vrijdag 31 juli 2009

Dio - Distraught Overlord komt naar Nederland

Afgelopen week werd bekend dat Erina Dio - Distraught Overlord gaat verlaten. De band zou daarna gaan pauzeren, maar onbekend was of de Europa tour nog doorging. Gister is bekend geworden dat de band zonder Erina de geplande Europa tour in oktober gaat doen.

Op dit moment zijn de volgende data bekend:

07 oktober - Tivoli De Helling, Utrecht, Nederland
09 oktober - Polen, gegevens nog onbekend
10 oktober - Asian Pacific Festival, Arena, Berlijn, Duitsland
11 oktober - Die Werkstatt, Keulen, Duitsland
14 oktober - Werk 21, Zurich, Zwitserland
16 oktober - Râmen Festival, Le Botanique, Brussel, België
17 oktober - Parijs, Frankrijk, gegevens nog onbekend
18 oktober - Tuskicon, Gloria, Helsinki, Finland

Dit betekent dat de opening van hun tour in Nederland zal plaatsvinden. Ook België slaan zij niet over!

Bron: Nippon Project

Tracklist bekend cali≠gari album

De covers en tracklist van het nieuwe album 10 van cali≠gari is bekend gemaakt. Daarnaast heeft de band een nieuwe look aangemeten. De eerste cover is voor de limited editie en de tweede cover is voor de normale editie.

1. ママゴトセンター (Mamagoto Center)
2. マッキーナ (Machina) 
3. 偶然嵐 (Guuzenran) 
4. ―踏― (-Tou-) 
5. ハラショー!めくるめく倒錯 (Horrorshow! Mekurumeku Tousaku)
6. 月光ドライブ (Gekkou Drive)
7. 飛蝗者読誦 (Hikousha Dokuju)
8. 混沌の猿 (Konton no Saru)
9. シャ.ナ.ナ (Sha. Na. Na.) 
10. スクールゾーン (School Zone)
11. 電気睡蓮 (Denki Suiren)

De limited editie DVD bevat:

・「-踏-」PV (「-Tou-」PV)
・「-踏-」PVメイキング映像 (「-Tou-」PV Making-of)
・カリガリのTVコマーシャル「-踏-」15秒スポット発売前編
・カリガリのTVコマーシャル「-踏-」15秒スポット発売後編
・カリガリのTVコマーシャル「-踏-」30秒スポット発売前編
・カリガリのTVコマーシャル「-踏-」30秒スポット発売後編



Bron: Shattered Tranquility

Bandleden Egoist betrokken bij ongeluk

De bandleden van visual kei band Egoist zijn betrokken geraakt bij een ongeluk. Op weg naar hun eerste live concert kregen zij een ongeluk, waarbij alle bandleden gewond zijn geraakt. Om wat voor een ongeluk het gaat is niet bekend gemaakt. Hierdoor kunnen de geplande live concerten tijdelijk niet doorgaan.

Gitarist Akane is ernstig gewond geraakt bij het ongeluk en is meteen naar het ziekenhuis gegaan voor controle. De bandleden hopen snel te kunnen genezen van hun wonden en snel weer te mogen optreden.

Bron: Shattered Tranquility

Gadhuka gaat stoppen

Gadhuka, een band dat uit sessie band Neue Ziel gestart werd gaat stoppen. Vanaf gister zijn de activiteiten van de band stopgezet. 30 juli had de band hun laatste concert in de Ikebukuro Cyber.

In oktober zal er een nieuwe officiële bandformatie bekend gemaakt worden. Dat betekent dat de sessie periode voorbij is en de bandleden een nieuwe band gaan starten.

Bron: VKDB

donderdag 30 juli 2009

Nieuwste GPKISM muziekvideo online

De nieuwste muziekvideo van GPKISM Barathrum is vandaag voor het eerste zien op Youtube. De video is gemaakt in de Christon Cafe in Shinjuku, Tokio.



Bron: Ryonai Twitter

Nieuwe single voor VELGREED



Visual kei band VELGREED gaat een nieuwe single uitbrengen met de titel FACTS DROWN IN ABUSE. De single gaat 30 september uitgebracht worden en bevat 4 tracks.

Er worden maar 500 kopieën gemaakt van de single. Om de single te verkrijgen moet je de band live zien of het bestellen via 'Like an Edison'.

VELGREED is een vrij jonge band dat sinds 2008 actief is. De band bestaat uit zanger Naru (ex-VULGAR), gitaristen Kai (ex-The Grudge) en Airu (ex-The Grudge), bassist Kei (ex-The Grudge) en drummer Shion.

Bron: Shattered Tranquility

Live DVD voor Merry

Merry heeft bekend gemaakt dat zij een nieuwe live DVD gaan uitbrengen op 19 augustus. De DVD gaat TOUR09 under-world [GI・GO] heten en bevat footage van hun eerste concert in de Nakano Sunplaza dat op 30 april plaatsvond. De DVD bestaat uit 2 discs met in totaal 23 tracks. Daarnaast zal er een documentaire, een interview en scenes van 140 minuten van de band zijn.

De DVD gaat in twee edities uitgebracht worden. De eerste editie zal een limited editie zijn voor de fan-club CORE en een andere zal een normale editie zijn. Deze is ook te koop in de winkels in Japan.

Bron: Jame US

Calmando Qual's line up is compleet

Calmando Qual heeft al sinds 2006 een Myspace, maar deed er maar weinig mee. Zelfs tijdens en na de 'final tour' deed de band er niks mee. Maar Calmando Qual heeft de Myspace bijgewerkt.

De nieuwe line-up van de band staat op de website en is als volgt: Hibiki (zang), Tak (gitaar), Kenka (bass), MAYA (support drummer), kohtaro (support manipulatie/synthesizer). kohtaro heeft een solo project met de naam 深界 Shin-Kai. De band heeft ook een groepfoto op de Myspace gezet.

Bron: Officiële Myspace

woensdag 29 juli 2009

Chemical Pictures tekent contract

Muzieklabel FUJI PRODUCTIONS heeft een contract getekend met visual kei band Chemical Pictures (ケミカルピクチャーズ). De band voegt zich nu bij Dolly, Hi:BRiD en smells.

Bron: Shattered Tranquility

Dio - Distraught Overlord verliest bandlid

Dio - Distraught Overlord had vandaag een serieuze mededeling tijdens hun concert op de Takadanobaba Area. De mededeling had twee delen:

Dio - Distraught Overlord en hun management zijn uit elkaar. Ze zijn op zoek naar een nieuw management.

Erina, gitarist in de band, gaat zich terugtrekken van de band na het concert van 25 september in de Shibuya Crescent. De band gaat dan meteen een pauze houden, na dit concert.

In oktober staat de Europese tour gepland, onduidelijk is of deze doorgaan of niet.

Bron: Shattered Tranquility

Nieuwe DVD voor Ayabie

Op 16 september zal Ayabie een nieuwe DVD uitbrengen. De titel van de DVD is The 7th color~indies last tour FINAL~. De cover en tracklist van de DVD is bekend:

1.TheMe
2.Cubic’「L/R」ock
3.Hare no hi
4.Tsukuyomi
5.Kanaria
6.Senjou Cameraman to saigo
7.I’m Vogue
8.Kirisame
9.Yubisaki
10.masquerade
11.Ari to kakuzatou
12.0010
13.Browny
14.Sanbyou
15.Aitakute
16.Nanairo no sora no Octave

//Encore
1.Sakura mau kisetsu ni
2.shine
3.electric moon light
4.Digital Neverland
5.Kimi no koe to yakusoku

Bron: Shattered Tranquility

Nieuw album voor SEX MACHINEGUNS

SEX MACHINEGUNS gaan een nieuwe album uitbrengen op 7 oktober. De titel van het album zal 45º heten en verwacht wordt dat hun meest recente single Pride erop komt te staan.

