donderdag 31 december 2009

Nieuwe look voor Reira

Reira (レイラ) heeft een nieuwe look, de bandleden hebben stuk voor stuk voor de kleur wit gekozen.



Bron: Neu Mania

Egoist's DANGER DO NOT ENTER

Er zijn meer details bekend gemaakt over de eerste single van Egoist (エゴis≒徒), namelijk de cover en de tracklist.

Tracklist:

01. KEEP【OUT】
02. ピリオド(Period)
03. 灰色Pulse(haiiro Pulse)

Bron: Neu Mania

Nieuwe look voor spiv states



spiv states heeft een nieuwe look, de bandleden hebben een flink gekleurd pak aangedaan. Inmiddels staat de Myspace van spiv states ook online. Je kan de band terugvinden via http://www.myspace.com/spivstates-space Op de Myspace kan je inmiddels samples beluisteren van VIVA SONIC, MICROBE en MUTANT.

De stafmedewerkers van spiv states hebben inmiddels een blog op Ameba: http://ameblo.jp/spivstates/

Bron: Shattered Tranquility

Tweede single voor Valluna



Valluna (ヴァルナ) heeft net bekend gemaakt dat zij hun tweede single gaan uitbrengen. De single heet Neo Infernal en komt op 15 januari 2010 uit. Van de single worden maar 444 kopieen uitgebracht en de single kost 1500 yen.

De single kan alleen tijdens een liveconcert en via de mail besteld worden. De eerste 44 personen die de single bestellen krijgen een gesigneerde poster.

Tracklist:

01. アイシア (Aixia)
02. 神葬 (Shinsou)

Bron: Shattered Tranquility

P.S. Dit is bericht nummer 1000.

Ensoku, Fukamoka en Hitotsume's nieuwste releases

Ensoku (えんそく), Fukamoka (日々全てを飲み込むフカモカ) en Hitotsume (ヒトツメ) zijn eerder dit jaar met z'n drietjes gaan touren onder de titel 寺子屋3タイトル同時発売合同 (terakoya 3 title douji hatsubai goudou). Het was een tour dat hun beslissing om tegelijker tijd een release uit te brengen te promoten. Op 3 februari 2010 zou deze release zijn.

De single van Hitotsume, ze, ro, heb ik hier al besproken.

Ensoku's single gaat 銀のハコブネ (gin no hokubune) heten en zal 1575 yen kosten. De single van Fukamoka gaat 22052407 heten en kost ook 1575 yen. Meer informatie zal binnenkort bekend gemaakt worden.

Bron: Neu Mania

Mysterieuze band laat zich zien: VANISH

De mysterieuze visual kei band heeft zijn naam bekend gemaakt. In Japan is het al een half uur 1 januari 2010.



De bandnaam is VANISH en de band bestaat uit zanger MAY, gitaristen Sayo (サヨ, ex-ANUBIS, ex-Renga) en kenny (ex-BRANCH), bassist re-ji en drummer Kuro (クロ, ex-Velbet).

De officiële website is inmiddels ook online met een minder vage bandfoto. Daarnaast is er een sample te beluisteren van een liedje met als titel Transient Flower.

De bandleden hebben ook stuk voor stuk een weblog geopend.

May: http://ameblo.jp/vanish-may/
Sayo: http://ameblo.jp/vanish-sayo/
kenny: http://ameblo.jp/vanish-kenny/
re-ji: http://ameblo.jp/vanish-re-ji/
Kuro: http://ameblo.jp/vanish-kuro/

Voor diegene die QR-codes kunnen gebruiken, kunnen op de mobiele website van de band een gratis ringtone downloaden. De ringtone is hieronder ook te horen.



Op 1 april heeft de band hun eerste gesponsorde evenement in de Daikanyama UNIT.

Bron: Mailing new-band.net

THE EIGHT stopt met activiteiten

Metalband THE EIGHT gaat voor onbepaalde tijd stoppen. De band liet dit weten op de avond voor kerst.

Op de weblog van zangeres U is te lezen dat na 6 jaar tijd de band de handdoek in de ring heeft gegooid. U vind het jammer dat de band gaat stoppen, maar ze hoopt dat de fans het besluit begrijpen.

Latere activiteiten van elke bandlid, waaronder een nieuwe band of nieuwe blog, zal op de officiële website van THE EIGHT te vinden zijn.

De band zal op 17 januari in de HOLIDAY Shinjuku voor het laatst optreden.

Bron: U's weblog

CULT the Movie verliest gitarist

Visual kei band CULT the Movie heeft gister (30 december) afscheid genomen van hun gitarist Yusuke (優丞). De band verontschuldigen voor de plotselinge mededeling en hopen dat de fans de band zullen blijven steunen.

Over de reden van Yusuke's vertrek is niks bekend gemaakt. Yusuke heeft zijn eigen weblog al een aantal weken niet bijgewerkt.

