donderdag 29 juli 2010

Vaarwel

Lieve vrienden en bezoekers,

Het is voorbij voor Journalism Rock! Voor bijna anderhalf jaar was dit de plek voor up-to-date nieuws over Japanse rock, metal en visual kei in de Nederlandse taal. Ik deed dit in mijn eentje, met hulp van de vrienden die kwamen met tips en nieuws.

Mijn gezondheid heeft me in de laatste maanden in de steek gelaten. Het is op dit moment te slecht om verder te blijven gaan met Journalism Rock. Ik was even terug op zoek naar een oplossing om Journalism Rock up-to-date te houden. Ik zocht naar een persoon of personen om mij te helpen. Uiteindelijk kwam Lecros mij helpen, totdat hij op vakantie ging.

Gister kwam ik met de keuze om toch te stoppen vanwege mijn gezondheid. Ik hou van dit werk om nieuws te vinden en te plaatsen, maar het is onmogelijk om het in je eentje te doen.

Het spijt mij, maar ik wil jullie bedanken voor jullie steun en vriendelijke mailtjes.

Misschien tot een volgende keer op een andere plaats.

Misa

Goodbye

Dear friends and visitors,

It's over for Journalism Rock, for almost a year and a half this was the place for up-to-date news about Japanese rock, metal and visual kei in Dutch! I did it all on my own, with help from the friends that came with news.

But my health is too bad to go keep on going with Journalism Rock. So I was looking for a way to make keep this blog active. I was looking for a person to help me. Lecros came here to help, till his holiday.

My health is very bad and yesterday I came with the decision to stop. I love this work to make news, but it's impossible to do it on my own.

I want to say I'm very sorry. But I want to thank you for your support and for your kind e-mails!

Maybe we meet again at another place?

Misa

woensdag 14 juli 2010

Nieuwe single voor THE KIDDIE

De allereerste single van THE KIDDIE nadat ze commercieel zijn gegaan is smile. en is wordt vanaf vandaag in de winkels verkrijgbaar. De band heeft vandaag bekend gemaakt dat ze een tweede single gaan uitbrengen. De single heet Calling en komt uit op 22 september.

De single zal uitkomen in twee edities, een normale editie met drie tracks (1260 yen):

1. Calling
2. PAIN
3. 泡とサイダー (Awa to Cider)

En een limited editie met 2 tracks een een DVD (1575 yen):

1. Calling
2. PAIN

DVD met de muziekclip van Calling.

Bron: Shattered Tranquility

Nieuwe single voor Mix Speaker’s,Inc.

Mix Speaker’s,Inc gaat een nieuwe single uitbrengen. De single heet Midnight Queen en komt uit op 29 september. De single bevat twee tracks: Midnight Queen en Lie Lie Lie. Midnight Queen gaat 1260 yen kosten.


Bron: Shattered Tranquility

donderdag 8 juli 2010

Eerste single voor Lc5

Lc5 gaat een single uitbrengen. Dit is de eerste single voor de band, met Miku (An Cafe) als zanger. De single heet Loveless en komt uit op 15 september.

De single komt uit in drie edities.

De normale editie kost 1200 yen en bevat een lied dat niet op de limited edities staat. Daarnaast worden er twee limited edities uitgebracht, beide kosten 1800 yen en bij de ene editie zit een DVD en bij de andere een fotoboek.

Bron: Shattered Tranquility

Nieuwe single voor Miyavi

Miyavi gaat een nieuwe single uitbrengen op 15 september. De titel van de single is TORTURE en zal in twee edities uitgebracht worden. De limited editie kost 1500 yen en de normale editie 500 yen.

Daarnaast gaat Miyavi een nieuwe album uitbrengen op 13 oktober. Hierover is maar weinig informatie over bekend gemaakt.

Miyavi liet doorschemeren dat Lovelie, zijn dochter, een broertje zal krijgen.

Bron: Shattered Tranquility

the Vambie. stopt

Visual kei band the Vambie. zal stoppen na het optreden van 6 september in de Takadanobaba AREA.