Veel informatie is niet vrijgegeven over het album. De band zal na het uitbrengen van het album een nationale tour houden in Japan. De tour zal SEX MACHINEGUNS 2009 Aki Tour 45º ~joushou shikou~ heten en bevat 19 data.



SEX MACHINEGUNS is een Japanse speedmetal band en is al sinds 1990 actief. De band bestaat uit zanger en gitarist ANCHANG, drummer KEN'ICHI en bassist SHINGO STAR.

Bron: Jame UK

Nieuwe single voor SINCREA

Visual kei band SINCREA gaat een nieuwe single uitbrengen met de titel Garasu no Namida. De single komt ongeveer 4 maanden na hun laatste single Sakura mai chiru kisetsu ni kimi ga yume mita koto uit. De uitgeefdatum staat op 26 augustus.

De single bevat 3 tracks, waaronder de titeltrack, DANCE ON VIBES en CANDLE en zal in een CD en CD+DVD editie uitgebracht worden.

SINCREA is actief sinds 2005 en bestaat uit zanger HAL, gitarist TOMO, bassist HIRO en drummer KAZI.

Bron: Jame UK

dinsdag 28 juli 2009

Aya verliest bandlid

Visual kei band Aya (「あゃ」) heeft bekend gemaakt dat ze hun zanger kuroudo gaan verliezen na hun concert van 21 augustus.

Aya's en kuroudo's toekomst gingen niet meer dezelfde kant op en dus werd besloten om netjes uit elkaar te gaan. De band en kuroudo hoopt dat de fans Aya en kuroude blijven steunen.

Aya moet op zoek gaan naar een nieuwe zanger. De band bestaat nu uit gitaristen Hideki Sawamura en shintaro, bassist nonpy en drummer Daimon.

Bron: Shattered Tranquility & Officiële Myspace

Nieuwe single voor Kiryu

Kiryu gaat een nieuwe single uitbrengen. De single gaat 「月ノ姫」 (Tsuki no Hime - Moon Princess) heten en komt uit op 21 oktober. De single zal in drie verschillende edities uitgebracht worden:

Type A (2100 yen) :
1. 月ノ姫 (Tsuki no Hime)
2. B track (Titel nog onbekend)
+ een DVD met de muziekvideo van Tsuki no Hime

Type B (2100 yen) :
1. 月ノ姫 (Tsuki no Hime)
2. C track (Titel nog onbekend)
+ een DVD met 4 tracks van hun concert op 15 mei

Type C (1575 yen) :
1. 月ノ姫 (Tsuki no Hime)
2. B track (Titel nog onbekend)
3. C track (Titel nog onbekend)

Kiryu (己龍) is gestart op 6 december 2007 en bestaat uit zanger Kurosaki Mahiro, gitaristen Sakai Mitsuki en Kujyou Takemasa, bassist Isshiki Hiyori en drummer Tokai Jyunji.

Bron: Shattered Tranquility

Envus verliest bandlid



Visual kei band Envus zit vanaf 24 juli zonder bassist Asuka. De bassist heeft deze keuze gemaakt na lang nadenken en voor verschillende redenen. De bassist bedankt iedereen voor hun support, inclusief de bandleden en de staffmedewerkers.

Er wordt op dit moment nog gezocht voor een nieuwe bassit.

De band bestaat nu uit zanger HIDEKI, gitarist Junki, gitarist Kaoru en drummer Yuki.

Bron: Shattered Tranquility & Officiële website

【denno:oblaat】 is terug!

De band 【denno:oblaat】 is nieuw leven ingeblazen met de ex-leden van THE.GOLDEN SPIDER. 【dennooblaat】 was actief van 1997 tot en met 2005. THE.GOLDEN SPIDER stopte in juni en daarbij is besloten dat de ex-leden besloten hebben om de band 【denno:oblaat】 opnieuw op te starten.



De line-up is als volgt:
Zanger Tomorou (ex-【denno:oblaat】, ex-THE.GOLDEN SPIDER),
Gitarist Ryou (ex-【denno:oblaat】),
Bassist C-Take (ex-【denno:oblaat】, ex-THE.GOLDEN SPIDER) en
Drummer Suetsugu (ex-【denno:oblaat】, ex-THE.GOLDEN SPIDER).

【denno:oblaat】 wordt vanaf heden in kanji geschreven: 電脳オヴラアト en heeft een myspace opgestart waarop oude liedjes staan die tussen 1997 en 2005 gemaakt zijn.

Bron: Shattered Tranquility

maandag 27 juli 2009

Nieuw concept mini album voor LAST ALLIANCE

Rock band LAST ALLIANCE heeft bekend gemaakt een concept mini album uit te brengen op 7 oktober. De titel van het album is KAWASAKI RELAX en bevat 5 nieuwe tracks met een positieve vibe en snelle melodieen.

LAST ALLIANCE is actief sinds 2002 en bestaat uit zanger en gitarist Ryūsuke Anzai, zanger en bassist Takahiko Matsumara, gitarist Shingo Sano en drummer Hiroshi Ozawa.

Bron: Jame US & Officiële website

Dark Schneider verliest bandlid

De gitarist van Dark Schneider ~KOЯO~ heeft zich op 23 juli teruggetrokken van de band. De reden van haar terugtrekking is de verschil in meningen op muzikaal vlak. Daarbij wil ~KOЯO~ op een ander pad verdergaan.

Laer heeft aangegeven dat de band blijft optreden in de maand augustus met een support gitarist.

Bron: Shattered Tranquility

zondag 26 juli 2009

SectMa laatste single

7 dagen voor het laatste album, 1 augustus, zal SectMa een single uitbrengen met de titel Ask. De single bevat maar 1 track, namelijk de titeltrack.

Bron: Shattered Tranquility

DELTA, nieuw in the VK wereld



DELTA, een nieuwe visual kei band uit Osaka-Kobe is in oktober 2008 gestart met 4 leden. De bassist ANTY heeft de band begin juli verlaten. De band bestaat nu uit zanger ZERO, gitarist AKI en Drummer YUKI.

De band heeft een eerste maxi single met de titel all red uitgebracht. Deze verkopen ze alleen tijdens concerten en heeft de volgende tracklist:

1. Birth
2. 昇華 
3.live in the life 
4. all red

Bron: Shattered Tranquility & Officiële website

zaterdag 25 juli 2009

Lupo Label gaat stoppen



De bandleden van visual kei band Lupo Label heeft bekend gemaakt dat zij gaan stoppen met de band. Na het concert op 12 september in de HOLIDAY NAGOYA zullen zij stoppen met activiteiten.

Voor diegene die het concert 「ELECTRO CELEB PARTY」 gaan bezoeken, krijgen een speciaal cadeautje van de band.

De reden om te stoppen hebben de bandleden nog niet bekend gemaakt. Dit zal de band binnenkort bekendmaken op hun officiële website.

Lupo Label bestaat al sinds 2004 en bestaat op dit moment nog uit de bandleden uit zanger K.T, gitaristen ♀Yooh♂ en Tomo☆, bassist Dy+Zo en drummer Ichiro.