Bron: Shattered Tranquility

woensdag 30 december 2009

Gackt in een OVA

Op 25 maart komt de OVA 殿といっしょ (Tono to Issho) uit, Tono to Issho is een anime gemaakt door Ohba Kai. De OVA zal 3990 yen kosten. GACKT zal in deze anime opduiken, dan wel in getekende stijl. Er zal een speciale aflevering zijn, met de titel GACKTもいっしょ (GACKT mo Issho), in deze aflevering is de stem van GACKT ook te horen.

Bron: Shattered Tranquility

Nieuw album voor Mu☆Mu

Solo artiest Mu☆Mu gaat een mini album uitbrengen. Het mini album gaat Don't Stop New Romantic Candy en komt uit op 24 februari 2010.

Eerder zou het mini album uitkomen op 24 december, maar inmiddels zijn de details bekend gemaakt van het mini album. Don't Stop New Romantic Candy bevat 8 tracks en kost 1890 yen.

Tracklist:

01. Dream★Market
02. ミズタマ×ストライプ (Mizutama x Strap)
03. My Romantic
04. 星に願いを (Hoshi ni negai wo)
05. Picnic*
06. サーカス小屋の少女 (Circus koya no shoujo)
07. Fairy Tale
08. ウ・ワ・サのCute Boy (U-wa-sa no Cute Boy)

Bron: Neu Mania

Nieuwe look voor Tokyo Shitei



De bandleden van Tokyo Shitei hebben een nieuwe look , dit keer mét kleding. De kleur blauw is overheersend bij deze look, misschien omdat dit de favoriete kleur is van gitarist Ren?

Tokyo Shitei gaat binnenkort twee singles uitbrengen. De eerste single gaat DJ PLAYER heten en komt uit op 24 maart. Van de single gaat 1000 kopieen gemaakt worden en zal 1890 yen kosten. Met de single komt een DVD met de eerste muziekvideo van de band!

Tracklist:

01. DJ PLAYER
02. Scream!!
DVD:
01. DJ PLAYER muziekvideo

De tweede single gaat “One way~星に願いを~ feat.LUXAM (One way~ hoshi ni negai wo~ feat.LUXAM) heten en komt uit op 21 april. De single kost ook 1890 yen en komt met een DVD met de tweede muziekvideo van de band.

Tracklist;

01. “One way~星に願いを~ feat.LUXAM(One way~ hoshi ni negai wo~ feat.LUXAM)”
02. FRONTIER
DVD:
01. “One way~星に願いを~ feat.LUXAM(One way~ hoshi ni negai wo~ feat.LUXAM)” muziekvideo

Bron: Neu Mania

Eerste live DVD voor DEATHGAZE

DEATHGAZE gaat hun eerste live DVD uitbrengen. De DVD bevat footage van hun liveconcert van afgelopen 20 december in de Omotesando FAB onder de titel BLOODY ALL LOVERS.

De DVD gaat 3000 yen kosten, maar zal alleen verkrijgbaar zijn tijdens hun liveconcerten. De verkoop start tijdens hun liveconcert op 22 maart in de Takadanobaba AREA.

Bron: Shattered Tranquility

LASTICA, nieuwste video van Karasu

Op de youtube account van Danger Crue staat de nieuwste muziekvideo online van Karasu: LASTICA. Lastica is de eerste single van de band.



Bron: Youtube

Nieuw in de VK-wereld: RE:ИN



RE:ИN is een nieuwe band dat officieel in januari van start gaat. De band heeft nog niet veel bekend gemaakt over hun toekomstplannen.

De band bestaat uit zanger Yuui (), gitarist T. en bassist iza.

Officiële website: http://www.re-nn-official.com/
Officiële weblog: http://ameblo.jp/re-nnblog/

Bron: Shattered Tranquility

Nieuwe single voor Tokyo Michael



Tokyo Michael (東京ミカエル。) gaat een gloednieuwe single uitbrengen. De single gaat ハピネス (Happiness) heten en komt uit op 3 maart 2010. De single komt uit in twee types. Een eerste druk met een DVD (1890 yen) en de normale editie (1260 yen).

Tokyo Michael is een visual kei band dat sinds 2000 actief is. De band bestaat uit zanger Sanada Ikkou (真田一航), gitarist Hinagata Yue (雛形ゆえ), bassist Najou Kanata (南条カナタ) en drummer Ichinose Kanna (一ノ瀬緩菜).

Bron: Shattered Tranquility & Officiële website

dinsdag 29 december 2009

Rockband DASEIN komt terug

Rockband DASEIN, dat in 2004 stopte met activiteiten, komt terug in 2010. Dat hebben drummer JOE en zanger Ricky bekend gemaakt.

In 2000 startte JOE en Ricky met de band DASEIN. In 2001 kregen zijn hun commerciele status met het uitbrengen van de single Yume tsurezure. De stijl van DASEIN is te beschrijven als HYPER BEAT ROCK, dit door de snelheid van de drums en hartverwarmende zang.

Met de terugkomst van DASEIN, is ook meteen een nieuwe single gepland op 24 maart. Op dit moment is de single nog ongetiteld. De band zal op 10 april weer voor het eerst live optreden.



