2 mei overleden in Tokio aan kanker. Kiyoshiro Imawano werd 58 jaar.

In 2006 werd er bij Imawano kanker geconstateerd in zijn strottehoofd. Na behandeling van deze ziekte kwam hij in 2007 terug. Kiyoshiro Imawano heeft vele medische behandelingen moeten ondergaan. Later werd bekend dat de kanker was uitgezaaid. Uiteindelijk is hij gestorven aan lymfeklierkanker.



Kiyoshiro Imawano begon zijn carriere als zanger van RC Succession. In 1991 ging de band op hiatus, waardoor Kiyoshiro Imawano als solo artiest verder ging. Kiyoshiro Imawano was ook een acteur, producer, componist en politiek actief.

Hij schreef anti-nuclear liederen en sprak zich uit voor de Tibetaanse autonomie. RC Succession had een grote hit in 1972 met het liedje "Shoki no RC Succession".



Bron: Jame USA & Billboard.biz

Mini-album D=OUT

D=OUT heeft het begin van een twee-maandelijkse campagne bekendgemaakt. Als eerste zal er een mini-album uitgebracht worden met de titel Touryuumon. Het album zal op 22 juli uitgebracht worden en bestaat uit covers van hun favoriete artiesten. Liedjes als Kabukichou no joou van Sheena Ringo, Tsuyoku hakanaki monotachi van Cocco, Koi no Vacance van The Peanuts, Heya to Y-shirt to watashi van Hiramatsu Eri en Manatsu no umi van Kojima Mayumi zullen gecoverd worden. Daarna zal de band een andere CD uitbrengen op 26 augustus. Hierover zal de band later informatie over geven.



Bron: Jame USA

Concert miyavi verplaatst

Bekend is gemaakt dat het concert van miyavi is verplaatst van Tivoli De Helling naar Tivoli Oudegracht. Dit wegens snelle verkoop. Op deze manier wil miyavi/Tivoli iedereen de kans geven om het concert te zien.

Vanaf vandaag zijn de kaartjes weer te koop bij Ticketservice. Je kan de kaartjes ook kopen via de website van Tivoli. Tip: koop snel je kaartjes als je echt naar miyavi wilt! Kosten voor de kaartjes zijn 22 euro in de voorverkoop.



Bron: Officiële Myspace & Tivoli

maandag 4 mei 2009

Nieuw album Needless Lyrics

Needless Op 13 mei zal Needless Lyrics zijn eerste album na de naams-verandering uitbrengen. De titel van het album is hetzelfde als de bandnaam, namelijk Needless Lyrics en bezit 11 tracks. Je kunt het album kopen voor 2940 yen.

In maart werd bekend dat de rockband ACID zijn naam veranderde in Needless Lyrics.

Bron: Officiële Website

zondag 3 mei 2009

Nieuw album Matenrou Opera

Onder de titel ANOMIE zal Matenrou Opera op 24 juni een nieuw album uitbrengen.

Er zullen tracks op komen staan zoals het eerder uitgebrachte 瑠璃色で描く虹 (ruriiro de egaku niji), EVE, Last Game en 悲哀とメランコリー (hiai to melancholy). In totaal zullen er 13 tracks op komen te staan.



Bron: Shattered Tranquility

Full-length album guadie.

De visual kei band gaudie. heeft bekend gemaakt dat ze hun eerste full-length album deze zomer gaat uitbrengen. Het album met de titel 視聴型 (Shichougata)-【13】楽章-作品 (Gakushou Sakuhin)【MONSTER OF SNIPER】 zal op 8 juli uitgebracht worden.

De volgende tracks staan op het album:

01.SNIPER-instrumental-
02.依存された存在 (Izon Sareta Souzai)
03.霹靂の青 (Hekireki no Ao)
04.Re:born
05.絶望に導く明日-another“Selfish”world- (Zetsubou ni Michibiku Ashita)
06.THE TRUTH
07.冷血に墜ちる雨 (Reiketsu ni Ochiru Ame)
08.屈折の愛 (Kussetsu no Ai)
09.HIGHEST DANCING
10.SMOKE
11.Sunday~悲劇の朝~ (Higeki no Asa)
12.Wing of 【ageha】
13.夢の丘、壊れた世界 (Yume no Oka Kowareta Sekai)

Het album wordt op 6 verschillende versies uitgebracht, met op elke cd een speciale versie van 1 van de bovenstaande tracks.



gaudie. is gestart in 2007 en bestaat uit zanger Eiji, gitarist JIN en bassist Kazuha (禾須葉).