Bron: Shattered Tranquility & officiële website

Nieuw album voor Gargoyle

Metalband Gargoyle gaat een nieuw album uitbrengen. Het album gaat 「黒密典」 (Kuromitten) heten en bestaat uit 11 tracks. De tracklist is al bekend:

1. 死に至る傷 (Shi ni Itaru Kizu)
2. メメント・モリ (Momento Mori)
3. I am Joker
4. ゼロブラッド (Zero Blood)
5. ぶっちぎりクラッシュ! (Bucchigiri Crash)
6. 空へと続く坂 (Sora e to Tuduku Saka)
7. enigma
8. マグマキッド (Magma Kid)
9. Psychological treatment
10. 風の城 (Kaze no Shiro)
11. ガラポン (Garapon)



De band Gargoyle bestaat al sinds 1987 en maakt metal met Japanse folk en Avant-Garde en maken deel uit de Visual Kei. De band bestaat uit zanger Kiba, gitarist en achtergrondzanger Kentaro, drummer en achtergrondzanger Toshi en bassist en achtergrondzanger Katsuji.

Bron: Shattered Tranquility & Officiele website

vrijdag 24 juli 2009

Eerste single voor Valluna

Visual kei band Valluna gaat hun eerste single uitbrengen. De single gaat 「Parasite Eve」 heten en bestaat uit twee tracks:

1. パラサイト (Parasite)
2. UNDER

Bron: Shattered Tranquility

Vijfde bandlid voor GizeL

De vrij nieuwe visual kei band GizeL heeft eindelijk een vaste bassist gevonden. Er staat nog geen foto online op de officiële website, maar de naam is wel bekend: Dai.

GizeL is begin 2009 gestart met zanger Shinnosuke, gitaristen Saku en Kuma en drummer Maa.

18 juli kwam het eerste mini album uit voor de band, het mini album heet 涙の樹(namida no ki).

Bron: Shattered Tranquility

donderdag 23 juli 2009

Nieuwe drummer en maxi single voor Video Glamour

Video Glamour heeft een support drummer, de drummer heet yuusuke en was eerder drummer bij Poitrine. In juni verlieten twee bandleden, waaronder drummer Takurou, de band.

De band gaat ook een nieuwe maxi single uitbrengen in de herfst van 2009.

Bron: Shattered Tranquility

Nieuwe maxi single voor VelBet

Visual kei band VelBet brengt een maxi single uit. De single gaat 「六畳一間ノ隠リ唄」(rokujouhitoma no komori uta) heten en zal op 19 augustus uitgebracht worden.

De tracklist is bekend:

1.六畳一間ノ隠リ唄(rokujouhitoma no komori uta)
2.Youthful Days

VelBet startte in 2007 en bestaat uit zanger Riuki, gitaristen Hagari (ex-【_Vani;lla】, , ex-Noa) en kirari, bassist Ryouhei (ex-XII) en drummer Yuu (ex-Bergerac, ex-1st Guild).



In augustus ging de band pauzeren en herstartte in januari met een nieuwe line-up.

Bron: Shattered Tranquility

Futoshi Abe overleden op 42-jarige leeftijd

Gitarist Futoshi Abe, bekend van de rock band THEE MICHELLE GUN ELEPHANT, is overleden aan een hersenbloeding. Hij is 42 jaar oud geworden.

Abe was met Yusuke Chiba, Koji Ueno en Kazuyuki Kuhara de band THEE MICHELLE GUN ELEPHANT van 1991 tot 2003. De band stopte in dat jaar. Nadat de band stopte ging Abe verder als solo artiest en heeft samengewerkt met vele andere artiesten zoals KOOLOGIE, een solo project van AKIO van de band SNAIL RAMP.



Bron: Tokyograph

Tweede druk voor eerste single MaitoreiA

Omdat de eerste single van MaitoreiA, 「明星」(Myoujou), is uitverkocht gaat de band een tweede druk uitbrengen. De tweede druk is vanaf 8 augustus verkrijgbaar en heeft de volgende tracklisting:

1. Myoujou
2. Myoujou (Acoustic Ver.)
3. Myoujou (Voiceless ver.)

Daarnaast bevat de single een DVD met de muziekvideo van Myoujou.

Bron: Shattered Tranquility

X Japan gaat optreden in Frankrijk

Rock band X Japan gaat in Frankrijk optreden. Het concert staat gepland op 10 oktober in Parijs.

Meer informatie wordt bekend gemaakt op 3 augustus op deze website.

Bron: Jame UK

Nieuwe look voor D=OUT

Visual kei band D=OUT heeft een nieuwe look en hebben dit op hun website gezet.



Bron: Shattered Tranquility

Nieuw album voor OGRE YOU ASSHOLE

Rock band OGRE YOU ASSHOLE heeft bekend gemaakt dat zij een album gaan uitbrengen. Hun derde album staat gepland op 7 oktober en draagt de titel Fog Lamp.

Verwacht wordt dat hun single Pinhole, dat in maart dit jaar uitkwam, op dit album komt te staan.

OGRE YOU ASSHOLE bestaat uit zanger en gitarist Manabu Deto, gitarist Kei Mabuchi, bassist Norihito Hiraide en drummer Takashi Katasuura. De band bestaat sinds eind jaren '90 en maakt post-punk rock.

Bron: Jame UK & Officiële website

Visual kei band Anomie gestopt

De alter-ego band van Matenrou Opera, Anomie, is per 23 juli gestopt. De band heeft besloten om met de band Matenrou Opera verder te gaan. De band bestond waarschijnlijk om het eerste album van Matenrou Opera te promoten.

De band Anomie liet een bericht achter op de website:



De band Anomie startte op 21 januari en heeft een aantal keren opgetreden. Matenrou's eerste 'onemen' concert draagt de naam Dawn of Anomie, dat concert vind vandaag plaats. Anomie is het eerste volledige album van Matenrou Opera en dus werd al snel bekend dat de band Anomie om Matenrou Opera ging.

De band heeft de afgelopen weken een aantal cadeaus via de website uitgedeeld, namelijk drie wallpapers. Verder stonden er samples van muziek op de website. De muziek die de band Anomie maakte, was zeer vergelijkbaar met de sound van Matenrou Opera.

Bron: Shattered Tranquility

woensdag 22 juli 2009

Nieuwe look voor DELUHI

DELUHI heeft een nieuwe look. De band heeft een bandfoto op hun website geplaatst.



Op de myspace van DELUHI staat een promotiefilmpje van hun single Two Hurt, dat op 5 augustus uitgebracht gaat worden.

"Two Hurt" c/w "シェイド -Shade-"


Bron: Shattered Tranquility

Eerste activiteiten voor nieuwe band Egoist

Visual kei band Egoist heeft hun website ge-update met een bandfoto, daarnaast kan je gegevens vinden van hun eerste concerten die gaan komen.

Hun eerste concert zal op 30 juli plaatsvinden in de Holiday Shinjuki. Op 19 augustus zullen ze optreden met bands Elm en NaiL.



Bron: Shattered Tranquility

Meer bands toegevoegd aan line up VROCK

Er zijn meerdere bands toegevoegd aan de indrukwekkende line-up van de grootste visual kei festival in de wereld. Bands als Angelo, abingdon boys school en Kra zijn bevestigt en zullen optreden op zaterdag 24 oktober op het VROCK festival.

Binnenkort zullen meer bands bevestigt worden.

Bron: Jame US

Twee maxi singles voor NightingeiL



NightingeiL heeft bekend gemaakt dat zij twee maxi singles gaan uitbrengen. Op 26 augustus zal de eerste, met de titel akai hi, uitgebracht worden. Op 28 oktober zal, kotou no kanojo, uitgebracht worden. Beide singles bevatten 3 tracks.

NightingeiL bestaat al sinds juli 2008 en bestaat uit zanger Kon, gitarist Keie en Shouici, bassist Mukui en drummer Ayuki.