Bron: Jame UK

Zanger Un=(XAG) vertrekt toch niet

De zanger van Un=(XAG) (ユキヒラ), Yukihara, zou de band verlaten. Maar nu laat de zanger hij de band toch niet zou verlaten. De zanger heeft een bericht op zijn weblog gezet:

Ik heb iets te vertellen over de mededeling dat geplaatst was op de officiele website, dat verteld dat ik de band op 15 december zou verlaten.

De reden om te vertrekken was als volgt, ik heb namelijk een baan gevonden.

Wanneer ik denk aan dingen dat niet belangrijk voor mij zijn, denk ik aan doorgaan met de band. Een aantal dagen terug heb ik gepraat met alle bandleden en besloten toch de zanger van Un=(XAG) te blijven.

Het spijt mij enorm tegenover de fans en diegene die dicht bij de band staan voor de verwarring dat is ontstaan. Ik zal doorgaan met zelfs meer energie dan hiervoor, steun mij alstjeblieft.

Het spijt mij echt enorm voor het feit dat ik doe voordat ik nadenk en iedereen heen en weer duw.

Bron: Shattered Tranquility

Nieuwe look voor An Cafe

Visual kei band An Cafe heeft een nieuwe look. Dit is de laatste look die de band heeft voor het Budokan concert zal plaatsvinden. Daarna gaat de band pauzeren.





Bron: Officiële website via Miyu Kitsune

maandag 28 december 2009

Nieuwe CD voor Hitotsume

Hitotsume (ヒトツメ) gaat een nieuwe CD uitbrengen. De CD gaat ぜ、ろ (Ze, Ro) heten en komt uit op 3 februari. De CD gaat 2100 yen kosten.

Tracklist:

01. 失くしたモノ (Nakushita Mono)
02. 色の無い世界 (Iro no Nai Sekai)
03. 泥濘 (Deinei)
04. 死ねばいい (Shinebaii)
05. コワレモノ (Kowaremono)
06. 幻惑 (Genwaku)

Hitotsume is een visual kei band dat starte in juni 2005. De band bestaat uit zanger Mist (ミスター), gitaristen sannji, (サンジ,) en K (景) en bassist MR (カイリ).

Bron: Shattered Tranquility & Officiële website

Nieuw in de VK-wereld: Rezerg

Rezerg (リゼルグ) is al actief sinds 11 oktober, ze hebben een aantal keren opgetreden, hun eerste demo CD 人形姫 (Ningyouhime) uitgebracht en gaan binnenkort hun tweede demo CD uitbrengen. De demo CD zal in januari of februari uitkomen.



Rezerg bestaat uit zanger Riku (りく), gitaristen Shou (しょう) en hie, bassist Mitsuki (みつき) en drummer Kaju (かじゅ).

De bandleden hebben allemaal apart een eigen weblog:

Riku: http://ameblo.jp/riku3617/
Shou: http://ameblo.jp/rsls5/
hie: http://ameblo.jp/hie-gt/
Mitsuki: http://ameblo.jp/holicbassmitsuki/
Kaju: http://ameblo.jp/rezekaju/

Officiële website: http://rezerg.web.fc2.com/

Bron: Shattered Tranquility

Single en live DVD voor flumpool

flumpool gaat een nieuwe single en live DVD uitbrengen. De single heet Zanzou en gaat ook gebruikt worden als themalied in de TBS drama Bloody Monday. De single komt uit op 3 februari en bevat naast de titeltracks de tracks Birds en een live versie van Over the rain ~hikari no hashi~.

De live DVD heet flumpool tour 2009 "Unclose" Special !! at Nippon Budokan en bevat 2 uur aan livemateriaal van het liveconcert in de Nippon Budokan van afgelopen 23 oktober. De live DVD komt uit op 24 februari en bevat de 16 tracks dat tijdens het concert te horen was, interviews met de bandleden, backstage scenes en een documentaire van hun laatste tour op 2 discs.

Bron: Jame UK

Album voor The Birthday

The Birthday gaat een nieuw album uitbrengen met als titel STAR BLOWS. STAR BLOWS gaat op 17 februari uitkomen en zal de nieuwe singles die net uitgekomen zijn of nog gaat uitkomen, zoals DIGZERO dat op 13 januari gaat uitkomen, bevatten. Daarnaast zal het album 9 gloednieuwe tracks bevatten. In totaal zullen er 12 tracks op het nieuw album te vinden.

De limited editie bevat een DVD met ongeveer 60 minuten aan footage van het concert in de Chiba LOOK, afgelopen 21 november.

Bron: Jame UK

Drie maxi singles voor XI~Sai

XI~Sai (XI~サイ~) gaat de komende maanden 3 maxi singles uitbrengen, de singles gaan verkocht worden in de Like an Edison winkels in Nagoya, Tokio en Osaka.

De eerste maxi single gaat op 28 april uitgebracht worden onder de titel シロアゲハ (Shiro Ageha). Shiro Ageha bevat 3 tracks en zal 1260 yen kosten.