Bron: Shattered Tranquility

Maak kennis met Gallhammer

GallhammerGallhammer is een 'all girl black metal band' gestart in 2002. De band bestaat uit Vivian Slaughter (zang + bass), Mika Penetrator (gitaar + zang) en Risa Reaper (drum + zang).

De band startte als eerbetoon aan de metalband Hellhammer, maar is nu een black metal band dat op zichzelf staat. De band staat onder contract bij platenlabel Peaceville, bands als My Dying Bride, Darktrone, Bloodbath en Katatonia staan hier ook onder contract.

Vorig jaar in september en oktober tourde Gallhammer door Europa waaronder ook in België en Nederland.

Ze hebben een aantal cd's uitgebracht:

- The First Reh Tape (demo tape) 2003
- Gallhammer (demo cd) 2003
- Endlress Nauseous Days (cd) 2004
- Gloomy Light (album cd) 2004
- The Worship - Hellhammer,Amebix,Burzum tribute (tape) 2004
- Dawn of (cd/dvd) 2007
- Ill Innocence (cd) 2007



Bron: Officiële Site & Peaceville

zaterdag 2 mei 2009

Neue Ziel wordt Gadhuka

Sessieband Neue Ziel is nu een volwaardige band geworden onder de naam Gadhuka. De band bestaat uit zanger Tasuku (佑), gitaristen Gal/Garu (ガル) en Yousuke (陽介), bassist Kousuke (幸介) en drummer Matsuri (まつり).

Op 9 mei zullen ze optreden in Urawa Narcissus.

Neue Ziel startte in begin 2009 als sessie band. De band bestond op dat moment uit zanger Tasuku (佑), gitarist Gal/Garu (ガル), bassist Kousuke (幸介) en drummer Matsuri (まつり). Neue Ziel was ook de naam van de Japanse rockband Undead (アンデット), maar alleen bassist Koisuke heeft in deze band gespeeld. De band Undead stopte met activiteiten in maart 2008.

Bron: Shattered Tranquility

vrijdag 1 mei 2009

Billy start nieuw project

De leden van rockband Billy hebben een nieuwe band gestart met de naam Hana Shounen Baddies. Kortgezegd: Baddies. De bandleden zijn: Baku (zang), Minemura (gitaar), Tsubuku (gitaar), Takuma (bass) en Hiroshi (drum).

De band is vandaag officieel gestart en ze hebben al de release van hun eerste single gepland. De single heet Blue Bad Boy.

Billy startte in november van 2004 en staat op dit moment op een hiatus. Billy bestaat uit dezelfde bandleden als Hana Shounen Baddies.

Bekijk beide websites van de bands (en vergelijk): Billy & Hana Shounen Baddies.

Bron: Jame USA

L’Arc~en~Ciel Museum

Hou je van het bezoeken van musea? Dan moet je misschien langs het L’Arc~en~Ciel museum in akasaka Sacas in Tokio.

Het is een klein museum met een tentoonstelling dat voor een korte tijd te zien zal zijn. Het museum laat de films “DOCUMENTARY FILMS 〜Trans ASIA via PARIS〜”en “LIVE IN PARIS” zien. Na het zien van de films kun je een collectie van foto's zien van de “á Paris” films, die je ook kan kopen.

Toegangskaarten om het museum te bezoeken (in het weekend van 22 en 24 mei) kosten 2000 yen en kun je op de officiele website van L’Arc~en~Ciel bestellen.



L’Arc~en~Ciel is een rock band dat startte in 1991. De band bestaat uit HYDE (zang), Ken (gitaar), Tetsu (bass) en Yukihiro (drum).

Bron: Shattered Tranquility & Officiële Website

X Japan heeft nieuw bandlid

Vandaag is bekend gemaakt dat er een 6e bandlid is gekomen bij de band X Japan. De nieuwe bandlid is niemand minder dan SUGIZO, beter bekend als de gitarist van LUNA SEA.



Bron: Officiële website