Bron: Jame US

Eerste single voor Chemical Pictures

Chemical Pictures (ケミカルピクチャーズ), een redelijke nieuwe visual kei band, gaat hun eerste single uitbrengen op 23 september. De single zal Praparat heten en er zal een DVD bij de single zitten met een live optreden van Praparat. Dit optreden was op 20 juli in de Shimokitazawa MOSAiC.

De band Chemical Pictures bestaat uit zanger Tenten (ex-KuRt), gitarist Schwarz en Joe (ex-SugarTrip), bassist Jimi (LAVERITE) en support drummer Masami (ex-gossip).

Bron: Jame US & Officiële website

dinsdag 21 juli 2009

Maak kennis met The Sound Bee



Nadat Calmando Qual weer actief is geworden, is gitarist Tak ook actief in een andere band. Tak is support gitarist bij THE SOUND BEE HD.

De band bestaat verder uit zanger Daisuke (ex-Media Youth), gitarist Yuichi, bassist You en drummer Hiro.

De band bestaat sinds augustus 2008 en is vooral deze zomer flink bezig met optreden in Japan.

Bron: Shattered Tranquility

Eerste album voor Megaromania

Megaromania gaat hun eerst album uitbrengen. Het album zal op 11 november uitgebracht worden en draagt de naam Prophetic Faction-the Universe-. Het album bevat 11 tracks en zal in twee edities uitgebracht worden: Type A bevat een DVD met een muziekvideo van Apocalyps en Type B bevat een bonus track Hallucination.



15 juli bracht de band 3 singles uit met de titels evil, holy en deus om hun 1-jarig bestaan te vieren. De band bestaat uit Sui (ex-Metis Gretel), gitarist Misery (ex-Metis Gretel), gitarist Chikage, bassist Hyoga (ex-Homura) en drummer Leda (ex-Hannya).

Bron: Shattered Tranquility

Sendai Kamotsu gaat een DVD uitbrengen

Sendai Kamotsu gaat een DVD uitbrengen op 9 september. De titel van de DVD is 『ライブ&フィルムトゥアー2008「うまなみで。」』 (Live & Film Tour 2008「Umanamide。」) en is voor 5000 yen verkrijgbaar. Het hoesje van de DVD is 3D en er zijn een aantal extra's toegevoegd om de DVD interessanter te maken.

De tracklist is bekend:

・うまなみで。 (Umanamide。)
・サタデーナイトゲイバー (Saturday Night Gay Bar)
・サイパン (Saipan)
・珍々的愛情故事 (Chinchin Teki Aijou Koji)
・芸スクール漢組!! (Gay school otokogumi!!
・トリプル☆ニート (Trible☆Neet)
・キムチ (Kimchi)
・クリリン・マンソン (Kuririn Manson)
・アフガニズム~人生罰ゲーム~ (Afghanism~Jinsei Batsu Game~)
・神様もう少しだけ (Kamisama mou Sukoshi Dake)
ーENー
・カントリーボーイ (Country Boy)
・絶交門 (Zekkomon)
・チバイズム~手ぬぐいを脱がさないで~ ( Chibaism~Te Nugui wa Nuga Sanaite~)

Sendai Kamotsu is de alter ego band van Nightmare en bestaat al sinds 2001. De bandleden van Nightmare hebben in deze band andere namen. De band bestaat uit zanger Chiba, gitaristen Fullface en Satty, bassist Wan chen chen, drummer Giga flare en programmeur KURIHARA.

De band maakt een mix van punk, ska en metal en zijn te herkennen aan belachelijke make-up, rode of blauwe overals en de masker die Full Face draagt.

Bron: Shattered Tranquility & Jame NL

Journalism Rock wordt goed bezocht

Onlangs heb ik een poll gestart met de vraag 'Hoeveel keer per week bezoek jij Journalism Rock?'. De uitkomst hiervan is als volgt:

30% zegt dit 5 keer per week te doen, 20% bezoekt de site 6 keer per week. Maar liefst 10% van de bezoekers bezoekt de website dagelijks.

De rest van de statistieken zijn als volgt: 4 keer per week: 10%, 3 keer per week: 0%, 2 keer per week: 20%, 1 keer per week:%. In totaal hebben 10 bezoekers van Journalism Rock meegedaan aan de stemming.

De website statistieken van bezoekers wordt sinds 7 april van dit jaar bijgehouden. Journalism Rock wordt gevonden door google.nl, google.com, google.be en google.co.uk. Daarnaast hebben de affiliates aandeel in de bezoekers. Via de affiliates komen per maand minimaal 20 bezoekers binnen. Dit geeft aan dat affiliates of beter gezegd partnersites hebben goed werkt om een grotere naamsbekendheid te krijgen. Op dit moment hebben we 6 affiliates.

Gemiddeld wordt de website per week 150 keer bekeken, dat betekent dat er elke dag ongeveer 21 bezoekers Journalism Rock bekijken. 83,7% van de bezoekers komen uit Europa. Hiervan komen 75% uit Nederland en 3,4% uit België.

Voor een website dat in april gestart is zijn dit goede statistieken.

Ik wil iedereen bedanken voor het stemmen op de poll. Binnenkort start ik weer een poll.

Bron: Poll op JR en Motigo

maandag 20 juli 2009

Nieuwe single voor v[NEU]

v[NEU] gaat hun eerste single uitbrengen met hun nieuwe line-up. De single gaat PULSE/New World heten en zal in september uitgebracht worden.

Op 28 september zal de band een concert houden in de Meguro LIVE STATION, dat iedereen gratis kan bezoeken.



De band v[NEU] moest op zoek gaan naar nieuwe bandleden, nadat zanger Jun en gitarist Nono de band verlieten in september 2008. Hierdoor ging de band een tijdje pauzeren. Sinds eind juni is de band terug met een nieuwe line-up:

Zanger Mitsu (ex-Lad)
Gitarist Takumi (ex-Wedday)
Gitarist Kayu (ex-Kisnate)
Bassist Hixro
Drummer ЯeI

Bron: Jame UK & Officiële website

Joy van α:Vout neemt pauze

Zanger Joy van α:Vout is op dit moment enorm ziek en heeft besloten om een tijdje te pauzeren met de band. Hij zal in die tijd medicatie krijgen om beter te worden.

Bron: Shattered Tranquility

zondag 19 juli 2009

Nieuwe best-of album van Seikima II

Legendarisch heavy metal band Seikima II gaat een nieuwe best-of album uitbrengen op 16 september. Het album heet Akuma Nativity "SOns of the Sword" en bevat 13 tracks. De tracks zijn de meest bekende liedjes van de band, gezongen in het Engels.

De tracklist is bekend:
EL DORADO, THE AKUMA SYMPHONY SUITE number 666 in C# Minor, STORMY NIGHT, AKUMA NO ANA, KILL THE KING GHIDORAH, DEAD SYMPHONY, THE HOUSE OF WAX, FIRE AFTER FIRE, A DEMON'S NIGHT, ADAM'S APPLE, ONI, BIG TIME CHANGES, MASQUERADE, CREATE THE NEXT CENTURY, THE PRINCE OF JIGOKU, HUMANE SOCIETY en BRAND NEW SONG.

Het album kan je nu al downloaden via Itunes, het kost €11,99 in totaal. Daarnaast kun je de Myspace van de band bezoeken om 4 tracks te beluisteren van het album.

Seikima II was een visuele heavy metal band dat bestond van 1982 tot 12 december 1999 om 23:59:59 uur. De band bestond uit zanger Demon, gitaristen Luke en Ace, bassist Xenon en drummer Raiden.a

Bron: Jame USA

The GazettE brengt nieuwe single uit

Kort na het uitbrengen van het album DIM heeft the GazettE laten weten dat zij een single gaan uitbrengen. De single gaat BEFORE I DECAY heten en zal op 7 oktober uitgebracht worden.