Tracklist:

01. 双羽~2つの季節~ (Futaba~Futatsu no Kisetsu~)
02. シロアゲハ (Shiro Ageha)
03. 偽悪故ニ乖離 (Giaku Yueni Kairi)

De tweede maxi single gaat op 26 mei uitgebracht worden en heet 疑惑ノ種火 (Giwaku no Tanebi). Deze maxi single bevat ook 3 tracks en gaat ook 1260 yen kosten.

Tracklist:

01. No.000
02. 疑惑ノ種火 (Giwaku no Tanebi)
03. 千羽鶴 (Senbazuru)

De derde en laatste maxi single komt uit op 30 juni onder de titel 朧月夜舞い謳う蛾 (Oborozukiyo Mai Utau Ga). Deze maxi single bevat ook 3 tracks en gaat ook 1260 yen kosten.

Tracklist:

01. 朧月夜舞い謳う蛾 (Oborozukiyo Mai Utau Ga)
02. レプリカント (Replicant)
03. 落花流水 (Sakka Ryusui)

Bron: Shattered Tranquility

Phantasmagoria komt terug?



Visual kei band Phantasmagoria, een visual kei band dat van 2004 tot 2007 actief was, zou eenmalig terugkomen voor een optreden tijdens een UNDER CODE PRODUCTION eindejaarsevenement.

De band heeft ondertussen bekend gemaakt dat zij een aantal nieuwe liveconcerten hebben gepland. Daarnaast heeft de band een nieuwe fotoshoot gehad.

Op de website van UNDER CODE is de artiestenpagina van Phantasmagoria vernieuwd. Al deze kleine aanpassingen lijkt erop dat de band terug gaat komen. Maar niks is zeker.

De band gaat op 5 februari optreden in de Meguro Rock May-kan tijdens het FOOL’S MATE × VISUNAVI PRESENTS DIG UP NEW STAR Stage.4 evenement. En op 19 maart zal de band optreden in de Tokyo JCB HALL tijdens het Meguro Rock May-kan 30th Anniversary -LEGEND OF ROCK MAY KAN- evenement.

Phantasmagoria laatste line-up was, voordat de bassist en bandleider besloot met pensioen te gaan, zanger Riku, gitaristen JUN en Iori, bassist KISAKI en drummer Matoi.

Bron: Neu Mania & Officiële website

Nieuwe look voor CINDY&KATE

CINDY&KATE (シンディケイト) heeft een nieuwe kleurrijke look. Dat is niet alles, want de band hoort nu bij platenmaatschappij UNDER CODE PRODUCTIONS.



De nieuwe officiële website van de band is vanaf nu te vinden via: http://www.under-code.jp/contents/cindykate/

Bron: Shattered Tranquility

Aigis: Nieuw in de VK-wereld

Aigis (アイギス) is een gloednieuwe visual kei. Afgelopen 23 december had de band een geheim liveconcert in de HOLIDAY OSAKA, vanaf 14 februari 2010 zullen zij officieel van start gaan.



De band bestaat uit zanger Juki (ジュキ, ex-Anjyu'), gitaristen Ray (澪) en Kei (景), bassist Tenka (天華) en drummer Kanna (神無).

Officiële website: http://00aigis.web.fc2.com/

Blogs van de bandleden:
Juki: http://ameblo.jp/juki0203
Ray: http://ameblo.jp/otsukaray
Kei: http://ameblo.jp/kei-nekousa/
Tenka: http://ameblo.jp/ch-tenka
Kanna: http://ameblo.jp/kanna-1024

Bron: Shattered Tranquility

Nieuwe look voor Juliette



Visual kei band Juliette (ジュリエット) heeft een nieuwe look, met hun nieuwste aanwinst Hiyuu! http://journalismrock.blogspot.com/2009/12/nieuwe-bandlid-en-single-voor-juliette.html

Bron: Neu Mania

CIANE stopt met activiteiten



CIANE, dat afgelopen 31 augustus hun eerste concert hadden, heeft bekend gemaakt op hun officiële website dat zij op 11 januari 2010 zullen stoppen met de activiteiten.

De band stopt dankzij verschillen tussen de bandleden over de muziek en activiteiten van de band. De bandleden van CIANE verontschuldigen zich voor de plotselinge mededeling. Ze bedanken iedereen, de fans, voor alle steun.

Bron: Shattered Tranquility

Twee-jarig bestaat ALiBi wordt gevierd

ALiBi gaat hun twee-jarig bestaan vieren door middel van een concert onder de titel キラ☆メキ未来 (Kira☆Meki Mirai). het concert zal plaatsvinden op 30 mei in de Takadanobaba AREA. Kaarten kosten 3000 yen in de voorverkoop en 3500 yen aan de kassa.



De band heeft ook een nieuwe look op hun officiële website gezet!

Bron: Shattered Tranquility

Nieuw album voor Lycaon

Lycaon gaat hun eerste album uitbrengen in 2010. Het album gaat Royal Order heten en bevat 12 tracks.

Royal Order zou eigenlijk 27 januari 2010 uitkomen, maar is uitgesteld tot 24 maart 2010.