Op de officiële website is te lezen dat het hen spijt voor alle fans die hen hebben gesteund. Ze hopen ook op steun tot het eind van hen.

Bron: Shattered Tranquility

GallowS stopt met activiteiten

De visual kei band GallowS heeft bekendgemaakt dat zij op 27 juli gaan stoppen met activiteiten.

De band heeft niet aangegeven waarom ze stoppen, maar op de blog van Kaede was te lezen dat de bandleden niet stoppen in de muziekwereld. Op de website van de band zal te lezen zijn wat de volgende stappen zijn in de muziekwereld.

Bron: Shattered Tranquility

Tweede single voor Schwein



De visual kei band Schwein, anders dan de Schwein met Atsushi en Imai van BUCK-TICK, gaat een nieuwe single uitbrengen. De single heet Deep Scars en komt op 18 augustus uit. De single bevat 3 tracks en kost 1050 yen. Er worden 1000 kopieen gemaakt van de single.

Tracklist:

01 Deep scars
02 fallin’ heaven
03 Machine

Schwein startte in 2009 met zanger Hina (ヒナ, ex-hurts), gitarist Ryo (梁, ex-SHUFT), bassist Yairi (耶要, ex-℃) en drummer Take (武)

Bron: Neu Mania

NIeuwe Single en Look voor Aicle.

Aicle. heeft alweer een nieuwe look. Het lijkt op een veel minder opvallende stijl vergeleken bij wat ze hiervoor gedragen hebben.



Ook hebben ze aangekondigd een nieuwe single uit te brengen op 11 augustus die een heropname van een oud nummer bevat namelijk: ゴメンなさい。(gomennasai.).

De nieuwe single heet: エキゾチック。(Exotic。) en zal in 2 varianten uitkomen met of zonder DVD erbij met de Promotional Video van Star Mine erop.

Tracks:
01 スターマイン(Star Mine)
02 ゴメンなさい。(gomennasai.)

Bron: Neumania.net

Nieuwe Single Adapter。

De single komt 25 Augustus uit in Japan al kunnen de bezoekers van hun concert 25 July (ook weer in Japan) de single eerder krijgen.
De Titel is:

“僕のLIFE (boku no life) / cw.FINAL ANSWER".

En deze is gelijknamig aan de nummers erop:

01 僕のLIFE(boku no life)
02 FINAL ANSWER


Bron: Neumania.net

maandag 5 juli 2010

Nieuwe EP voor Seileen

Seileen gaat een nieuwe EP uitbrengen op 8 augustus. De EP heet Requiem D-moll en kost 2100 yen. Er zullen maar 1000 kopieen van uitgebracht worden.

De tracklist is als volgt:

01. Requiem D-moll
02. Mist
03. Requiem D-moll (Complex Mind Remix)
04. Requiem D-moll (Noir du’Soleil Remix)
05. Mist (Acronychal Remix)
06. Requiem D-moll (lingouf Remix)
07. Mist (Chaos Royale Remix)
08. Mist (SHORAI Remix)
09. Requiem D-moll (Neikka RPM Remix)
10. Requiem D-moll (Rose Noire Remix)

Bron: Shattered Tranquility

Meer info over nieuwe album Moi dix Mois

Er is meer informatie bekend gemaakt over het nieuwe album van Moi dix Mois. Het album zal in december 2010 uitkomen en heet D+SECT. Dat staat te lezen op de weblog van Mana.



Bron: Shattered Tranquility

zaterdag 3 juli 2010

D=OUT bij nieuwe platenlabel

D=OUT heeft hun vorige platenlabel SPEED DISK ingeruild voor de platenlabel Indie-PSC. D=OUT is de tweede band die dit jaar is toegevoegd aan het rijtje bands van Indie-PSC. Eerder voegde BORN zich toe aan de platenlabel.

D=OUT gaat een album onder deze label in de herfst uitbrengen. En op 8 september zullen ze de single Psychedelico∞Psychedelico uitbrengen. Daarnaast zullen ze in september een speciale live DVD getiteld Oreimairi EXPO'10 uitbrengen.

Bron: Jame UK