De single bestaat uit 2 tracks, waaronder de titeltrack en een tweede track getiteld Damashi. De limited editie bevat een bonus DVD met de muziekclip van BEFORE I DECAY.

15 juli kwam het vierde album DIM uit van de groep.

Bron: Shattered Tranquility

zaterdag 18 juli 2009

Plastic Tree's best-of album

Plastic Tree gaat een best-of album uitbrengen met de titel Gestalt houkai. De cd zal op 26 augustus uitgebracht worden. Er zal een verschil zijn van muziekstijl met dit album en de voorgaande best-of albums Kuro-ban en Shiro-ban in 2005.

De tracklist is nog niet bekend, maar de cd zal in een normale editie en een limited CD+DVD editie uitgebracht worden. De normale editie bevat twee bonus tracks en de CD+DVD editie zal live footage bevatten.

Bron: Jame UK

Nieuwe band voor Takahiro

Takahiro (ex-baggy-bogy) heeft een nieuwe band gestart met de naam Girl Goomie (ガールグゥミー). De band bestaat uit zanger Takahiro, gitarist Run (ex kirikara) en bassist Shuri (ex-Kamikaze Boyz).



Op 28 juli zullen zij voor het eerst optreden in de Meguru LIVE STATION.

Bron: Shattered Tranquility & Officiële website

vrijdag 17 juli 2009

Meer details bekend nieuwe single D'espairsray

Er zijn meer details bekend gemaakt over de nieuwe single van D'espairsray, Final Call. De single zal in drie edities uitgebracht worden: CD, CD+DVD en CD+DVD+boekje. Alle drie versies zullen de titel track bevatten en een tweede track met de naam Going on! Op één DVD zal een documentaire te vinden zijn over hun europese tour. Op de andere zal de muziekvideo van Final Call bevatten en een speciaal boekje dat te maken heeft met de 10de verjaardag van D'espairsray. Koop je alleen de CD, dan bevat de CD een derde track met de titel Ark in the storm.

Toshiyuki Kishi van abingdon boys school heeft de single Final Call geproduceerd.



Bron: Jame UK & Shattered Tranquility

donderdag 16 juli 2009

Meer informatie over tweede album Acid Black Cherry

De titel van het tweede albuim van Acid Black Cherry is bekend. De cd zal Q.E.D. heten en bevat 12 tracks waaronder de singles +∞ Century Boys, Nemuri hime, Yasashii uso en een album versie van Jigsaw.

Het album bevat ook een refrein opname van 100 fans, de eerste helft bestaat uit fans van Janne Da Arc's fanclub, de andere helft bestaat uit fans van Janne Da Arc's mobiele website. Deze fans werden uitgekozen omdat zij de single Yasashii uso hadden gereserveerd, voordat de single uitkwam. Alle fans dat deelgenomen hebben aan de opname zijn ook terug te zien in het boekje van Q.E.D.

Het album zal uitgebracht worden in drie edities. Een normale editie en twee edities met een DVD. De DVD's verschillen met elkaar, want om de ene versie zal de officiele muziekvideos en een interview met yasu bevatten. De andere versie bevat live footage van het Acid Black Cherry concert in de LUIDROOM ebisu in Tokio, dat op 4 maart plaatsvond. Daarnaast bevat deze versie een speciale making-of Q.E.D. video.



Bron: Jame UK

Exacte data bekend van Dio tour

Gister besprak ik dat Dio - Distraught Overlord toch ging touren in Europa. De exacte data zijn nu bekendgemaakt.

Op 10 oktober zal Dio - Distraught Overlord optreden in Berlijn, op 11 oktober in Keulen. Op 14 oktober zal de band optreden in Zurich, Zwitserland.

Bron: Nippon Project

Reden van stoppen RID bekend

Sandra Linz van Rock Identity heeft een verklaring gegeven waarom de Duitse tourorganisatie gestopt is. Sandra Linz noemt het 'de mislukking van Rock Identity'.

Om goed te kunnen functioneren moest de vraag en interesse naar Japanse rock vergroot worden. Volgens Sandra Linz is dit helemaal niet gelukt. Er werd amper cd's verkocht van deze artiesten. Daarnaast werden muziekvideo's niet op tv-zenders als VIVA en MTV laten zien, ook op de radio was geen track te horen van Japanse rock bands. R:ID maakte toen de keuze om zich te concentreren op de concert/festivalwereld. Maar het organiseren van concerten met Japanse rock artiesten leverde te weinig op. En dat maakt het moeilijk om te blijven investeren in een organisatie als Rock Identity.

Rock Identity heeft in het verleden gezorgd dat miyavi, the GazettE, Plastic Tree en D=OUT naar Europa kwamen om op te treden.

Bron: Astan Magazine

woensdag 15 juli 2009

Grootste festival in Tokio: V-ROCK

's Werelds grootste Visual Kei festival heet V-ROCK en zal plaatsvinden op 24 en 25 oktober in Tokio. Meer dan 50 bands zullen optreden, waaronder the GazettE, D'espairsray, Sadie, SuG, Moi dix Mois, PENICILLIN, Versailles -Philharmonic Quintet-,heidi. en velen anderen.

Ook voor diegene die buiten Japan wonen kunnen kaartjes kopen, voor meer informatie zul je de officiële website bezoeken.

Bron: Jame US

Extra optreden D'espairsray in Duitsland

Het concert in Sint Petersburg is gecanceld. Hierdoor heeft D'espairsray besloten om een extra dagje op te treden in Duitsland. Het optreden zal plaatsvinden op 28 juli in Berlijn in de Knaack.

De organisatoren adviseert iedereen om snel de kaarten te kopen, omdat de zaal nogal klein is. Andere concerten in Duitsland zijn al uitverkocht.

Bron: Nippon Project

Kleine tour voor Dio - Distraught Overlord

Nadat de tour van Dio - Distraught Overlord uitgesteld werd, is er nu bekend geworden dat de band toch gaat touren in oktober. Het zal gaan om een kleine tour in steden als Berlijn, Keulen, Zurich, Helsinki en Parijs.

Bron: Nippon Project

Aliene Ma'riage gaat weer optreden

Visual kei band Aliene Ma'riage gaat weer optreden, de band zal op 22 september in de ESAKA MUSE optreden met de complete line-up met Kyouka† (zang), Mast (gitaar) en Ray (bass). De band treed eenmalig op om samen met andere bands te vieren dat de concertzaal ESAKA MUSE 5 jaar bestaat. Het festival zal duren van zaterdag 19 september tot en met woensdag 23 september. Bands als ClearVeil, RivaSquall, E'm~grief~, Dali, Megaromania, chariots, brodiaea. Anjyu', hurts en veel meer bands zullen deze dagen optreden. Platenlabel Under Code heeft dit festival georganiseerd, het festival draagt ook de naam UNDER CODE PRODUCTION PRESENTS ESAKA MUSE 5TH ANNIVERSARY.

Op de dag dat Aliene Ma'riage optreed is de dag van de 'one day revival', wat aangeeft dat de bands die op deze dag spelen eenmalig bij elkaar komen om het feestje mee te vieren. Dit is dus ook een unieke kans om bands als Aliene Ma'riage, Anjyu', hurts, Pashyu en 罪団法人黒十字 live te zien.

Aliene Ma'riage was een visual kei band met een unieke stijl, dit kwam vooral door de schreeuwerige stem van Kyouka†. De band startte in 1998 en ging in 2001 uit elkaar.



Bron: Esaka Muse & Jame NL

Visual kei band Halienju is terug


Halienju is na 5 maanden pauze weer terug. De band, die startte in april 2007, ging pauzeren na het vertrek van de zanger en andere bandleden. De band is nu teruggekomen met nieuwe bandleden. De band bestaat nu uit zanger Hakisaki, gitarist Gaku, Bassist Ryu-ka en drummer Hiro.