De eerste druk van Royal Order bevat een DVD met 3 tracks:

01. Muziekvideo
02. Live footage van The end of Delusion
03. Footage van achter de schermen

Daarnaast zal op de eerste druk de gebruikelijke 12 tracks komen te staan, maar komen er ook nog 3 bonus tracks op te staan. Daarboven op zal er een boekje bij zitten van 12 pagina's. De eerste druk is ook meteen een limited editie: er zullen maar 2000 kopieën van gemaakt worden.

De normale editie van Royal Order bevat 12 tracks + 3 bonus tracks en ook een boekje van 12 paginas.

Bron: Neu Mania

zondag 27 december 2009

D=OUT's CARNIVAL Ukiyo

D=OUT's aankomende album CARNIVAL Ukiyo (CARNIVAL浮世, Carnival World) gaat uitkomen in drie types.

De limited editie Type A heet CARNIVAL Ukiyo~Dai~ (CARNIVAL浮世~大~) en bevat het album, een DVD met een nieuwe muziekvideo en een cover hoes eromheen. Deze type kost 3675 yen.

De limited editie Type B heet CARNIVAL Ukiyo~Gin~ (CARNIVAL浮世~吟~) en bevat het album met een fotocollectie in boekvorm. Deze collectie bevat 48 pagina's. Ook bevat een cover hoes om het album heen. Deze type kost 3675 yen.

De normale editie heet CARNIVAL Ukiyo~Jou~ (CARNIVAL浮世~醸~) en bevat het album met 1 van de 10 verschillende cover hoezen. Deze versie kost 3150 yen.

Bron: Shattered Tranquility

Nieuwe single voor Like absolute myself



Like absolute myself gaat in 2010 een nieuwe single uitbrengen. De titel en releasedatum is nog onbekend, maar de band gaat vanaf 22 februari een korte tour houden om de single te promoten en te verkopen.

Vanaf 2010 gaat de bandnaam ook veranderen van Like absolute myself naar lam.

Like absolute myself starte in 2006 met activiteiten. De band bestaat uit zanger mitsuhiko (ミツヒコ), gitarist fumi (フミ), bassist shina (シナ) en drummer kaito (海斗).

Bron: Shattered Tranquility & Officiële website

Nieuw in de VK-wereld: OUROBOROS



Een gloednieuwe band is de visual kei wereld ingetreden. De band is het gevolg van een een sessieband (Laevatain) dat met de activiteiten stopte. De band is sinds gister actief.

OUROBOROS bestaat uit zanger Ryousuke (りょうすけ), gitaristen Aamii (あーみー) en Sayu (さゆ), bassist Yuuhi (ゆーひ) en drummer Rei (れい).

Ondanks dat de band gloednieuw is, heeft de band grootste plannen voor het nieuwe jaar. Er staan namelijk 2 maxi singles gepland.


De eerste maxi single gaat Chevalier heten en komt uit op 14 april.

Tracklist:

01. Chevalier
02. cross over
03. Pray for you

De tweede maxi single gaat Wish heten en komt op 16 juni uit.

Tracklist:

01. Wish
02. 五月雨 (Samidare)
03. Eclipse

Bron: Shattered Tranquility

Maxi single voor Satsuki

Satsuki (砂月) gaat een gloednieuwe maxi single uitbrengen in 2010. De planning zou zijn dat de single in de lente van 2010 zou uitkomen, maar dat is nu vervroegd. De nieuwe single dat MOON SPIRAL gaat heten komt op 14 februari uit. De maxi single bevat 4 tracks en gaat 2500 yen kosten.

Verwacht wordt dat de tracks AWAKE en CRISTAL op de maxi single te vinden zal zijn.

Bron: Neu Mania

Ayabie's irodori covers

De covers van Ayabie's aankomende album 彩-irodori- zijn bekend gemaakt. Het album komt in 3 edities uit: Type A, Type B en de normale versie.


De tracklist kan je hier vinden.

Bron: Neu Mania

Tweede album voor kannivalism



Op 17 maart komt de tweede album van kannivalism uit. Het album gaat helios heten en komt in drie types uit.

De eerste druk type A bevat het album met 13 tracks en een DVD met een muziekvideo en wat leuke beelden van de band. Deze type kost 3800 yen.

De eerste druk type B bevat ook het album met 13 tracks en een DVD met daarop live footage van het concert van afgelopen 26 december in de Zepp Tokyo. Deze type kost 3999 yen.

De normale editie bevat alleen het album met 13 tracks en een bonus track. Deze versie kost 3000 yen.

Bron: Shattered Tranquility

Eerste CD voor My heaven's luck sisters

My heaven's luck sisters gaat een eerste CD uitbrengen, de CD komt uit op 17 maart. Het is onbekend of de CD een single of album is, ook de titel en de inhoud van de CD is onbekend.

My heaven's luck sisters gaat op 14 maart hun eerste gesponsorde evenement organiseren. Het evenement zal op 14 maart plaatsvinden. Daar kan je ook alvast de eerste CD van de band kopen. Op het evenement treden SaTaN, Calmando Qual en Hibi Subete wo Nomikomu Fukamoka ook op.

Bron: Shattered Tranquility

Xenon verandert bandnaam

Xenon (ゼノン), een band dat sinds 24 augustus 2009 officieel actief werd, gaat de bandnaam aanpassen. De nieuwe bandnaam van Xenon wordt Panorama Kyokou Xenon (パノラマ虚構ゼノン). Sinds 2010 gebruikt de band de nieuwe naam.

De band bestaat uit zanger Minato (ex-Maccaholic), gitaristen Kaito (ex-Meccaholic) en Aki, bassist Tetsuya en drummer Kurono (ex-Maccaholic).

Bron: Shattered Tranquility

Zanger Fujifabric onverwacht overleden

De zanger van Fujifabric (フジファブリック), Masahiko Shimura (志村正彦) is op 24 december onverwacht overleden. Masahiko Shimura is 29 jaar oud geworden. Volgens het management van de band was Masahiko Shimura in goede gezondheid. De oorzaak van zijn overlijden is tot op heden onbekend gebleven.

Er stonden een aantal liveconcerten gepland voor de band Fujifabric, waaronder 2 nog in dit jaar, maar deze zijn gecanceld.

Het is onduidelijk of de band Fujifabric door blijft gaan en of ze op zoek gaan naar een nieuwe zanger.

Fujifabric is een rock band dat startte in 2000, de muziek heeft invloeden van jazz tot disco tot progressieve rock. Masahiko Shimura was de enige originele bandlid van Fujifabric, hij was naast zanger ook diegene die de teksten schreef en gitaar speelde. De drie overgebleden bandleden zijn toetenist Kanazawa Daisuke, bassist Katou Shinichi en gitarist Yamauchi Souichirou.

Bron: Officiële website & Neu Mania

Eerste single voor CODE7203-KineSicS

Op 10 februari 2010 gaat CODE7203-KineSicS hun eerste single uitbrengen. De single gaat コトノハ (Kotonoha) heten en komt uit in twee types.

De type A versie kost 1575 yen en bevat 2 tracks en een DVD met de muziekvideo van Recall. De type B versie kost ook 1575 yen en bevat 3 tracks.

Tracklist:

01. コトノハ (Kotonoha)
02. limit over

Type B extra track:
03. ゲシュタルト崩壊 (Gestalt Houkai)

CODE7203-KineSicS is een band dat afgelopen 26 november hun eerste demonstratie liveconcert had in de Ikebukuro CYBER. Op diezelfde dag brachten ze hun eerste demo single Recall uit voor 500 yen.

CODE7203-KineSicS bestaat uit zanger MAR (ex-SEED), gitarist Shing (慎吾, ex-feather's blue), bassist Shun (駿, ex-CINDY&KATE) en drummer Yuugi (ユウギ, ex-SMILE).

Bron: Shattered Tranquility

Drummer verlaat Velbet

Velbet (ベルベット) zit zonder drummer. De drummer Yuu van de band heeft na het liveconcert van 15 december de band verlaten.

Yuu excuseert zich voor de plotselinge mededeling, vooral omdat het velen verrast heeft. Zijn reden om te vertrekken was de muzikale verschillen tussen hem en de bandleden van Velbet.

Hij is blij dat hij heeft kunnen praten met de bandleden erover en dat de conclusie uiteindelijk was dat hij de band moest verlaten. Het spijt Yuu dat het hem niet gelukt was om iedereen die hem gesteund heeft te kunnen bedanken.

Het is onbekend wat Yuu gaat doen, maar hij is er zeker van dat hij niet de muziekwereld gaat verlaten. Drummen is een belangrijk onderdeel van zijn leven.

Onbekend is of Velbet een supportdrummer aanneemt of op zoek gaat naar een vaste drummer.

Bron: Shattered Tranquility

zaterdag 26 december 2009

Nieuwe bandlid voor THE GALLO

THE GALLO (ギャロ) heeft een nieuwe gitarist. De gitarist heet Hikaru (ヒカル) en hij sinds afgelopen 21 december officieel bandlid van THE GALLO.

Hikaru heeft eerder in bands als RAVE!! en Decibel (デシベル-db-) gezeten.

THE GALLO bestaat uit 3 ex-THE SKULL FUCK REVOLVERS en is sinds begin 2009 actief. De band bestaat nu uit zanger Jojo (ジョジョ, JACK O JOESTAR JR. in THE SKULL FUCK REVOLVERS), gitarist Lulu (ルル, LULU McCueen in THE SKULL FUCK REVOLVERS), gitarist Hikaru (ヒカル), bassist Andy (アンディ, ANDIANA JOESTAR in THE SKULL FUCK REVOLVERS) en drummer Kaede (カエデ).



Bron: Shattered Tranquility

Nieuw in de VK-wereld: Velgat

Sessieband s0211 gaat een officiële band worden op 11 februari 2010. De band gaat Velgat heten en bestaat uit zanger aine (ex-PARFAIT), gitarist shigure (ex-Uggdracil, ex-Kagare, ex-Omega), bassist ToMo (ex-Uggradcil, ex-Omega) en drummer jun (ex-White Clover).