De band gaat op 30 augustus voor het eerst optreden in de Uruwa Narciss. Daar zullen zij een cd met de titel Kagerou gratis uitdelen.

Bron: Shattered Tranquility & Officiële website

nil delete heads brengt mini album uit

nil delete heads gaat hun eerste mini album uitbrengen. Dit is hun eerste release sinds zij gestart zijn in mei van dit jaar. Het mini album zal -barbaric mind- heten en zal op 19 augustus uitgebracht worden. -barbaric mind- bevat 6 tracks:

01. 00
02. barbaric
03. garou
04. 自我logic (jiga logic/self logic)
05. 霞むヒカリ (kasumu hikari/hazy light
06. Dumping↓DropShow

Bron: Shattered Tranquility

dinsdag 14 juli 2009

Nieuwe single voor VAMPS

VAMPS gaat hun vierde single uitbrengen, met de titel SWEET DREAMS. VAMPS tourt op dit moment in Amerika. De single gaat op 30 september uitgebracht worden. De track is een heropname van hun eerste album VAMPS, dat eerder dit jaar uitkwam. De single zal ook een unplugged versie bevatten van SWEET DREAMS en een bonus DVD met de muziekvideo met scenes van de Amerikaanse tour.

Bron: Jame US

Supportdrummer voor actieve Calmando Qual

Op de weblog van Calmando Qual is officieel bevestigd dat zij de drummer MAYA hebben opgenomen in de band als supportdrummer. MAYA speelt ook in de band Antikythera.

Calmando Qual heeft daarnaast een aantal data online gezet met wanneer hun concerten zijn in Japan. Vandaag spelen zij in Tachikawa Babel met bands als DISH, gravelsend, TABASICAL RIOT. Op 11 augustus spelen zij in de Takadanobaba AREA, 4 september zijn ze weer te zien in de Tachikawa Babel en op 9 september is Calmando Qual te zien in Ikebukuro Chop.


Als je de foto's op de nieuwe website van Calmando Qual vergelijkt met een oude foto van de band en de foto van MAYA, kun je zien dat MAYA een oude bekende is van de band. Hij heeft namelijk van 2001 tot en met 2005 in de band gespeeld als drummer. Op dit moment bestaat Calmando Qual uit zanger Hibiki, gitarist Tak en bassist Kenka.

Het zou niet vreemd zijn als Calmando Qual binnenkort met nieuw materiaal komt.

Bron: Officiële website & Officiële blog

maandag 13 juli 2009

Nieuw album voor Do As Infinity

Do As Infinity gaat een nieuw album uitbrengen op 30 september. Het album draagt de titel ETERNAL FLAME en zal geproduceerd worden door Seiji Kameda van Tokyo Jihen. Het album bevat 12 tracks, de tracks Umareyuku monotachi e en Infinity Ichi zal er waarschijnlijk ook op staan.

Als je de CD+DVD editie koopt van het album vind je op de DVD drie muziekvideo's. Bij de eerste druk krijg je ook nog een documentaire met footage van de groep dat weer bijeengekomen is. Bij de eerste druk van de CD versie zal er een bonus track op te vinden zijn.

Do As Infinity is al actief sinds 1999, maar stopte in 2005. In september 2008 werd bekend gemaakt dat de band weer actief zou gaan worden. De band is moeilijk onder een genre te plakken, hun muziek wordt geconcentreerd op rock met jazz, pop en R&B invloeden. De band bestaat uit zangeres Tomiko Van en gitarist Ryo Owatari.



Bron: Jame UK

alchemist, nieuw in de VK wereld

Een nieuwe visual kei band is opgestaan en draagt de naam alchemist. De band heeft nog geen officiele website, maar wel een weblog online staan.

Vanaf 4 augustus gaat de band officieel starten en zullen ze in de Ikebukuro CYBER optreden. De band bestaat uit zanger Tsubaki (ex-666-SIX, Re:volver), gitarist Kizashi (ex-Myu), gitarist Shu (ex-Marely) en bassist Leona (ex-CHELSEA, Hagakure support).

Bron: Shattered Tranquility

zondag 12 juli 2009

DEViL KiTTY herenigt zich eenmalig voor concert

Visual kei band DEViL KiTTY zal voor 1 keer terugkomen voor een 'One-day Revival'. De band zal op 19 augustus optreden, het concert heet FINAL DECISION 「=」. Volgens zanger Yuga zal dit zijn laatste optreden zijn, hij liet dit weten op de Devil Kitty weblog.

DEViL KiTTY was een visual kei rock band met een punk style. De band bestond van oktober 2002 tot december2004. De band heeft 7 albums en 1 single uitgebracht en bestond uit zanger Yuga, gitaristen Sasuku en Yura, bassist Shiyuu en drummer Rin.

Bron: Shattered Tranquility & Wikipedia

Mini album voor Kei

Rock artiest Kei heeft na zijn eerste solo album in maart, zijn eerste mini album gepland. Het mini album zal op 30 september uitgebracht worden. Ondanks dat het mini album nog geen titel draagt, wordt gezegd dat het mini album tracks zal bevatten met een avant-garde bandgeluid.

De limited editie bevat een CD+DVD, waarop een muziekvideo, off-shot footage en een ruilkaart bevatten. Daarnaast bevat de limited editie een boekje met 20 pagina's. De normale editie mag het doen met een boekje van 8 pagina's.

Kei is zanger en gitarist, maar is ook bekend van bands als baroque en kannivalism. Sinds 2008 is hij een solo artiest.



Bron: Jame UK

Eerste single voor Hana Shounen Baddies

Hana Shounen Baddies, de band met ex-leden van Billy, brengen hun eerste single uit op 18 augustus. De single Blue Bad Boy zou eerder uitgebracht worden, maar is zonder bekende redenen uitgesteld tot 18 augustus.

De single wordt in twee versies uitgebracht: Type A bevat de titeltrack en Blind Good Girl -私の彼氏は透明人間- (watashi no kareshi wa toumei ningen) met een DVD waarop de muziekvideo van Blue Bad Boy. Type B bevat 3 tracks waaronder de titel track, Blind Good Girl -私の彼氏は透明人間- (watashi no kareshi wa toumei ningen) en ブラッサム (不良品種Edit) (Blossom).

Hiernaast zijn de covers te zien van de singles op volgorde van Type A en Type B.


Bron: Shattered Tranquility

zaterdag 11 juli 2009

Drummer Tohya tijdelijk uit vistlip

De drummer van vistlip, Tohya, heeft aangegeven dat hij tijdelijk uit de band stapt vanwege zijn slechte gezondheid. Op dit moment wordt hij onderzocht en krijgt hij medicatie, waardoor hij met regelmaat naar het ziekenhuis moet. De doctoren willen dat hij rust neemt en daarom dat hij er even tussenuit knijpt. Het is belangrijk voor hem om weer helemaal gezond te zijn, voordat hij weer terug in de band komt. Tohya excuseert zich voor de plotselinge mededeling. De band zal tot Tohya weer terugkomt met z'n viertjes verdergaan.

Bron: Shattered Tranquility

Nieuwe look en bandlid voor Boumei Shounen

Boumei Shounen (亡命少年) heeft een nieuw bandlid. Het is de bassist Kagami. Met de komst van de nieuwe bandlid heeft de band de bandfoto aangepast met een nieuwe look.