Op 11 februari 2010 zal de band optreden tijdens een gesponsord evenement in de HOLIDAY SHINJUKU, onder de titel EDGE UP I -Birth-」. Voor 2800 yen kan je de band live zien spelen.

Bron: Shattered Tranquility

Youen verliest bandlid en gaat pauzeren

Youen Naru En, Houkai Shita Sekai. (妖艶なる園、崩壊シタ世界。) heeft bekend gemaakt dat ze na het liveconcert van 9 januari, in de Nagano JUNK BOX, niet alleen hun gitarist Kakkyou zullen verliezen, maar ook een tijdje gaan pauzeren.

Kakkyou gaat de band verlaten wegens persoonlijke redenen. De band excuseert zich voor de plotselinge mededeling.

Youen Naru En, Houkai Shita Sekai. startte begin 2009 en bestaat na 9 januari 2010 uit zanger G.mat, bassist kiren en drummer Hiroya.

Bron: Shattered Tranquility & Officiële website

Nieuw album voor LM.C

LM.C gaat hun derde album uitbrengen onder de titel WONDERFUL WONDERHOLIC. Het album zal uitkomen op 3 maart en komt uit in drie edities.

Eerste druk editie Type A gaat 4725 yen kosten, deze editie bevat een CD + DVD. Op de DVD is footage te zien van hun optreden van gister, 25 december, in de Nagano prefecture Kenminbunkakaikan.

Eerste druk editie Type B kost ook 4725 yen en bevat ook een DVD. Deze DVD bevat footage van hun liveconcert van afgelopen 30 augustus in de Shinkiba STUDIO COAST.

De normale editie kost 3150 yen en bevat alleen de CD. Alle types bevat een speciale ticket, waardoor je meedoet met een loterij. Je maakt met deze ticket kans om een LM.C cadeautje te winnen.

Voor diegene die lid zijn van de fanclub kunnen vanaf 3 maart een WONDERFUL WONDERHOLIC [SPECIAL BOX] kopen via de mail. Deze [SPECIAL BOX] bevat een CD met wat extra's voor 10290 yen. De extra's zijn als volgt:

- Rainbow Mokogram tinnen hoes,
- Hard cover boek
- Rubberen ringen set (2 stuks)
- Speciale ringenhouder

Na het uitbrengen van het album zal de band in Japan gaan touren. Daarna zullen ze een bezoekje brengen aan Europa.

Bron: Shattered Tranquility

Mini album voor Dacco



Visual kei band Dacco heeft bekend gemaakt dat zij op 7 april 2010 een nieuwe mini album gaan uitbrengen. Het mini album gaat フレッシュ&エナジー (Fresh & Energy) heten en zal 6 tracks bevatten. Fresh & Energy gaat 2300 yen kosten.

Dacco bestaat uit ex-Psycho le Cému bandleden Yuro-Sama (zang) en Lida (zang en gitaar). De band bestaat sinds 2005.

Bron: Shattered Tranquility

LM.C komt terug naar Europa

In 2010 komt LM.C weer terug naar Europa. De band zal landen als Duitsland en Frankrijk aandoen, maar Nederland en Belgie zullen ze helaas overslaan.

Tourdata:

3 april: XO Club, Moskou, Rusland
5 april: Tavastia, Helsinki, Finland
6 april: Klubben, Stockholm, Sweden
7 april: Markthalle, Hamburg, Duitsland
9 april: Backstage, Munchen, Duitsland
10 april: Diesel Club, Budapest, Hongarije
11 april: Scene, Wenen, Oostenrijk
14 april: Transbordeur, Lyon, Frankrijk
15 april: Le Phare, Toulouse, Frankrijk
17 april: Elysee Montmartre, Parijs, Frankrijk
18 april, Zeche, Bochum, Duitsland

Bron: Shattered Tranquility

Nieuw in de VK-wereld: GEEK



Ondanks dat GEEK al een tijdje actief is in 2009, zal hun officiele debuut pas op 14 februari 2010 zijn. De band zal tijdens het evenement optreden naast bands als Reve de Alciel, Jelsea en anderen.

De band bestaat uit zanger Gaku, gitaristen Saku en Setsuna, bassist Riu en support drummer NOA. De bandleden hebben ook allemaal een weblog op Ameblo.

Gaku: http://ameblo.jp/geek1009
Saku: http://ameblo.jp/geek-saku
Setsuna: http://ameblo.jp/sets7
Riu: http://ameblo.jp/riu0113

Bron: Shattered Tranquility

Nieuwe weblogs voor Secilia Luna

De bandleden van Secilia Luna hebben een nieuwe blog bij Ameblo aangemaakt. De weblogs lijken op 24 december geopend te zijn.

MIRAI: http://ameblo.jp/secilia-luna-mirai/
Kyoki: http://ameblo.jp/secilia-luna-kyoki/
Ageha: http://ameblo.jp/secilia-luna-ageha/
Rio: http://ameblo.jp/secilia-luna-rio/
Enju: http://ameblo.jp/secilia-luna-enju/

Bron: Shattered Tranquility

Nieuwe maxi single voor SWEET MADONNA



SWEET MADONNA gaat een nieuwe maxi single uitbrengen in het nieuwe jaar. Er is niet veel informatie bekend gemaakt over de nieuwe single, dit wordt binnenkort vrijgegeven.