Kagami was eerder een support bandlid van de band. De band bestaat verder uit zanger Shin, gitarist Taihei en drummer Kuroko. De drummer maakt zichzelf onherkenbaar door een zwarte zak over zijn hoofd te dragen. Daardoor lijkt hij op de officiële bandfoto in eerste instantie haast onzichtbaar te zijn.

De band is actief sinds 2002, en hebben in die tijd 3 mini albums, 1 maxi single en 2 albums uitgebracht.

Bron: Officiële Myspace & Shattered Tranquility

Nieuw album voor heidi.

Op 23 september zal heidi. een nieuw album uitbrengen. Het album draagt de naam 「パノラマ」 (Panorama) en bevat 11 tracks. De limited editie bevat een DVD met muziekvideo's van 翼」 (Tsubasa) and 「ハロー!」 (Halo!) en een documentaire. De tracklisting is bekend:

01.パノラマ (Panorama)
02.ハロー! (Halo!)
03.オレンジドラマ (Orange Drama)
04.雨と喫茶店 (Ame to Kissaten)
05.恍惚 (Koukotsu)
06.夜に想えば (Yoru ni Omoeba)
07.公園ララバイ (Kouen Lullaby)
08.ワールドノート (World Note)
09.ヘヴン (Heaven)
10.明日へ。 (Ashita he.)
11.翼 (Tsubasa)



heidi. is een angura kei band uit Tokio. De band startte in 2006 met zanger yoshihiko (ex-Sics), gitarist Nao, bassist Kousuke (beide ex-Kalimero) en drummer Kiri (ex-kannivalism).

Bron: Shattered Tranquility & Jame USA

Maak kennis met quaff

quaff is een hybride rockband, zoals ze dat zelf zeggen, uit Japan, Frankrijk en Amerika. De band startte in 2001 door gitarist Makito. In datzelfde jaar kwam de band al met een album.



De band bestaat uit zanger Seiya, gitaristen Makito en Takuma, bassist sng (ook percussie), drummer Hal en MC Ukisemi. In totaal heeft de band 4 albums, 2 mini albums en verschillende singles uitgebracht. De band heeft in september 2008 getourd in Amerika en zal in oktober van dit jaar weer gaan touren in Amerika.

De muziek die quaff maakt is een mix van rock met rap en de traditionele Japanse sound.



Bron: Officiële Myspace & Jame USA

My heaven's luck sisters, nieuw in de VK wereld

My heaven's luck sisters begon in maart van dit jaar. De band is deze zomer zeer actief met optreden. De band bestaat uit zanger Boye, gitarist Diasy, bassist Sicks en drummer Crow. Ondanks dat op de officiële website de foto van Crow een bewerkte foto is van Boye, lijkt de drummer niet op officiële foto's van de band terecht te komen. Dus het kan hier gaan om een support drummer.

De band heeft een cd single gemaakt met de title THE HAPPY CIRCUS en deze gratis uitgedeeld op concerten waar zij op speelden. De single bestaat uit twee tracks, namelijk THE HAPPY CIRCUS en TIME OF CLOCK.

Bron: Shattered Tranquility & last.fm

vrijdag 10 juli 2009

XOVER's nieuwe samples online

XOVER heeft vandaag een nieuwe muzieksamples online gezet op MySpace. De samples heten XGATE~for haling future~ en mezame. Deze tracks komen te staan op de nog niet uitgebrachte mini album XGATE komt te staan.

Bron: Officiële Myspace

Dio - Distraught Overlord Europa tour uitgesteld


Dio - Distraught Overlord heeft de geplande tour in Europa uitgesteld tot nader order. Dit laat de band weten via hun Myspace.

De tour zou in oktober plaatsvinden, maar tot op heden had de band geen data bekend gemaakt.

Bron: Officiële Myspace

donderdag 9 juli 2009

独立国歌-Ashe'- gaat stoppen

Visual kei band 独立国歌-Ashe'- gaat stoppen na het concert van 3 augustus in de Scuber Dive. De reden om te stoppen is onbekend, maar aangegeven is dat de keuze is genomen met alle bandleden. De band vraagt om steun tot het einde van de band.

独立国歌-Ashe'- is een jonge band, de band startte in mei 2008. De band bestaat uit zanger Hiron, gitaristen Mizuki en Kyo en bassist Manabu. In december 2008 moest de band al afscheid nemen van drummer Kisa en gebruik maken van een support drummer.

Bron: Shattered Tranquility & Officiële website

Nieuwe single voor Tarrot

Tarrot (タロット) gaat een nieuwe single uitbrengen met de titel キミイロ∞キラメキ (kimi iro ∞ kirameki). De single bevat 3 tracks en zal op 26 augustus uitgebracht worden.

De tracklist is al bekend:

1. キミイロ∞キラメキ (kimi iro ∞ kirameki)
2. Guilty
3. LADY&JOKER

Tarrot heeft een andere platenmaatschappij, de band heeft een deal getekend bij PINK RABBIT AGENCY. In 2008 hadden ze een deal getekend bij platenmaatschappij SPEED-DISK.

Tarrot is actief sinds 2007 en bestaat uit zanger Saki, gitarist Toki en drummer Jin. In maart van dit jaar moest bassist SID weg vanwege zijn slechte gezondheid.

Bron: Shattered Tranquility & Officiële website

MANNEQUIN gaat pauzeren

Visual kei band MANNEQUIN gaat pauzeren na hun concert op 14 augustus in de Takadanobaba CLUB PHASE. De band geeft aan niet zeker te weten of ze terugkomen, maar de band vraagt om steun als ze terugkomen.

MANNEQUIN is actief sinds juli 2007, een maand later had de band hun eerste concert in de Shibuya O-West. De band bestaat uit zanger Kazuma, gitarist Tendo, bassist Tatsuro en drummer Shotaro.





Bron: Shattered Tranquility & VKDB

ZILD gaat pauzeren

Visual kei band ZILD gaat pauzeren na het vertrek van gitarist Hiroki en drummer Yutaro. Dit heeft de band bekend gemaakt op het concert van 29 juni in Electric LadyLand SIZE (ell SIZE) in Nagoya.



De band is al sinds 2007 actief en heeft twee demo's uitgebracht. De laatste demo Kiss me again werd op 23 september 2008 uitgebracht.

Het is onduidelijk of de band uiteindelijk gaat stoppen of na een pauze doorgaat. De band bestaat nu uit zanger Ken en bassist Taka.

Bron: VKDB & Officiële website

woensdag 8 juli 2009

Mini album voor α:Vout

α:Vout zal deze zomer een mini album uitbrengen. 22 juli zal er een maxi single met de titel Miss Wanderer uitgebracht worden van de band.

Het mini album zal TRiCK THEATER heten en zal op 26 augustus uitgebracht worden. Het mini album bevat 6 tracks, de tracklisting is bekend gemaakt:

1. in beginning
2. MOULIN ROUGE
3. ROCK☆STAR
4. 7月7日
5. Lost Smile
6. 先テン性無チツ序型劣トウ症

α:Vout is zeer actief. De band bestaat sinds maart van dit jaar en had in mei ook een maxi single uitgebracht. De band bestaat uit zanger Joy, gitaristen MIROKU en Sou, bassist yu-ma en drummer Sin.

Bron: Shattered Tranquility

Nieuwe single voor Satsuki

De ex-zanger van RENTRER EN SOI, Satsuki, heeft bekend gemaakt dat zijn nieuwste single op 21 augustus uitgebracht gaat worden. De single, dit wordt de tweede single voor Satsuki, zal CRYSTAL heten. Meer informatie is nog niet bekend gemaakt.

Zijn eerste single Awake kwam uit op 9 mei van dit jaar.