Daarnaast is gitarist Shinnosuke weer terug in de band, hij had eerder de band verlaten, toen de band net begonnen was. De line-up van de band is nu: zanger TAKERU, gitaristen Yuu en Shinnosuke, bassist Kemono en drummer SHIN. De band startte begin 2008 met activiteiten.

Bron: Neu Mania & Shattered Tranquility

vrijdag 25 december 2009

Nieuwe single voor SOMATIC GUARDIAN

SOMATIC GUARDIAN gaat een nieuwe single uitbrengen! De single gaat 桜モノクローム (Sakura Monochrome) en komt uit op 10 februari 2010.

De single komt uit in twee types: Type A kost 1575 yen, bevat 2 tracks en een DVD met de muziekvideo van Sakura Monochrome.

Tracklist Type A:

01. 桜モノクローム (Sakura Monochrome)
02. 好きやねん。 (Sukiyanen.)

+ DVD

Type B kost ook 1575 yen en bevat 3 tracks.

Tracklist Type B:

01. 桜モノクローム (Sakura Monochrome)
02. 好きやねん。 (Sukiyanen.)
03. be Ambitious

Bron: Shattered Tranquility

Valgana verliest twee bandleden

Afgelopen 22 december heeft drummer Toma (トーマ) zich teruggetrokken van de band. Hij zal niet de enige zijn wat 1 maand later, op 22 januari, zal bassist Ichi de band verlaten.

Valgana is een visual kei band met ex-bandleden van de band Glad (グラッド). De band startte in juli 2009, pas in oktober traden zij voor het eerst op. De band bestaat vanaf 22 januari uit zanger Ayame, gitaristen Shun en Trash.

Bron: Neu Mania

Meer details nieuw album Ayabie

Het nieuwe album van Ayabie, 彩-irodori-, gaat uitkomen in drie edities.

De eerste editie type A gaat 3500 yen kosten en bevat 10 tracks en een bonus track. Bij de CD zit een DVD met footage van hun liveconcert van afgelopen 26 oktober in de Shibuya AX. Als extra zit er een mini-paneel bij van de band.

Tracklist Type A:

1.0010101
2.会いたくて (Aitakute)
3.GAME
4.shake
5.action (彩-irodori- ver.)
6.ゆびきり (Yubikiri)
7.Labyrinth
8.映写機が写す空 (Eishaki ga Utsusu Sora)
9.サヨナラ (Sayonara)
10.夏物語 (Natsu Monogatari)
11.growther

De eerste editie type B gaat 3500 yen kosten en bevat ook 10 tracks en een bonustrack. Naast de CD zal er een DVD bijgeleverd worden met footage tijdens hun verblijf in Taiwan, waaronder shots tijdens het oefenen en backstage. Als extra zit er een mini-paneel bij van de band, deze is anders dan de paneel bij de single type A.

Tracklist Type B:

1.0010101
2.会いたくて (Aitakute)
3.GAME
4.shake
5.action (彩-irodori- ver.)
6.ゆびきり (Yubikiri)
7.Labyrinth
8.映写機が写す空 (Eishaki ga Utsusu Sora)
9.サヨナラ (Sayonara)
10.夏物語 (Natsu Monogatari)
11.恋をしようよ (Koi wo Shiyouyo)

De normale editie gaat 2800 yen kosten en bevat 10 tracks en 2 bonustracks. Daarnaast zal er een boekje bij zitten met een foto collectie, verdeeld over 56 bladzijdes. Als extra zit hier ook een mini-paneel, anders dan bij de single type A en B.

Tracklist normale editie:

1.0010101
2.会いたくて (Aitakute)
3.GAME
4.shake
5.action (彩-irodori- ver.)
6.ゆびきり (Yubikiri)
7.Labyrinth
8.映写機が写す空 (Eishaki ga Utsusu Sora)
9.サヨナラ (Sayonara)
10.夏物語 (Natsu Monogatari)
11.カナリア (Kanaria) (彩-irodori- ver.)
12.未来へ (Mirai e)

De band heeft ook hun look geüpdatet!



Bron: Shattered Tranquility

Nieuw in de VK-wereld: Luzmelt



Luzmelt is een gloednieuwe visual kei band dat onder de nieuwe platenlabel van Kiwamu valt. Op 10 februari 2010 zal de band hun livedebuut maken.

Luzmelt heeft al twee releases gepland staan: twee mini albums. De eerste komt uit op 24 februari 2010 en heeft de titel swallowed scenery. De tweede komt uit op 24 maart en heeft de titel Luz-destination.

Luzmelt bestaat uit zanger yuhma, gitaristen asuka en kaie, bassist zig en drummer miu.

Officiële website: http://www.luzmelt.com/
Officiele Myspace: http://www.myspace.com/luzmelt

Bron: Shattered Tranquility