Bron: Shattered Tranquility

Meer informatie over eerste album 【_Vani;lla】

【_Vani;lla】 heeft de tracklist bekend gemaakt van hun eerste album 『偽カルチャー』 (False Culture). Daarnaast heeft de band een nieuwe look aangemeten.

Het album bestaat uit 12 tracks, 2 tracks zijn al eerder uitgebracht:

1…..偽カルチャー (…..nise karuchaa/…..nise culture)
2.Rabid birthday
3.ワルサ (warusa)
4.ゥソつき (usotsuki)
5八丁目idolちかこ (hacchou me idol chikako)
6.去えない人形、消せぬ疎外 (kyoenai ningyo, kese nu sogai)
7.Dolce
8.夕焼け恋差 (yuuyake rensa)
9.鳴 (mei)
10.嘔吐DEィATH CUSSION (outo deathcussion)
11.∞dreamer∞
12.偽カルチャー (nise karuchaa…/nise culture…)



Bron: Shattered Tranquility

Mix Speaker’s,Inc. viert 3e verjaardag met concerten en album



Omdat Mix Speaker’s,Inc. drie jaar bestaat zal de band een aantal concerten in Japan houden en een album uitbrengen met de title BIG BANG MUSIC. Het album zal 23 september uitkomen. Meer informatie is nog niet bekend gemaakt.

Bron: Shattered Tranquility

dinsdag 7 juli 2009

Nieuw in de VK wereld: Metry

Kort nadat de bandleden visual kei band VesuVio uit elkaar gingen, had bassist Syou angegeven dat hij een nieuwe band zou gaan starten. Deze nieuwe band heet Metry en zal vanaf 18 juli actief zijn. Metry gaat dan optreden op een concert in de Uruwa Narciss, dit concert wordt gesponsord door GizeL.

De band bestaat uit zanger Ginta, gitarist Ochiai Minami en bassist Syou.



De band VesuVio liet in april 2009 weten een korte pauze te nemen, in juni maakte de band bekend dat de band ging stoppen. VesuVio startte eind 2007 en bestond uit zanger Taiga, gitaristen Shingo en Kyo, Bassist Syou en drummer Moe.

Bron: Shattered Tranquility

maandag 6 juli 2009

Nieuwe single voor Sadie

Visual kei band Sadie gaat een single uitbrengen op 15 juli. De single bevat drie tracks, waaronder de title track Kagerou, BLACK STAIRS en Knife. De single zal in drie verschillende edities uitgebracht worden. Type A bevat een DVD met de muziekvideo van Kagerou, Type B bevat een DVD met een live performace van Kagerou en Type C bevat de unplugged versie van Kagerou.

Sadie is al sinds 2005 actief en bestaat uit zanger Mao, gitaristen Tsurugi en Muziki, bassit Aki en drummer Kei.



Bron: Jame UK

P.S. Dit is bericht nummer 200.

zondag 5 juli 2009

Album voor Versailles -Philharmonic Quintet-

Versailles -Philharmonic Quintet- gaat een album uitbrengen, kort na het uitbrengen van de single ASCENDEAD MASTER op 24 juni. Het betreft het eerste album als commerciële band.

De titel van het album is nog onbekend, wel is bekend dat het album op 16 september uitgebracht gaat worden en in twee edities wordt uitgebracht. Een CD+DVD versie bevat een boekje met 32 pagina's en een CD versie.

Versailles heeft in juni van dit jaar een contract getekend met Warner Japan en vanaf dat moment is de band commercieel gegaan.

Bron: Shattered Tranquility

Bergerac gaat stoppen

Visual kei band Bergerac heeft tijdens hun concert van vanavond bekendgemaakt dat zij stoppen na 12 september. Echter waarom zij gaan stoppen hebben ze nog niet bekend gemaakt.

Bergerac had net hun mini album -SIXTH SENSE- uitgebracht in april van dit jaar. De band is sinds 2004 bezig en bestaat uit zanger Itsuki, gitaristen Satsuki en Narumi, bassist Tatsuha en drummer Iru.



Bron: Shattered Tranquility

Twee nieuwe singles voor SuG

SuG is een tweemaandelijkse campagne gestart waarbij zij twee singles gaan uitbrengen. De eerste single zal op 14 oktober uitgebracht worden en heet Life2Die. De single wordt beschreven als een positieve rock song om de wedergeboorte van SuG te benadrukken. De tweede single heet P!NK masquerade en zal op 18 november uitgebracht worden. Meer informatie zal binnenkort bekend gemaakt worden.

Daarnaast heeft de band een nieuwe bandfoto gemaakt met een nieuwe look.


Bron: Jame UK

DEAD END is terug!

Twintig jaar na het uit elkaar gaan, zal de band DEAD END op 15 augustus optreden op het JACK IN THE BOX 2009 SUMMER evenement in de Makuhari Messe.

DEAD END is vaker genoemd als grootste inspiratiebron voor bekende bands als L'Arc~en~Ciel, LUNA SEA, Janne Da Arc, Kuroyume en veel meer. De band startte in 1984 en zal met de officiele leden MORRIE (zang), You (Gitaar), CRAZY COOL JOE (bassgitaar) en Minato (drums) op gaan treden. Zij zullen optreden met bands als VAMPS, MUCC, SID, Kinniku Shoujotai en cali≠gari.

Om de terugkomst van de band te vieren heeft de band een Myspace pagina geopend met meer informatie. Op de Myspace pagina kun je ook luisteren naar het liedje Embryo Burning, een liedje dat terug te vinden is op het album shambara dat uitgebracht werd in 1988.

De band was actief voor het visual kei genre van start ging, maar lijkt voor vele bands van nu een inspiratiebron te zijn. De band stopte in januari 1990.



Bron: Jame UK

zaterdag 4 juli 2009

Maxi single voor Otogadead

Otogadead (オトガデッド ) gaat hun eerste maxi single uitbrengen op 22 juli. De single draagt de naam clockwork oblivion en het bevat 3 tracks.

Otogadead is een redelijk nieuwe visual kei band. De band startte in oktober 2008. De line-up bestaat uit zanger ZEN (ex-Fatima, ex-Vanilla), gitarist Ryouki (ex-KuRt; THE JEAN), gitarist Sakurazawa Yuuki (ex-Medi@lize), bassist IV en drummer Yuki (ex-蜂-biene-, ex-HeaRt, ex-JOKER)

Bron: Shattered Tranquility

Nieuwe single meth.

Visual kei band meth. heeft bekend gemaakt dat zij op 14 oktober een nieuwe single gaan uitbrengen. De single zal at WILL heten en bevat 3 tracks, namelijk: de titeltrack at WILL, BLACK [666] SCHEME en 結末の紅 (Ketsumatsu no Beni). Voor 1260 yen is te koop.

Bron: Shattered Tranquility

MaitoreiA verliest bandlid

ZEN, de bassist van MaitoreiA heeft besloten om na het derde concert Promise to the venus. @ HOLIDAY SHINJUKU op 18 september de band te verlaten.

Zijn reden om de band te verlaten heeft te maken met familie-omstandigheden. Zijn moeder heeft een ongeluk gekregen en is nu in een kritieke toestand. Men weet niet of ze haar ongeluk teboven zal komen. Voor ZEN is het moeilijk om daarom met de band verder te gaan, nu het zo moeilijk gaat met zijn moeder. Zijn moeder en oma wonen nu bij elkaar. Nu zijn moeder in het ziekenhuis liggen, zit zijn oma alleen thuis. Er zijn op dit moment geen familieleden die dichtbij wonen, zijn familie is alles voor hem en daarom voelt hij zich genoodzaakt om de band te verlaten.

ZEN geeft zijn excuses voor wat er gebeurd is en bedankt alle fans voor hun support.

Bron: Shattered Tranquility